ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ισπανία: Κινητοποιείται ο στρατός κατά της πανώλης των χοίρων

· Κατοχικά Νέα

Πιθανότητα η ασθένεια να προκλήθηκε από την κατανάλωση μολυσμένου τροφίμου

Ο ισπανικός στρατός αναπτύχθηκε σήμερα (1/12) για να περιορίσει την έξαρση αφρικανικής πανώλης των χοίρων κοντά στη Βαρκελώνη η οποία σύμφωνα με αξιωματούχους μπορεί να προκλήθηκε από την κατανάλωση μολυσμένου τροφίμου, όπως ένα σάντουιτς, από έναν αγριόχοιρο, προκαλώντας μια αλυσίδα γεγονότων που διαταράσσουν τώρα μια βιομηχανία εξαγωγής χοιρινού ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ζώνη αποκλεισμού 6 χιλιομέτρων γύρω από την επηρεαζόμενη περιοχή
Η Ισπανία επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι δύο αγριόχοιροι που βρέθηκαν νεκροί στο πάρκο Collserola, σε απόσταση 21 χιλιομέτρων από τη Βαρκελώνη, ήταν θετικοί στην ασθένεια, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ζώνη αποκλεισμού 6 χιλιομέτρων γύρω από την επηρεαζόμενη περιοχή στην Μπελατέρα. Οι αρχές αναλύουν τώρα και άλλες ύποπτες περιπτώσεις στην περιοχή και περιμένουν επιπρόσθετα κρούσματα.

Μπορεί να έφαγε μολυσμένο τρόφιμο ένας αγριόχοιρος
«Η πιο πιθανή επιλογή… είναι πως αλλαντικά, ένα σάντουιτς, μολυσμένο τρόφιμο, θα μπορούσε να καταλήξει σε σκουπιδοτενεκέ -Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι η Μπελατέρα είναι μία περιοχή με πολλή κίνηση από όλη την Ευρώπη- και στη συνέχεια ένας αγριόχοιρος μπορεί να το έφαγε και μολύνθηκε», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Γεωργίας της Καταλωνίας Όσκαρ Ορντέιγκ στο Catalunya Radio.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακίνδυνη για τον άνθρωπο η αφρικανική πανώλη των χοίρων
Η αφρικανική πανώλη των χοίρων, που είναι ακίνδυνη για τον άνθρωπο, εξαπλώνεται γρήγορα ανάμεσα στα γουρούνια και τους αγριόχοιρους, αποτελώντας σημαντικό οικονομικό κίνδυνο για την Ισπανία, μία από τις χώρες με τις μεγαλύτερες εξαγωγές χοιρινού στον κόσμο.

Η μολυσμένη περιοχή βρίσκεται κοντά στον αυτοκινητόδρομο AP-7, μια σημαντική οδό μεταφοράς που συνδέει την Ισπανία και τη Γαλλία. Ο Ορντέινγκ είπε πως η απουσία μολυσμένων αγριόχοιρων αλλού στην Καταλωνία και στη Γαλλία σημαίνει πως η μεταφορά μολυσμένων τροφίμων από ανθρώπους μπορεί να εισήγαγε τον ιό.

Κινητοποιείται και ο στρατός
Οι προσπάθειες να ελεγχθεί η ασθένεια εντάθηκαν χθες, Κυριακή, με 300 Καταλανούς αστυνομικούς και αγροφύλακες να έχουν αναπτυχθεί, τους οποίους ακολούθησαν 117 μέλη της στρατιωτικής μονάδας εκτάκτων καταστάσεων UME σήμερα.

Ο υπουργός Γεωργίας της Ισπανίας Λουίς Πλάνας δήλωσε το Σάββατο ότι περίπου το ένα τρίτο των πιστοποιητικών εξαγωγής χοιρινού της χώρας έχουν δεσμευθεί ως αποτέλεσμα της έξαρσης, αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν επηρεαστεί κτηνοτροφικές μονάδες. Μονάδες εκτροφής χοίρων σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων γύρω από την αρχική εστία μόλυνσης αντιμετωπίζουν περιορισμούς στη λειτουργία και τις πωλήσεις τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Οι ΗΠΑ επαναφέρουν τη Ρωσία στο τραπέζι του G20 και προκαλούν την οργή της ΕυρώπηςΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ επαναφέρουν τη Ρωσία στο τραπέζι του G20 και προκαλούν την οργή της Ευρώπης

Ιράν: Έτοιμο να επιστρέψει στη συμφωνία εκεχειρίας του Ιουνίου αν το πράξουν και οι ΗΠΑΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Έτοιμο να επιστρέψει στη συμφωνία εκεχειρίας του Ιουνίου αν το πράξουν και οι ΗΠΑ

Το καλοκαίρι του 2026 ήταν το θερμότερο στην ιστορία της ΒρετανίαςΔΙΕΘΝΗ

Το καλοκαίρι του 2026 ήταν το θερμότερο στην ιστορία της Βρετανίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά