Το ζελέ φρούτων δεν γίνεται με φρούτα
Αυτό γράφτηκε για κάποια γνωστή αλυσίδα κατασκευής ζελέ φρούτων στην Αμερική, τα ίδια ισχύουν και στα δικά μας. Δεν εχω δει ποτε τι λεει πανω στο κουτι με το ζελέ, αλλά εγώ δεν το δίνω στα παιδιά μου, ούτε υπάρχει στο τραπέζι μου. Σκεψου αυτό το πράγμα το δίνουν στα νοσοκομεία!!!! Νεκρή τροφή! Διαβασε και θα καταλάβεις.
Το γνωστό ζελέ φρούτων δεν γίνεται με φρούτα γιατί αυτά περιέχουν ένζυμα που καταστρέφουν τη ζελατίνη. Ίσως πολλοί από εσάς θα εκπλαγείτε αν επιχειρούσατε να φτιάξετε ζελέ με φρέσκο ή κατεψυγμένο ανανά ή οποιοδήποτε άλλο φρούτο. Και αυτό γιατί θα διαπιστώνατε ότι το ζελέ αυτό δεν θα μπορούσε ποτέ να πήξει. Μόνο ο ανανάς σε κονσέρβα-κομπόστα ή κάθε άλλο φρούτο που έχει υποστεί ανάλογη επεξεργασία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί γιατί όλα τα φρέσκα φρούτα εμποδίζουν την ζελατίνη να πήξει.
Αυτό συμβαίνει γιατί όλα τα φρέσκα φρούτα περιέχουν ένζυμα, γνωστά σαν πρωτεάσες που σημαίνει ότι διασπούν τις πρωτεΐνες. Η ζελατίνη που χρησιμοποιείται στη σκόνη για το ζελέ κατεξοχή εμπεριέχει ζωϊκή πρωτεΐνη κολλαγόνου, που είναι το πιο σηματικό στοιχείο στο συνδετικό ιστό. Όταν το κολλαγόνο στην ζελατίνη θερμαίνεται και ανακατεύεται με νερό δημιουργεί το ζελέ.
Οι πρωτεάσες, όπως αυτές που υπάρχουν στον ανανά, ωστόσο, διαλύουν το κολλαγόνο και έτσι κάνουν αδύνατη την πήξη σε μορφή ζελέ. Για αυτό το λόγο και ο ανανάς χρησιμοποιείται πολλές φορές στη μαγειρική για να μαλακώσει το κρέας: οι πρωτεάσες που έχει διαλύουν μερικώς τις πρωτεΐνες του κρέατος κάνοντας αυτό πιο μαλακό.
Φυσικά, τα ένζυμα σε κάθε κονσέρβα-κομπόστα φρούτου, όπως του ανανά, έχουν καταστραφεί λόγω θερμότητας.
Είναι μία «νεκρή» τροφή, όπως και όλες οι παστεριωμένες τροφές (και σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και όλες οι κονσερβοποιημένες τροφές).
Το γεγονός ότι τα ένζυμα των φρούτων καταστρέφονται μπορεί να είναι βολικό για να φτιάξει κανείς ζελέ, αλλά έχει μεγάλο κόστος για την υγεία του σώματός του.
Για να παραμείνεις υγιής φρόντισε να καταναλώνεις ζωντανές τροφές σε επαρκείς ποσότητες.
ΝΑΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΖΕΛΕ που τόσο αθώο φροντίζουν να το παρουσιάζουν οι … ΠΟΙΟΙ ΑΡΑΓΕ;
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
http://www.youtube.com/watch?v=eUd9rRSLY4A
ΣΠΟΡΟΙ ΘΑΝΑΤΟΥ.
Ειναι ακυρο αυτο που γραφεις γιατι εχω κανει με φρεσκα φρουτα και μια χαρα ηταν και εσφυξε κανονικα το ζελε!
άντε μπράβο πέστα !!! δεν κάνουν τουλάχιστον μια δοκιμή πριν τη γράψουν τη μαλακία; δε ρωτάνε καμμιά γυναίκα, κανέναν άνδρα που να ξέρει να μαγειρεύει ίσως;
Ακριβώς..επειδή φτιάχνω κουβά και ρίχνω μέσα διάφορα φρούτα,γίνεται πέτρα η ζελεδιά μετά απο 2 ώρες..
καλα τα λεει
εγω τρωω ζωντανες τροφες -μυϊες,αραχνες,σαυρουλες,39ποδαρουσες- κ ειμαι υγιεστατος
Πραγματικά δεν ξέρω από που βρέθηκε αυτό το άρθρο, αλλά είναι λάθος. Δεν λέω ότι είναι υγιεινό το ζελέ, αλλά και οι ίδιες οι εταιρείες αναφέρουν ότι αντί για νερό μπορείς να βάλεις χυμό φρούτων. Εμένα που έτσι το κάνω πάντα γίνεται σφιχτό χωρίς πρόβλημα. Αλήθεια από ποιά τρύπα βγήκατε εσείς που γράφετε αυτά τα πράγματα? Εκτός από ζελέ ποιός ξέρει τι άλλο έχετε στερηθεί στην παιδική σας ηλικία. Μήπως σας τα υπαγορεύει το Μάτριξ και οι παπάρηδες που γράφουν μαλακίες για να σας απομακρύνουν από την πραγματικότητα????
Ζελέ απο κάστανο γίνεται? Με ενδιαφέρει
εμενα ολο μου ζελεδιαζει και το πεταω
υπάρχει δηλ κάποιος που πιστεύει ότι το ζελέ είναι από φρούτα? για χρώματα και αρώματα πρόκειται, αυτό είναι γνωστό. Για να καταλάβεις τι γίνεται θα πρέπει να έχεις γνώση των υλικών που κυκλοφορούν και τι αυτά κάνουν. Μήπως πιστεύεται και ότι ο χυμός φρούτων είναι από φρούτα?