ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Πανικός στην Αργεντινή: Μυστηριώδες αντικείμενο από το διάστημα κατέπεσε σε αγροτική περιοχή

· Κατοχικά Νέα

Αναστάτωση προκάλεσε πριν από μερικές ημέρες στην επαρχία Τσάκο της Αργεντινής η πτώση ενός μυστηριώδους αντικειμένου από τον ουρανό.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της 25ης Σεπτεμβρίου, οι κάτοικοι του Πουέρτο Τιρόλ είδαν μια πύρινη σφαίρα να διασχίζει τον ουρανό για να καταλήξει λίγο αργότερα σε αγρόκτημα της περιοχής.

Στο σημείο εντοπίστηκε ένα κυλινδρικό μεταλλικό αντικείμενο, μήκους περίπου 1,70 μέτρου και διαμέτρου 1,20 μέτρου, ο οποίος ήταν κατασκευασμένος από ίνες άνθρακα. Σύμφωνα με ειδικούς, πρόκειται για τμήμα δεξαμενής καυσίμου διαστημικού πυραύλου.

Η δεξαμενή ήταν σχεδιασμένη να μεταφέρει υδραζίνη, μια ουσία ιδιαίτερα τοξική που χρησιμοποιείται ως προωθητικό πυραύλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τοπικές αρχές μετέφεραν το αντικείμενο για περαιτέρω ανάλυση, χωρίς να έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα η προέλευσή του. Πιθανολογείται πάντως ότι πρόκειται για θραύσμα του κινεζικού πυραύλου Jielong 3, καθώς η περιοχή της πτώσης βρίσκεται κάτω από τροχιά που χρησιμοποιείται σε πρόσφατες εκτοξεύσεις του.

Παρά το εντυπωσιακό θέαμα και την ανησυχία που προκάλεσε στους κατοίκους, δεν καταγράφηκαν τραυματισμοί ή υλικές ζημιές. Οι έρευνες συνεχίζονται, με στόχο να αποσαφηνιστεί η ακριβής προέλευση και η επικινδυνότητα του ευρήματος.

makeleio.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Πόλη και τοπίο στο ΣουδάνΔΙΕΘΝΗ

Σουδάν: Νέοι βομβαρδισμοί σε Νιάλα και Ουάντ Μαντάνι – Drone χτύπησε μεγάλη εγκατάσταση καυσίμων

Εκτόξευση πυραύλου SpaceXTech

SpaceX: Το Starship μπήκε για πρώτη φορά σε τροχιά – Ιστορικό ορόσημο για το πρόγραμμα Artemis

Νυχτερινός φωτισμός ευρωπαϊκής πόλης και ενεργειακή κρίσηΔΙΕΘΝΗ

«Σβήστε τα φώτα»: Η Κομισιόν επαναφέρει μέτρα τύπου 2022 ενόψει χειμώνα – Πίεση σε ρεύμα και φυσικό αέριο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *