Στήριξε το έργο μας!

Η σελίδα μας βασίζεται στις δικές σου δωρεές για να παραμένει ανεξάρτητη και να προσφέρει υψηλής ποιότητας εναλλακτικές ειδήσεις. Υποστήριξέ μας σήμερα και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε!

Διαφημίσεις

Τα ευρήματα συμπίπτουν με μια αυξανόμενη εστίαση διεθνώς σε πιθανά τρωτά σημεία ασφαλείας σε κρίσιμες υποδομές όπως είναι τα ενεργειακά δίκτυα

Ανεξήγητα ηλεκτρονικά εξαρτήματα βρέθηκαν σε εισαγόμενο εξοπλισμό που προοριζόταν για το ενεργειακό δίκτυο της Δανίας ανακοίνωσε ο βιομηχανικός όμιλος Green Power Denmark, προσθέτοντας ότι μία έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τα ευρήματα συμπίπτουν με μια αυξανόμενη εστίαση διεθνώς σε πιθανά τρωτά σημεία ασφαλείας σε κρίσιμες υποδομές όπως είναι τα ενεργειακά δίκτυα.

«Πρόκειται για τυπωμένες πλακέτες κυκλωμάτων που υποτίθεται ότι αποτελούσαν μέρος των εξαρτημάτων για την παροχή ενέργειας», δήλωσε στο Reuters ο Γιόργκεν Κρίστενσεν, τεχνικός διευθυντής της Green Power Denmark. «Δεν γνωρίζουμε πόσο κρίσιμη είναι ή αν υπάρχουν κακές προθέσεις από πίσω», είπε.

Το υπουργείο ετοιμότητας και ανθεκτικότητας της Δανίας αρνήθηκε να σχολιάσει αν έχει ξεκινήσει έρευνα. Το υπουργείο Δικαιοσύνης, το υπουργείο Ενέργειας και η υπηρεσία πληροφοριών δεν απάντησαν στα αιτήματα του Reuters για σχολιασμό.

Ο Κρίστενσεν αρνήθηκε να διευκρινίσει από ποια χώρα προέρχεται ο εξοπλισμός, ποιος διεξάγει την έρευνα ή να διευκρινίσει τις δυνατότητες των εξαρτημάτων, συμπεριλαμβανομένου του κατά πόσον προορίζονταν για εξοπλισμό ηλιακής ενέργειας.

«Αυτό είναι άκρως ανησυχητικό. Είναι σημαντικό ότι διεξάγεται έρευνα», δήλωσε σήμερα στο Reuters η Ουάλμπουργκα Χμετσμπέργκερ, διευθύνουσα σύμβουλος του λόμπι SolarPower Europe, που δραστηριοποιείται στον τομέα της ηλιακής ενέργειας.

Ο Κρίστενσεν δήλωσε ότι τα εξαρτήματα ανακαλύφθηκαν πρόσφατα κατά τη διάρκεια μιας συνήθους εξέτασης πλακετών κυκλωμάτων που επρόκειτο να εγκατασταθούν σε εξοπλισμό παροχής ενέργειας.

Οι πλακέτες κυκλωμάτων ενδέχεται να έχουν σχεδιαστεί για πολλαπλούς σκοπούς, γεγονός που θα μπορούσε να εξηγήσει την παρουσία πρόσθετων εξαρτημάτων, αλλά ο Κρίστενσεν τόνισε ότι δεν θα πρέπει να περιλαμβάνονται σε εξοπλισμό που προορίζεται για ενεργειακές υποδομές.

«Είναι πιθανό ο προμηθευτής να μην είχε κακόβουλη πρόθεση. Δεν μπορούμε να πούμε σε αυτό το σημείο, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι αυτά τα εξαρτήματα δεν θα έπρεπε να υπάρχουν εκεί», δήλωσε.

Τα ευρήματα αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από το δανέζικο ειδησεογραφικό πρακτορείο Berlingske νωρίτερα σήμερα.

Το Reuters μετέδωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ στον τομέα της ενέργειας βρήκαν συσκευές επικοινωνίας σε κινεζικής κατασκευής ηλιακούς μετατροπείς και μπαταρίες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να παρακάμψουν τα τείχη προστασίας και να αποσταθεροποιήσουν τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας.

kathimerini.gr/



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek