Στήριξε το έργο μας!

Η σελίδα μας βασίζεται στις δικές σου δωρεές για να παραμένει ανεξάρτητη και να προσφέρει υψηλής ποιότητας εναλλακτικές ειδήσεις. Υποστήριξέ μας σήμερα και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε!

Διαφημίσεις

Ο τρομοκράτης που επιτέθηκε σε ειρηνικούς φιλοϊσραηλινούς διαδηλωτές με ένα αυτοσχέδιο φλογοβόλο στο Colorado των ΗΠΑ την Κυριακή αναγνωρίστηκε ως «παράνομος αλλοδαπός».

Ο 45χρονος Mohamed Sabry Soliman τραυμάτισε έξι άτομα ηλικίας μεταξύ 67 και 88 ετών, βάζοντας φωτιά σε τουλάχιστον έναν, σε μια διαδήλωση προς τιμήν των θυμάτων της 7ης Οκτωβρίου, τα οποία εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι από τρομοκράτες της Hamas στη Γάζα.

Η αστυνομία του Boulder δήλωσε ότι η φρίκη εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης που διοργάνωσε το Run For Their Lives στο Pearl Street Mall στο κέντρο της πόλης λίγο πριν τη 1:30 μ.μ., τοπική ώρα, την Κυριακή, την πρώτη ημέρα της εβραϊκής γιορτής που ονομάζεται Shavuot.

Ο διευθυντής του FBI, Kash Patel, χαρακτήρισε το περιστατικό «τρομοκρατική επίθεση», ενώ ο γενικός εισαγγελέας του Colorado, Phil Weiser, δήλωσε ότι «φαίνεται να είναι έγκλημα μίσους, δεδομένης της ομάδας διαδηλωτών που έγινε στόχος».

Σοκαριστικά πλάνα από το σημείο έδειξαν πολλά θύματα να είναι ξαπλωμένα ακίνητα στο έδαφος δίπλα σε σημαίες του Ισραήλ, καθώς μάρτυρες έσπευσαν να ρίξουν νερό στις πληγές τους.

Ο Soliman φάνηκε να χλευάζει τα θύματα, ενώ κρατούσε μπουκάλια αλκοόλ για τις μολότοφ σε κάθε χέρι, καθώς καπνός υψωνόταν από το σημείο.

Φορώντας μόνο τζιν και γυαλιά ηλίου, φώναζε: «Τέλος οι Σιωνιστές… είναι τρομοκράτες» και «ελεύθερη Παλαιστίνη». Ο ίδιος φώναζε επίσης: «Πόσα παιδιά έχετε σκοτώσει;», σύμφωνα με το Κέντρο ADL για τον Εξτρεμισμό.

Ο Αναπληρωτής Αρχηγός του Λευκού Οίκου, Stephen Miller, δήλωσε ότι ο Soliman είναι ένας «παράνομος αλλοδαπός» που έφτασε στις ΗΠΑ με βίζα που εκδόθηκε από την κυβέρνηση Biden. Όταν παρέμεινε παράνομα πέραν της βίζας του, του δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία και του εκδόθηκε νέα άδεια εργασίας.

Ένας αξιωματούχος των συνόρων δήλωσε στο Fox News ότι ο Soliman είναι από την Αίγυπτο και ότι έφτασε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ μετά την προσγείωσή του στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες στις 27 Αυγούστου 2022, χρησιμοποιώντας απλή, μη μεταναστευτική βίζα.

Του είχε επιτραπεί να παραμείνει μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου 2023, αλλά δεν έφυγε ποτέ. Υπέβαλε αίτηση στις Υπηρεσίες Ιθαγένειας και Μετανάστευσης των ΗΠΑ στις 9 Σεπτεμβρίου 2022 και του χορηγήθηκε άδεια εργασίας για να παραμείνει στις ΗΠΑ μέχρι τον Μάρτιο του 2025.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Boulder, Steve Redfearn, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι τα θύματα υπέστησαν «τραυματισμούς που συνάδουν με εγκαύματα και άλλους τραυματισμούς» και ότι τα τραύματα κυμαίνονταν από «μικρά» έως «δυνητικά απειλητικά για τη ζωή».

Οι αρχές επιβολής του νόμου δήλωσαν στο NBC λίγο πριν τις 8 μ.μ. ότι ένα άτομο βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Mark Michalek, ειδικός πράκτορας υπεύθυνος για το γραφείο του FBI στο Denver, δήλωσε σε άλλη συνέντευξη Τύπου αργότερα την Κυριακή ότι μάρτυρες είπαν ότι ο Soliman χρησιμοποίησε «ένα αυτοσχέδιο φλογοβόλο και πέταξε έναν εμπρηστικό μηχανισμό στο πλήθος».

Η αστυνομία του Boulder δήλωσε ότι εκκένωσε πολλά τετράγωνα της συνήθως δημοφιλούς πεζοδρομημένης περιοχής του εμπορικού κέντρου.

Ο αρχηγός Redfearn πρόσθεσε ότι ο Soliman συνελήφθη «χωρίς να προβάλει αντίσταση». Ο ίδιος δεν αποκάλυψε το κίνητρο πίσω από την επίθεση. «Θα ήταν ανεύθυνο εκ μέρους μου να κάνω εικασίες για το κίνητρο τόσο νωρίς», είπε. Η αστυνομία του Boulder αρχικά είχε διαφωνήσει με το FBI σχετικά με το αν θα χαρακτήριζε το περιστατικό τρομοκρατική επίθεση, με τον Redfearn να λέει ότι είναι πολύ νωρίς για να ορίσει το περιστατικό.

«Οι σκέψεις μου είναι με τους τραυματίες και τους πληγέντες από τη σημερινή επίθεση εναντίον μιας ομάδας που συναντιέται εβδομαδιαίως στο εμπορικό κέντρο Pearl Street Mall του Boulder για να ζητήσει την απελευθέρωση των ομήρων στη Γάζα», δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Phil Weiser. «Οι άνθρωποι μπορεί να έχουν διαφορετικές απόψεις για τα παγκόσμια γεγονότα και τη σύγκρουση Ισραήλ-Hamas, αλλά η βία δεν είναι ποτέ η απάντηση στην επίλυση των διαφορών», πρόσθεσε. «Το μίσος δεν έχει θέση στο Colorado. Όλοι έχουμε το δικαίωμα να συναθροιζόμαστε ειρηνικά και την ελευθερία να εκφράζουμε τις απόψεις μας. «Αλλά αυτές οι βίαιες πράξεις, οι οποίες γίνονται όλο και πιο συχνές, θρασύτατες και πιο κοντά στη χώρα μας, πρέπει να σταματήσουν και όσοι διαπράττουν αυτές τις φρικτές πράξεις πρέπει να λογοδοτήσουν πλήρως».

Ο αναπληρωτής διευθυντής του FBI, Dan Bongino, χαρακτήρισε το περιστατικό «πράξη τρομοκρατίας και στοχευμένης βίας». «Θα διατεθούν όλα τα απαραίτητα μέσα σε αυτήν την έρευνα. Εάν έχετε οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά, επικοινωνήστε με το FBI. Και αν βοηθήσατε ή υποκινήσατε αυτήν την επίθεση, θα σας βρούμε. Δεν μπορείτε να κρυφτείτε», έγραψε στο X.

Η επίθεση στο Boulder σημειώθηκε καθώς οι αρχές επιβολής του νόμου στις ΗΠΑ αντιμετωπίζουν μια απότομη αύξηση της αντισημιτικής βίας. Και αυτό το περιστατικό έρχεται λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα μετά τη σύλληψη ενός άνδρα για τον θανάσιμο πυροβολισμό δύο υπαλλήλων της ισραηλινής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον, στις 22 Μαΐου.

Το Κέντρο Simon Wiesenthal, μια εβραϊκή οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δήλωσε ότι η επίθεση στο Boulder σημειώθηκε την παραμονή μιας θρησκευτικής εορτής.

«Την παραμονή του Shavuot, μιας ιερής γιορτής της εβραϊκής ταυτότητας και παράδοσης, είμαστε αναγκασμένοι για άλλη μια φορά να αντιμετωπίσουμε μια τρομακτική πραγματικότητα: Το να είσαι Εβραίος, να υποστηρίζεις το Ισραήλ ή απλώς να συναθροίζεσαι ως κοινότητα τώρα καθιστά τους Αμερικανούς Εβραίους στόχο», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του κέντρου, Jim Berk.

«Σήμερα το απόγευμα στο Boulder του Colorado, ένας άνδρας πέταξε μια μολότοφ σε μια ειρηνική πορεία αλληλεγγύης που ζητούσε την απελευθέρωση 58 ομήρων που εξακολουθούν να κρατούνται από τη Hamas, για έναν ανθρωπιστικό σκοπό που πρέπει να ενώνει, όχι να διχάζει». Ο ίδιος έριξε ευθύνες για την επίθεση, καθώς και για τις δολοφονίες των υπαλλήλων της ισραηλινής πρεσβείας, στους «μήνες αντι-ισραηλινής προπαγάνδας, ηθικής αμφισβήτησης και σιωπής μπροστά στον λυσσαλέο αντισημιτισμό».

«Η αδιάκοπη δαιμονοποίηση του Ισραήλ και του Σιωνισμού στις πανεπιστημιουπόλεις μας, στους δρόμους μας και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες έχει δημιουργήσει ένα κλίμα όπου το μίσος ανθεί και οι σωματικές επιθέσεις -ακόμα και η δολοφονία- Εβραίων είναι αναπόφευκτες», δήλωσε ο Berk.

kourdistoportocali.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek