Στήριξε το έργο μας!

Η σελίδα μας βασίζεται στις δικές σου δωρεές για να παραμένει ανεξάρτητη και να προσφέρει υψηλής ποιότητας εναλλακτικές ειδήσεις. Υποστήριξέ μας σήμερα και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε!

Διαφημίσεις

Οι ειδικοί λένε ότι οι μεταμοσχεύσεις μεταξύ διαφορετικών ειδών θα μπορούσαν μια μέρα να βοηθήσουν στην ανακούφιση της έλλειψης ανθρώπινων δωρεών οργάνων.
Επιστήμονες στην Κίνα δηλώνουν ότι για πρώτη φορά μεταμόσχευσαν με επιτυχία πνεύμονα χοίρου σε άνθρωπο.

Οι ερευνητές από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Γκουανγκζού μεταμόσχευσαν έναν πνεύμονα χοίρου που είχε τροποποιηθεί γενετικά ώστε να είναι πιο συμβατός με τον άνθρωπο σε έναν ασθενή που είχε κηρυχθεί εγκεφαλικά νεκρός. Ο πνεύμονας παρέμεινε βιώσιμος και λειτουργικός για εννέα ημέρες.

Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύονται στο περιοδικό Nature Medicine, σηματοδοτούν ένα σημαντικό ορόσημο στη μεταμόσχευση οργάνων μεταξύ διαφορετικών ειδών, γνωστή ως ξενομεταμόσχευση. Οι επιστήμονες την έχουν χαρακτηρίσει ως μια πιθανή λύση για την αντιμετώπιση των χαμηλών ποσοστών δωρεάς ανθρώπινων οργάνων.

Οι χοίροι θεωρούνται καλοί υποψήφιοι για ξενομεταμόσχευση επειδή τα όργανά τους είναι παρόμοια σε μέγεθος και λειτουργία με τα ανθρώπινα όργανα.

Χειρουργοί έχουν ήδη μεταμοσχεύσει σε ανθρώπους γονιδιακά τροποποιημένους νεφρούς, καρδιές και συκώτια χοίρων. Όμως οι πνεύμονες αποτελούν μοναδική πρόκληση επειδή δέχονται υψηλό επίπεδο ροής αίματος και εκτίθενται συνεχώς στον εξωτερικό αέρα, αυξάνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης.

Η κινεζική ομάδα μεταμόσχευσε τον αριστερό πνεύμονα ενός γονιδιακά τροποποιημένου χοίρου σε έναν 39χρονο ασθενή που ήταν εγκεφαλικά νεκρός και διατήρησε τον αρχικό δεξιό πνεύμονα. Το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς δεν απέρριψε αμέσως τον πνεύμονα του χοίρου και παρέμεινε λειτουργικός για εννέα ημέρες.

Υπήρχαν όμως σημάδια πνευμονικής βλάβης μετά από 24 ώρες στον πνεύμονα του χοίρου και ενδείξεις απόρριψης την τρίτη και την έκτη ημέρα. Το πείραμα έληξε την έννατη ημέρα.

Η μελέτη “αποτελεί απόδειξη της έννοιας ότι, με περαιτέρω βελτιώσεις, η ξενομεταμόσχευση πνευμόνων θα μπορούσε στο μέλλον να γίνει μια πραγματική επιλογή για τη διάσωση ζωών”, δήλωσε η δρ Beatriz Domínguez-Gil, διευθύντρια του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ONT) της Ισπανίας. Η ίδια δεν συμμετείχε στην έρευνα.

Πέρυσι, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 173.000 μεταμοσχεύσεις οργάνων παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 45.000 στην Ευρώπη, σύμφωνα με μια παγκόσμια βάση δεδομένων που διαχειρίζεται ο ONT και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

“Η κλινική ανάγκη είναι τεράστια”, διότι η ζήτηση για όργανα ξεπερνά κατά πολύ την προσφορά, δήλωσε ο Domínguez-Gil.

Οι εξελίξεις στην τεχνολογία γονιδιακής επεξεργασίας σημαίνουν ότι τα όργανα χοίρου είναι πλέον “πιο κοντά στο να γίνουν μια πραγματική κλινική επιλογή”, πρόσθεσε, αν και προς το παρόν η ξενομεταμόσχευση “παραμένει μια πειραματική τεχνική”.

Θα χρειαστούν περισσότερες διαδικασίες με βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη παρακολούθηση για να κατανοήσουμε πλήρως πόσο ασφαλής και αποτελεσματική είναι η προσέγγιση, είπε.

Εν τω μεταξύ, ο δρ Iván Fernández Vega, καθηγητής παθολογικής ανατομίας στο Πανεπιστήμιο του Οβιέδο στην Ισπανία, σημείωσε ότι επειδή η μεταμόσχευση πνευμόνων έγινε σε εγκεφαλικά νεκρό ασθενή, τα ευρήματα δεν μπορούν να μεταφερθούν άμεσα σε ζωντανούς ανθρώπους.

“Ούτε η κλινική ανοχή ούτε οι πραγματικές παρενέργειες της διαδικασίας μπορούν να αξιολογηθούν” σε αυτό το περιβάλλον, είπε.

gr.euronews.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek