Στήριξε το έργο μας!

Η σελίδα μας βασίζεται στις δικές σου δωρεές για να παραμένει ανεξάρτητη και να προσφέρει υψηλής ποιότητας εναλλακτικές ειδήσεις. Υποστήριξέ μας σήμερα και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε!

Διαφημίσεις

Δύο νεαρές κοπέλες βρέθηκαν νεκρές πάνω σε βαγόνι του μετρό της Νέας Υόρκης, με τις αρχές να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το επικίνδυνο φαινόμενο του «subway surfing».

Η ηλικία των δύο κοριτσιών που βρέθηκαν πάνω σε τρένο με προορισμό το Μπρούκλιν δεν έχει επιβεβαιωθεί, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ο Δημήτριος Κρίχλοου, πρόεδρος της NYC Transit, χαρακτήρισε το περιστατικό τραγωδία και υπογράμμισε τους κινδύνους αυτής της επικίνδυνης πρακτικής. «Είναι τραγικό που δύο νέα κορίτσια έχασαν τη ζωή τους επειδή πίστευαν ότι το να βρίσκονται πάνω σε ένα τρένο του μετρό είναι ένα παιχνίδι», δήλωσε

«Το subway surfing δεν είναι παιχνίδι, είναι αυτοκτονία», τόνισε ο Κρίχλοου, καλώντας γονείς, εκπαιδευτικούς και φίλους να ενημερώσουν τους νέους για τους σοβαρούς κινδύνους. «Σκέφτομαι τις οικογένειες των παιδιών και τους εργαζόμενους των μέσων μεταφοράς, που όλοι έχουν συγκλονιστεί από αυτή την τραγωδία».

Ο υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζοράν Μαμντάνι, εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν, χαρακτηρίζοντάς το «σκληρή υπενθύμιση των κινδύνων του subway surfing».

Drones και προσπάθειες πρόληψης

Σύμφωνα με το NBC, από το 2023 έως το 2024, 18 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στη Νέα Υόρκη εξαιτίας του subway surfing. Το 2025, πριν το τραγικό περιστατικό με τα δύο κορίτσια, είχαν ήδη καταγραφεί τρεις θάνατοι. Για την αντιμετώπιση του φαινομένου, η αστυνομία χρησιμοποιεί drones για να εντοπίζει όσους επιχειρούν αυτή την επικίνδυνη δραστηριότητα. Ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς δήλωσε πως φέτος έχουν σωθεί 52 άτομα χάρη σε αυτές τις προσπάθειες.

Αγωγές κατά των social media

Η Νόρμα Ναζάριο, μητέρα του 15χρονου Ζάκερι, που σκοτώθηκε το 2023 κάνοντας subway surfing, έχει καταθέσει αγωγή εναντίον των ByteDance, TikTok και Meta. Σύμφωνα με την αγωγή, ο Ζάκερι μυήθηκε στην επικίνδυνη αυτή πρακτική μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία, όπως υποστηρίζει, «σχεδιάζουν και προωθούν περιεχόμενο που ενθαρρύνει επικίνδυνες συμπεριφορές σε ανήλικους». Η υπόθεση εκκρεμεί στα δικαστήρια.

ereportaz.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek