Στήριξε το έργο μας!

Η σελίδα μας βασίζεται στις δικές σου δωρεές για να παραμένει ανεξάρτητη και να προσφέρει υψηλής ποιότητας εναλλακτικές ειδήσεις. Υποστήριξέ μας σήμερα και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε!

Διαφημίσεις

Κατά τη διάρκεια της μύησης, οι νεαροί άνδρες απομονώνονται σε ειδικά σχολεία, όπου διδάσκονται παραδοσιακές αξίες και κανόνες συμπεριφοράς

Δεκάδες νεαροί άνδρες έχασαν τη ζωή τους στη Νότια Αφρική τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, έπειτα από επιπλοκές που συνδέονται με περιτομές στο πλαίσιο παραδοσιακών τελετών μύησης, όπως μετέδωσε το Associated Press.

Η παραδοσιακή μύηση αποτελεί τελετή μετάβασης στην ανδρική ηλικία για πολλές εθνοτικές ομάδες της Νότιας Αφρικής, μεταξύ των οποίων οι Χόσα, Ντεμπέλε, Σότο και Βέντα. Η ολοκλήρωσή της συνοδεύεται συχνά από πολιτιστικού χαρακτήρα εορτασμούς, καθώς οι νέοι θεωρούνται πλέον ενήλικες με συγκεκριμένες ευθύνες απέναντι στην κοινότητά τους

Κατά τη διάρκεια της μύησης, οι νεαροί άνδρες απομονώνονται σε ειδικά σχολεία, όπου διδάσκονται παραδοσιακές αξίες και κανόνες συμπεριφοράς. Η περιτομή αποτελεί βασικό και αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας.

Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής έχει αναγκαστεί να παρέμβει νομοθετικά στη λειτουργία των σχολείων μύησης, καθώς στο παρελθόν περιτομές οδήγησαν στον θάνατο αρκετών συμμετεχόντων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παραδοσιακών Υποθέσεων, Βελένκοσινι Χλαμπίσα, 41 μυημένοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη φετινή θερινή περίοδο μύησης, η οποία διεξάγεται από τον Νοέμβριο έως τον Δεκέμβριο, στη διάρκεια των σχολικών διακοπών. Η χειμερινή περίοδος μύησης πραγματοποιείται από τον Ιούνιο έως τον Ιούλιο.

«Υπάρχει αμέλεια όσον αφορά την τήρηση των υγειονομικών προτύπων σε ορισμένα σχολεία μύησης. Όταν στέλνετε το παιδί σας σε ένα τέτοιο σχολείο και δεν κάνετε καμία παρακολούθηση, δεν ελέγχετε αν πίνει νερό ή αν λαμβάνει φροντίδα, το εκθέτετε σε σοβαρό κίνδυνο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράνομα σχολεία και συλλήψεις

Αν και τα σχολεία μύησης υποχρεούνται να είναι καταγεγραμμένα στις αρμόδιες αρχές, αυτό δεν έχει αποτρέψει την αύξηση των παράνομων δομών, στις οποίες καταγράφονται τα περισσότερα περιστατικά θανάτων. Οι γονείς καταβάλλουν χρηματικό αντίτιμο για την αποδοχή των παιδιών τους, γεγονός που λειτουργεί ως οικονομικό κίνητρο για τη δημιουργία μη εγκεκριμένων σχολείων.

Σύμφωνα με τον Χλαμπίσα, 41 άτομα έχουν συλληφθεί σε σχέση με τη λειτουργία παράνομων σχολείων μύησης. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και γονείς που δήλωσαν ψευδή ηλικία για τα παιδιά τους, προκειμένου να γίνουν δεκτά.

Σημειώνεται ότι παιδιά ηλικίας 16 ετών και άνω μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία μύησης μόνο με τη συγκατάθεση των γονέων τους.

Ο υπουργός απέδωσε τους θανάτους σε αμέλεια τόσο από την πλευρά των σχολείων μύησης όσο και των γονέων, οι οποίοι, όπως είπε, δεν τηρούν τα προβλεπόμενα πρότυπα ασφάλειας και τις ιατρικές οδηγίες. Ανέφερε μάλιστα ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι νεαροί άνδρες ενθαρρύνονται να αποφεύγουν την κατανάλωση νερού, με το σκεπτικό ότι έτσι επουλώνονται ταχύτερα τα τραύματα.

newsbomb.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek