Στήριξε το έργο μας!

Η σελίδα μας βασίζεται στις δικές σου δωρεές για να παραμένει ανεξάρτητη και να προσφέρει υψηλής ποιότητας εναλλακτικές ειδήσεις. Υποστήριξέ μας σήμερα και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε!

Διαφημίσεις

Το πέρασμα της Ράφα μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και της Αίγυπτου, το οποίο παρέμενε κλειστό από τον Μάιο του 2024, άνοιξε και πάλι σήμερα και προς τις δύο πλευρές για τους κατοίκους, αφού είχε ανοίξει για πολύ λίγο χθες, Κυριακή, ανακοίνωσε ισραηλινός αξιωματούχος.

«Από τώρα και μετά την άφιξη της ευρωπαϊκής αποστολής EUBAM, το πέρασμα της Ράφα είναι ανοικτό για τους κατοίκους, για τις εισόδους και τις εξόδους», δήλωσε ο εν λόγω αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Περιορισμένη μετακίνηση ανθρώπων

Πενήντα άτομα θα μπορέσουν να διασχίσουν τα σύνορα προς την κάθε πλευρά κατά τις πρώτες ημέρες της επαναλειτουργίας του περάσματος της Ράφα, σύμφωνα με αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης.

«Πενήντα πρόσωπα θα αναχωρήσουν από την Αίγυπτο για τη Γάζα και πενήντα πρόσωπα θα έρθουν από τη Γάζα», μετέδωσε το AlQahera News, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή.

Πηγή στα σύνορα δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μερικές δεκάδες άνθρωποι είχαν φθάσει σήμερα από την αιγυπτιακή πλευρά των συνόρων για να εισέλθουν στη Γάζα.

Ο ισραηλινός τηλεοπτικός σταθμός Kan μετέδωσε ότι περίπου 150 άνθρωποι αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα από τη Γάζα, μεταξύ των οποίων 50 ασθενείς, ενώ άλλοι περίπου 50 αναμένεται να εισέλθουν από την Αίγυπτο. Το πέρασμα θα παραμένει ανοικτό περίπου έξι ώρες την ημέρα, σύμφωνα με τον Kan.

Το Ισραήλ κατέλαβε το συνοριακό πέρασμα τον Μάιο του 2024, περίπου εννέα μήνες μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

Το άνοιγμα του ήταν μια σημαντική απαίτηση στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του σχεδίου του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τον τερματισμό των εχθροπραξιών μεταξύ Ισραήλ και μαχητών της Χαμάς, η οποία ακολούθησε την κατάπαυση του πυρός που συμφωνήθηκε τον Οκτώβριο.

naftemporiki.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek