ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Σεισμός στην Τουρκία: Υπάρχει ενέργεια που δεν εκτονώνεται για πάνω από 200 χρόνια, λέει ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

· Κατοχικά Νέα

Οι εντάσεις υπάρχουν αλλά δεν εκτονώνονται, δεν υπάρχει θέμα για τον ελλαδικό χώρο, σημείσωε ο Βασίλης Καραστάθης

Τον βασικό λόγο για τον οποίο ανησυχούν οι σεισμολόγοι μετά τον πρόσφατο σεισμό των 6,2 Ρίχτερ στην Τουρκία ανέλυσε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Βασίλης Καραστάθης.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής, «μας ανησυχεί το ιστορικό της περιοχής καθώς τα τελευταία 200 χρόνια δεν έχει δώσει κάποιο μεγάλο σεισμό. Η περιοχή είναι το όριο των δύο πλακών, οι εντάσεις υπάρχουν αλλά δεν εκτονώνονται, σωρεύεται ενέργεια για 200 χρόνια και περισσότερο».

«Έχουμε μια τεκτονική ζώνη που συσσωρεύει ενέργεια για εκατοντάδες χρόνια και δεν την έχει εκτονώσει όπως έκανε τα ιστορικά χρονικά» συνέχισε ο κ. Καραστάθης σημειώνοντας ότι «στο ιστορικό της περιοχής υπάρχουν σεισμοί 7,2-7,4 Ρίχτερ. Το 1912 στον κόλπο του Σάρου είχαμε 7,2 Ρίχτερ. Όλο το κομμάτι στον Μαρμάρα μήκους 150 χλμ. είναι χωρίς ισχυρούς σεισμούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τον ίδιο «εάν ξεσπάσει με 7,5 Ρίχτερ θα γίνει μια μεγάλη καταστροφή στην Κωνσταντινούπολη» διευκρινίζοντας ότι «αυτό που βλέπουμε είναι μια ακολουθία που εξελίσσεται ομαλά. Μας προβληματίζει όχι η ακολουθία αυτού του σεισμού αλλά το ιστορικό της περιοχής».

Εκτίμησε, δε, ότι τα 6,2 Ρίχτερ «θα μπορούσαν να επισπεύσουν έναν πιο ισχυρό σεισμό» ζητώντας «να εστιάσουμε στο πόσο προετοιμασμένη είναι η Κωνσταντινούπολη για έναν τέτοιο σεισμό».

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ξεκαθάρισε, τέλος, ότι «με αυτό τον σεισμό, είναι ελάχιστες οι τάσεις που μεταφέρθηκαν. Δεν υπάρχει θέμα για τον ελλαδικό χώρο».

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Υδάτινοι πόροι και ενεργειακή κρίση στη ΜολδαβίαFEATURED

ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ · Μολδαβία: «Τέλεια καταιγίδα» σε ρεύμα, νερό και καύσιμα – Γιατί μπήκε σε 60ήμερη κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ακραία ζέστη και ισχυρό El NiñoFEATURED

Super El Niño: Πώς βγαίνει ο αριθμός των 451.000 «θανάτων από ζέστη» – Τι μετρά πραγματικά το μοντέλο

Δεξαμενές αποθήκευσης καυσίμωνΔΙΕΘΝΗ

Παγκόσμια έλλειψη diesel μπορεί να κρατήσει μέχρι το 2027 – Αδειάζουν τα αποθέματα και αυξάνεται η πίεση στις μεταφορές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *