Στήριξε το έργο μας!

Η σελίδα μας βασίζεται στις δικές σου δωρεές για να παραμένει ανεξάρτητη και να προσφέρει υψηλής ποιότητας εναλλακτικές ειδήσεις. Υποστήριξέ μας σήμερα και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε!

Διαφημίσεις

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Βρετανία μετά την αποκάλυψη ότι βιβλία με γυμνό και έντονα σεξουαλικά μηνύματα βρίσκονται σε περίοπτη θέση στην παιδική αναγνωστική αίθουσα του μουσείου Young V&A στο Λονδίνο, προκαλώντας οργή σε γονείς που κάνουν λόγο για απειλή κατά της παιδικής αθωότητας.

Σύμφωνα με καταγγελίες επισκεπτών, στο αναγνωστήριο για παιδιά, στην περιοχή Bethnal Green του ανατολικού Λονδίνου, συνυπάρχουν κλασικά παιδικά βιβλία όπως The Gruffalo και Peter Pan με τίτλους που περιλαμβάνουν απεικονίσεις γυμνών ενηλίκων και έννοιες σεξουαλικότητας που θεωρούνται ακατάλληλες για ανήλικους.

Ένας γονέας χαρακτήρισε το υλικό «χρήσιμο εργαλείο για παιδόφιλους ώστε να προσεγγίζουν παιδιά», καταγγέλλοντας την κανονικοποίηση θεμάτων ενηλίκων σε χώρους που προορίζονται αποκλειστικά για παιδιά.

Ιδιαίτερη κριτική έχει δεχθεί το εικονογραφημένο βιβλίο It Isn’t Rude To Be Nude, το οποίο βρίσκεται –σύμφωνα με τη Daily Mail– σε κεντρικό σημείο της αίθουσας. Το βιβλίο περιλαμβάνει σκίτσα γυμνών ενηλίκων, με λεζάντες όπως «willies aren’t silly» δίπλα σε εικόνες ανδρικών γεννητικών οργάνων, ενώ στο εξώφυλλο αναγράφεται: «contains nakedness – and that’s OK!». Στο εσωτερικό του παρουσιάζονται εικόνες γλουτών και θηλών με φράσεις όπως «Everyone has a bum» και «Nipples are normal».

Αγανάκτηση

Γονείς που επισκέφθηκαν το μουσείο εξέφρασαν σοκ και αγανάκτηση. Όπως δήλωσε ένας εξ αυτών «τα παιδιά δεν πρέπει να συνηθίζουν να βλέπουν γυμνούς ενήλικες γύρω τους. Ένα βασικό στοιχείο προστασίας των ανηλίκων είναι να ενημερώνονται οι γονείς όταν ένας άγνωστος συζητά για ευαίσθητα σημεία του σώματος – πόσο μάλλον να τους τα δείχνει».

Άλλος γονέας ανέφερε ότι αναγκάστηκε να «αποφύγει» τα «πορνογραφικά» βιβλία για να μην τα δει το μικρό του παιδί, χαρακτηρίζοντας την επιλογή «ψυχολογικό πόλεμο» κατά των παιδιών.

Η αντιπαράθεση επεκτείνεται και στο βιβλίο Rainbow Revolutionaries: 50 LGBTQ+ People Who Made History, ένα graphic novel που παρουσιάζει drag queens και τρανς προσωπικότητες, ενώ –σύμφωνα με επικριτές– προωθεί αμφισβητούμενες θεωρίες φύλου ως δεδομένα.

Το γλωσσάρι του βιβλίου περιλαμβάνει όρους όπως «gender affirmation surgery», «polyamorous» και «asexual», καθώς και σύμβολα για τρανς, pansexual και gender-queer ταυτότητες.

Η Kate Barker, διευθύνουσα σύμβουλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης LGB Alliance, δήλωσε: «Αυτό είναι grooming σε κοινή θέα. Πρόκειται για σοβαρή αποτυχία προστασίας ανηλίκων και άλλο ένα παράδειγμα οργανισμών που χρησιμοποιούν τη σημαία του ουράνιου τόξου για να καλύψουν τη σεξουαλικοποίηση των παιδιών».

Στο ίδιο μήκος κύματος, η σκιώδης υπουργός Ισότητας Claire Coutinho τόνισε: «Είναι παράλογο το παιδικό τμήμα του V&A να απαγορεύει στα παιδιά να φορούν στολές, αλλά να τους επιτρέπει να διαβάζουν τι σημαίνει “polyamorous” ή “pansexual”. Τα σκίτσα γυμνών ενηλίκων αποτελούν ξεκάθαρο κίνδυνο».

Πολιτικοποιημένα βιβλία

Στην αίθουσα περιλαμβάνονται επίσης βιβλία με έντονο πολιτικό χαρακτήρα, όπως Act Now – Kids Fight Climate Change και Rise Up, που προβάλλουν νεαρούς ακτιβιστές, ενισχύοντας –σύμφωνα με τους επικριτές– την ιδεολογική φόρτιση του χώρου.

Απαντώντας στις αντιδράσεις, εκπρόσωπος του V&A ανέφερε ότι το αναγνωστήριο του Young V&A είναι ένας δωρεάν χώρος για οικογένειες και ότι «όλα τα βιβλία έχουν αξιολογηθεί από το προσωπικό ώστε να είναι κατάλληλα για την ηλικία των παιδιών», προσθέτοντας πως οι γονείς επιλέγουν τι θα διαβάσουν με τα παιδιά τους.

Η υπόθεση, σύμφωνα με σχολιαστές, θυμίζει αντίστοιχες πολιτισμικές συγκρούσεις που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, με επίκεντρο τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ανηλίκων και τον ρόλο δημόσιων θεσμών.

Καθώς η συζήτηση κλιμακώνεται, γονείς και οργανώσεις ζητούν σαφείς απαντήσεις και λογοδοσία, τονίζοντας ότι η προστασία της παιδικής ηλικίας δεν μπορεί να υποχωρεί μπροστά σε ιδεολογικές επιλογές.

bankingnews.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

elGreek