Πολύνεκρη έκρηξη σε εργοστάσιο βιοτεχνολογίας στη βόρεια Κίνα

0
141

Δυστυχώς, το περιστατικό αυτό δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός για τη χώρα

Τραγικό απολογισμό αφήνει πίσω της η έκρηξη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας βιοτεχνολογίας Jiapeng στη βόρεια Κίνα. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, οι τοπικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει επτά θανάτους, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας και τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό ενός ακόμη ατόμου. Την ίδια ώρα, η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης παραμένει σε πλήρη εξέλιξη στην περιοχή, με τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα να μην έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί.

Το χρόνιο πρόβλημα της βιομηχανικής ασφάλειας

Δυστυχώς, το περιστατικό αυτό δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός για τη χώρα, καθώς τα βιομηχανικά ατυχήματα στην Κίνα καταγράφονται με ανησυχητική συχνότητα. Όπως αναφέρουν αναλυτές, η έλλειψη αυστηρών μέτρων προστασίας και οι πλημμελείς έλεγχοι στις γραμμές παραγωγής οδηγούν συχνά σε παρόμοιες τραγωδίες. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η βιομηχανική ασφάλεια παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια για την κινεζική βιομηχανία, παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις για αυστηροποίηση του πλαισίου λειτουργίας.

Αλλεπάλληλα δυστυχήματα στον κλάδο

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, η έκρηξη στη βιοτεχνολογία Jiapeng έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα πολύνεκρων συμβάντων. Μόλις στα τέλη Ιανουαρίου, εννέα εργάτες έχασαν τη ζωή τους σε αντίστοιχη έκρηξη που ισοπέδωσε χαλυβουργείο στην Εσωτερική Μογγολία. Η επανάληψη τέτοιων φαινομένων εντός μικρού χρονικού διαστήματος εντείνει τις πιέσεις προς τις τοπικές αρχές για τη διενέργεια σε βάθος ερευνών, την ώρα που οι οικογένειες των θυμάτων αναμένουν απαντήσεις για τα αίτια της νέας καταστροφής.

newsbomb.gr

Στήριξε το έργο μας!

Η σελίδα μας βασίζεται στις δικές σου δωρεές για να παραμένει ανεξάρτητη και να προσφέρει υψηλής ποιότητας εναλλακτικές ειδήσεις. Υποστήριξέ μας σήμερα και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε!

Προηγούμενο άρθροΕντυπωσιακό και απόκοσμο! Έχουν ξεφύγει τα σόου με drones στην Κίνα
Επόμενο άρθροΚάτι ύποπτο συμβαίνει – O Netanyahu θα συναντηθεί με Trump για Ιράν στις 11/2 – Ποιοι βλέπουν χτύπημα στις 14/2
Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ