Στήριξε το έργο μας!

Η σελίδα μας βασίζεται στις δικές σου δωρεές για να παραμένει ανεξάρτητη και να προσφέρει υψηλής ποιότητας εναλλακτικές ειδήσεις. Υποστήριξέ μας σήμερα και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε!

Διαφημίσεις

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε βρίσκεται την Ουάσινγκτον, όπου συναντάται με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Παρόντες είναι επίσης ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς και ο ΥΠΕΞ, Μάρκο Ρούμπιο.

Κατά τη συνάντησή τους ο Τραμπ τόνισε ότι είναι «πολύ δυσαρεστημένος» με τη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία. «Θα επιβάλουμε πολύ αυστηρούς δασμούς αν δεν καταλήξουμε σε συμφωνία σε 50 ημέρες» δήλωσε. Τους αποκάλεσε δευτερεύοντες δασμούς και είπε ότι θα είναι 100%. Ο Τραμπ υπογράμμισε ότι θέλει να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και πρόσθεσε ότι είναι «απογοητευμένος» από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ερωτηθείς σχετικά με τους πιθανούς δασμούς κατά της Ρωσίας, ο Τραμπ δήλωσε ότι δευτερεύοντες δασμοί μπορούν να επιβληθούν χωρίς την έγκριση της Βουλής ή της Γερουσίας. Όταν ρωτήθηκε για τις εκκλήσεις για δασμούς 500% στη Ρωσία, απάντησε ότι το ποσοστό δεν έχει σημασία μετά από ένα ορισμένο σημείο και ότι δασμοί 100% θα εξυπηρετήσουν τον σκοπό.

Παράλληλα, δήλωσε ότι ένιωσε ότι είχε καταλήξει σε συμφωνία με τη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία «περίπου τέσσερις φορές. Και εδώ είμαστε ακόμα και συζητάμε». «Νόμιζα ότι θα είχαμε καταλήξει σε συμφωνία εδώ και πολύ καιρό, αλλά η κατάσταση συνεχίζει να παρατείνεται» είπε.

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως οι ΗΠΑ κατασκευάζουν τον καλύτερο εξοπλισμό και τους καλύτερους πυραύλους, διευκρινίζοντας ότι τα όπλα αυτά θα σταλούν στις χώρες του ΝΑΤΟ, οι οποίες θα αναλάβουν το κόστος.

«Η Ρωσία πρέπει να επικεντρωθεί στο εμπόριο και όχι στον πόλεμο»

Ο Τραμπ συμπλήρωσε ότι η Μόσχα πρέπει να επαναφέρει την οικονομία της Ρωσίας σε τροχιά ανάπτυξης. Είπε ότι η Ρωσία έχει «τεράστιο δυναμικό» και πρόσθεσε ότι πρέπει να αξιοποιήσει τους πόρους της για το εμπόριο και όχι για τον πόλεμο.

«Μιλάω πολύ μαζί του» είπε ο Τραμπ για τον Πούτιν, υπογραμμίζοντας ότι οι συνομιλίες είναι πολύ ευχάριστες, αλλά «δεν σημαίνουν τίποτα» όταν οι πύραυλοι χτυπούν πόλεις.

Οι ΗΠΑ στέλνουν όπλα στην Ουκρανία

Σύμφωνα με τον Τραμπ, ο συντονισμός της διανομής των οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία θα περάσει μέσα από τη συμμαχία του ΝΑΤΟ. «Θα φτιάξουμε όπλα κορυφαίας τεχνολογίας και θα τα στείλουμε στο ΝΑΤΟ», υπογράμμισε, προσθέτοντας πως η συμμαχία θα τα κατευθύνει όπου χρειάζονται περισσότερο.

Είπε ότι τα όπλα που θα στείλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο ΝΑΤΟ για να υποστηρίξουν την Ουκρανία στον πόλεμο θα περιλαμβάνουν αντιαεροπορικά συστήματα Patriot και συστοιχίες.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε, στον οποίο έδωσε τον λόγο ο Τραμπ, χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντάς την «πραγματικά σημαντική». Όπως είπε, η πρωτοβουλία αυτή δίνει τη δυνατότητα στην Ουκρανία να συνεχίσει να αμύνεται απέναντι στη Ρωσία, ενώ επανέλαβε ότι η χρηματοδότηση θα προέλθει από τους Ευρωπαίους συμμάχους. Ο Τραμπ σχολίασε πως αυτό είναι «απόλυτα λογικό», ενώ ο Ρούτε πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι «ανεβάζουν ταχύτητα», χτίζοντας πάνω στην επιτυχία της πρόσφατης συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

Ο Ρούτε, υπογράμμισε ότι η απόφαση της συμμαχίας θα επιτρέψει στην Ουκρανία να αποκτήσει «τεράστιες ποσότητες στρατιωτικού εξοπλισμού», κυρίως για την αεράμυνα, πυραυλικά συστήματα και πυρομαχικά. Χαρακτήρισε την εξέλιξη εξαιρετική είδηση για το Κίεβο, ευχαριστώντας τον πρόεδρο Τραμπ για την πρωτοβουλία.

Επιπλέον, ο Τραμπ επανέλαβε ότι αν βρισκόταν στον Λευκό Οίκο το 2022, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δεν θα είχε γίνει. Κατά την ομιλία του, παρέθεσε σειρά διεθνών κρίσεων τις οποίες, όπως υποστήριξε, κατάφερε να επιλύσει στο παρελθόν, υπογραμμίζοντας ότι είχε συχνή επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και έβλεπε τον πόλεμο να πλησιάζει.

«Όλα είναι λόγια μέχρι να πέσουν πύραυλοι στο Κίεβο» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι αυτή η κατάσταση «πρέπει να τελειώσει». Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτικό εξοπλισμό θα διανεμηθούν στην Ουκρανία για να ενισχυθεί η άμυνά της απέναντι στη Ρωσία.

Την ίδια ώρα, επαίνεσε το θάρρος των Ουκρανών στρατιωτών, τονίζοντας ότι «συνεχίζουν να πολεμούν με τεράστια γενναιότητα», ωστόσο επισήμανε πως οι ουκρανικές δυνάμεις χάνουν κρίσιμο στρατιωτικό εξοπλισμό στο πεδίο της μάχης.

Στον ίδιο τόνο, ο Ρούτε κατηγόρησε τη Ρωσία ότι με τους βομβαρδισμούς εναντίον ουκρανικών πόλεων δεν επιδιώκει στρατιωτικούς στόχους, αλλά στοχεύει κυρίως στη δημιουργία πανικού στον άμαχο πληθυσμό.

Έπαινοι στο ΝΑΤΟ – «Κάναμε πολλούς φίλους»

Ο Τραμπ εκθειάζοντας τη συμμαχία άμυνας του ΝΑΤΟ ανέφερε τις πρόσφατες συμφωνίες που προβλέπουν αύξηση των αμυντικών και ασφαλιστικών δαπανών από το 2% στο 5% του ΑΕΠ κάθε χώρας μέχρι το 2035.

Όπως είπε, από την πρόσφατη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ολλανδία έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, ενώ ανέφερε ότι οι ΗΠΑ «απέκτησαν πολλούς φίλους εκεί», χαρακτηρίζοντας ορισμένες από τις χώρες «εξαιρετικούς ανθρώπους» και «στην πλειονότητά τους σταθερές και ισχυρές χώρες».

protothema.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek