Στήριξε το έργο μας!

Η σελίδα μας βασίζεται στις δικές σου δωρεές για να παραμένει ανεξάρτητη και να προσφέρει υψηλής ποιότητας εναλλακτικές ειδήσεις. Υποστήριξέ μας σήμερα και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε!

Διαφημίσεις

Τα τέσσερα μέλη μιας τουρκογερμανικής οικογένειας, που πέθαναν στα μέσα Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη, υπέκυψαν μετά τη δηλητηρίασή τους από φωσφίνη, σύμφωνα με την έκθεση νεκροψίας που κατατέθηκε σήμερα (25/11) στον εισαγγελέα, μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

«Κανένα ίχνος δηλητηρίου δεν βρέθηκε στο αίμα, στο στομάχι ή στα τρόφιμα που καταναλώθηκαν από την οικογένεια, ενώ εντοπίστηκε ισχυρή παρουσία φωσφίνης», μεταδίδουν ο ειδησεογραφικός ιστότοπος T24 και το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Halk TV, επικαλούμενα την έκθεση του Ινστιτούτου Ιατροδικαστικής.

«Ισχυρές αποδείξεις βρέθηκαν που δείχνουν ότι η οικογένεια Μπότσεκ πέθανε εξαιτίας του αερίου φωσφίνης», προσθέτουν.

Η έκθεση δείχνει να επιβεβαιώνει ότι αντιπαρασιτικός ψεκασμός, που έγινε μέσα στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν οι γονείς και τα δύο παιδιά, μπορεί να είναι η αιτία των θανάτων.

«Βρέθηκαν αποδείξεις ότι το χημικό αυτό προϊόν χρησιμοποιήθηκε από το ξενοδοχείο».

Η φωσφίνη, που είναι επίσης γνωστή ως υδρίδιο του φωσφόρου ή φωσφίδιο αλουμινίου, είναι ένα πολύ τοξικό εντομοκτόνο για τον άνθρωπο και τα θηλαστικά. Σε αέρια κατάσταση εισχωρεί στον οργανισμό με την εισπνοή, διανέμεται κυρίως στο ήπαρ, το νευρικό σύστημα και την καρδιά, διευκρινίζει στην ιστοσελίδα του το INRS, το Γαλλικό Ινστιτούτο Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία.

Το INRS προειδοποιεί ότι «η έκθεση μέσω της εισπνοής ισχυρών δόσεων φωσφίνης προκαλεί σοβαρές νευρολογικές, αναπνευστικές και καρδιακές βλάβες που μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και στον θάνατο του ασθενή».

Τα τέσσερα μέλη της οικογένειας Μπότσεκ πέθαναν μέσα σε διάστημα λίγων ημερών – τα παιδιά ηλικίας 3 και 6 ετών, μετά η μητέρα, και μετά ο πατέρας αφότου ασθένησαν στις 12 Νοεμβρίου.

Αρχικά αναφέρθηκε η τροφική δηλητηρίαση ως αιτία του θανάτου, μετά από μια επίσκεψη της οικογένειας στην τουριστική συνοικία Ορτάκιοϊ, όπου οι γονείς και τα παιδιά έφαγαν δημοφιλή φαγητά.

Ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης είχε ξεκινήσει την έρευνα υπό την υποψία της τροφικής δηλητηρίασης. Ωστόσο, η εκδοχή αυτή αποκλείστηκε γρήγορα. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για «χημική δηλητηρίαση μέσα στο ξενοδοχείο όπου διέμενε» η οικογένεια, το οποίο, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, έπρεπε να καταπολεμήσει μια εισβολή κοριών.

Το προϊόν φέρεται να μόλυνε το δωμάτιο της οικογένειας, που βρισκόταν από πάνω, μέσω του αεραγωγού της τουαλέτας.

Το ξενοδοχείο έκλεισε και 11 άτομα συνελήφθησαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek