Στήριξε το έργο μας!

Η σελίδα μας βασίζεται στις δικές σου δωρεές για να παραμένει ανεξάρτητη και να προσφέρει υψηλής ποιότητας εναλλακτικές ειδήσεις. Υποστήριξέ μας σήμερα και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε!

Διαφημίσεις

Ο υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ, Σον Ντάφι, χαρακτήρισε το περιστατικό «απαράδεκτο», δηλώνοντας ότι «δικαίως προκάλεσε φόβο στους ταξιδιώτες»

Μηνύματα υπέρ της Χαμάς και κατά του Ντόναλντ Τραμπ και του Μπενιαμίν Νετανιάχου μεταδόθηκαν μέσω των συστημάτων ανακοινώσεων σε τέσσερα αεροδρόμια της Βόρειας Αμερικής την Τρίτη, προκαλώντας αναστάτωση στους επιβάτες και κινητοποίηση των αρχών ασφαλείας.

Σύμφωνα με βίντεο επιβατών που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα, τα μηνύματα ακούστηκαν στο αεροδρόμιο του Χάρισμπεργκ στην Πενσυλβάνια, ενώ ανάλογα περιστατικά αναφέρθηκαν και στα αεροδρόμια Κελόουνα και Βικτώρια στην επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας, καθώς και στο αεροδρόμιο του Ουίνδσορ στο Οντάριο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών του Καναδά.

Ο υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ, Σον Ντάφι, χαρακτήρισε το περιστατικό «απαράδεκτο», δηλώνοντας ότι «δικαίως προκάλεσε φόβο στους ταξιδιώτες» και ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας συνεργάζεται με το αεροδρόμιο του Χάρισμπεργκ «για να διαλευκάνει την υπόθεση».

Σύμφωνα με το CNN, το περιστατικό έρχεται σε μια περίοδο αυξημένων κυβερνοεπιθέσεων κατά αεροπορικών εταιρειών και αεροδρομίων διεθνώς. Τον Ιούνιο, γνωστή εγκληματική ομάδα είχε παραβιάσει δίκτυα αερομεταφορέων σε ΗΠΑ και Καναδά, ενώ τον Σεπτέμβριο χάκερ είχαν προκαλέσει χάος στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια διακόπτοντας τα συστήματα check-in.

PA system hacked at Harrisburg International Airport

Ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Χάρισμπεργκ, Σκοτ Μίλερ, δήλωσε ότι «μη εξουσιοδοτημένος χρήστης απέκτησε πρόσβαση στο σύστημα ανακοινώσεων και αναπαρήγαγε ηχογραφημένο μήνυμα», τονίζοντας πως δεν υπήρξε καμία απειλή για επιβάτες ή προσωπικό. Το σύστημα απενεργοποιήθηκε άμεσα, ενώ η αστυνομία διεξάγει έρευνα.

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, μία πτήση βρισκόταν σε διαδικασία επιβίβασης. Από προληπτικά μέτρα το αεροσκάφος ελέγχθηκε χωρίς να εντοπιστεί κανένα πρόβλημα και απογειώθηκε κανονικά.

Αντίστοιχο συμβάν σημειώθηκε και στο αεροδρόμιο της Κελόουνα. Σε βίντεο επιβατών ακούγονται συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης, ενώ σε οθόνες εμφανίστηκαν μηνύματα υπέρ της Χαμάς. Το προσωπικό αναγκάστηκε να χρησιμοποιεί μεγάφωνα για να ενημερώνει τους επιβάτες, καθώς το σύστημα είχε τεθεί εκτός λειτουργίας.

Το αεροδρόμιο της Βικτώρια ανακοίνωσε ότι «μη εξουσιοδοτημένο ηχητικό μήνυμα» μεταδόθηκε εξαιτίας «προβλήματος σε λογισμικό cloud», ζητώντας συγγνώμη για την αναστάτωση.

Στο αεροδρόμιο του Ουίνδσορ, όπου εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν προγραμματισμένες αφίξεις ή αναχωρήσεις, η διοίκηση εντόπισε και απέσυρε άμεσα τα μηνύματα, επαναφέροντας τη λειτουργία του συστήματος μέσα σε λίγα λεπτά.


Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek