ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Φάλαινες ξεβράστηκαν στην πόλη Τατεγιάμα στην Ιαπωνία μετά τα 8,7 Ρίχτερ

· Κατοχικά Νέα

– Σεισμός 8,8 βαθμών καταγράφηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά από τη ρωσική χερσόνησο Καμτσάτκα. Πρόκειται για την ισχυρότερη δόνηση στην περιοχή σε σχεδόν 73 χρόνια.

– Η ισχυρή δόνηση προκάλεσε μέχρι στιγμής τσουνάμι στη Ρωσία, την Ιαπωνία, την Αλάσκα, τη Χαβάη και την Καλιφόρνια ενώ προειδοποιήσεις έχουν εκδοθεί για πολλές άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων η Χιλή, η Κόστα Ρίκα, η γαλλική Πολυνησία και η Κίνα.

– Στη ρωσική πόλη Σέβερο-Κουρίλσκ, στο βόρειο τμήμα των Κουρίλων Νήσων, το ύψος των κυμάτων του τσουνάμι ξεπέρασε τα 3 μέτρα ενώ το πιο ισχυρό κύμα είχε ύψος έως και 5 μέτρα. Ορμητικά νερά κάλυψαν αρκετά κτίρια και η περιοχή κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

– Στην Ιαπωνία έχουν εκκενωθεί παραθαλάσσιες περιοχές και έχουν ήδη καταγραφεί κύματα ύψους έως και 1,3 μέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

– Τα πρώτα κύματα του φαινομένου έχουν φτάσει ήδη στην Αλάσκα, τη Χαβάη και την Καλιφόρνια. Στο αμερικανικό αρχιπέλαγος, που είχε το υψηλότερο επίπεδο προειδοποίησης, το πιο ψηλό κύμα που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής είναι στη νότια ακτή του Μάουι στα 1,74 μέτρα.

Ένα βίντεο με τις φάλαινες καταγράφηκε στην ιαπωνική τηλεόραση.

Το viral βίντεο με τους Ρώσους χειρουργούς τη στιγμή του ισχυρού σεισμού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιατροί στη Ρωσία συνεχίζουν να χειρουργούν έναν ασθενή παρά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 8,8 βαθμών, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Καμτσάτκα στο κανάλι του στο Telegram.

protothema.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Η Γαλλία επιβάλλει νέες επιβαρύνσεις σε Shein και Temu – Ακριβότερες οι αγορές fast fashionΔΙΕΘΝΗ

Η Γαλλία επιβάλλει νέες επιβαρύνσεις σε Shein και Temu – Ακριβότερες οι αγορές fast fashion

Γκραν Κάνιον: Συνεχίζεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό αγνοούμενου μετά τις πλημμύρεςΔΙΕΘΝΗ

Γκραν Κάνιον: Συνεχίζεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό αγνοούμενου μετά τις πλημμύρες

Γερμανία: Η Ρωσία πίσω από απόπειρα επίθεσης με drone στο αεροδρόμιο της ΛειψίαςΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Η Ρωσία πίσω από απόπειρα επίθεσης με drone στο αεροδρόμιο της Λειψίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά