Στήριξε το έργο μας!

Η σελίδα μας βασίζεται στις δικές σου δωρεές για να παραμένει ανεξάρτητη και να προσφέρει υψηλής ποιότητας εναλλακτικές ειδήσεις. Υποστήριξέ μας σήμερα και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε!

Διαφημίσεις

Μετά από εκατοντάδες αμερικανικές επιθέσεις στην Υεμένη και μια δαπάνη σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων – η οργάνωση Χούθι συνεχίζει να διαταράσσει το εμπόριο στην Ερυθρά Θάλασσα, να εκτοξεύει πυραύλους στο Ισραήλ και να παίζει με τους Αμερικανούς

Παρά τις εβδομάδες εκτεταμένων αμερικανικών επιθέσεων εναντίον στόχων των Χούθι στην Υεμένη – συμπεριλαμβανομένων πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, αεροδρομίων και θέσεων εκτόξευσης – η τρομοκρατική οργάνωση των ανταρτών της Υεμένης συνεχίζει να εκτοξεύει πυραύλους, να απειλεί τις χώρες της περιοχής και να διακόπτει το θαλάσσιο εμπόριο στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε «συντριπτική δύναμη» μέχρι να περιοριστούν οι απειλές, αλλά στο έδαφος, το αποτέλεσμα της επιχείρησης είναι περιορισμένο, σημειώνει το CNN, καθώς οι Αμερικανοί προσπαθούν να κατανοήσουν το μυστικό των Χούθι .

Από τις 7 Οκτωβρίου, οι Χούθι έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 100 επιθέσεις. Δύο πλοία έχουν ήδη βυθιστεί και το μεγαλύτερο μέρος του θαλάσσιου εμπορίου στην Ερυθρά Θάλασσα εκτρέπεται τώρα σε μια διαδρομή που παρακάμπτει τη Νότια Αφρική – προκαλώντας παγκόσμιες οικονομικές συνέπειες.

Η Ουάσιγκτον αναφέρει επιτυχίες: την εξάλειψη ανώτερων αξιωματούχων των Χούθι, ζημιές στις δυνατότητες παραγωγής όπλων και λαθρεμπορίου και ακριβείς ζημιές στις υποδομές. Όμως παρ’ όλα αυτά, οι Χούθι δεν υποχωρούν.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που επικαλείται το CNN, η αμερικανική επιχείρηση κρούσης πλησιάζει το κόστος του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων σε λιγότερο από ένα μήνα, χωρίς να αλλάξει ριζικά η ισορροπία δυνάμεων.

«Σπαταλάμε τα πυρομαχικά, τα καύσιμα και τον χρόνο αναμονής του στρατού», προειδοποίησε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

Την ίδια στιγμή, οι Χούθι απειλούν να επεκτείνουν τις επιθέσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία υποστηρίζουν την αντίπαλη κυβέρνηση στη Βόρεια Υεμένη. Από την πλευρά της, η Σαουδική Αραβία έθεσε συναγερμό για την αεράμυνα της.

Παρά τα χτυπήματα που δέχτηκαν, η ανώτερη ηγεσία των Χούθι παραμένει άθικτη και πολλές δυνατότητες εκτόξευσης εξακολουθούν να υπάρχουν.

Οι Χούθι βασίζονται σε ένα εξελιγμένο σύστημα λαθρεμπορίου, το οποίο περιλαμβάνει εξαρτήματα πυραύλων και μικροσκοπικούς κινητήρες – που τους επιτρέπουν να παράγουν UAV μεγάλης εμβέλειας

Ιστορικά, οι Χούθι είναι ανθεκτικοί στη στρατιωτική πίεση. Την τελευταία δεκαετία, υπέστησαν δεκάδες χιλιάδες βόμβες από τη Σαουδική Αραβία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο – αλλά δεν τα παράτησαν.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι μόνο μια πραγματική απειλή απώλειας εδάφους, ελέγχου και πρόσβασης στη θάλασσα θα μπορούσε να τους ωθήσει σε διαπραγματεύσεις.

Χερσαία επιχείρηση

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, εξετάζεται το ενδεχόμενο χερσαίας επιχείρησης που θα περιλαμβάνει δυνάμεις από την Υεμένη, τη Σαουδική Αραβία και τα Εμιράτα -με αμερικανική αεροπορική και ναυτική υποστήριξη.

Ο πρωταρχικός στόχος: η ανακατάληψη της Χοντέιντα και της Σαναά. Σε αυτή τη φάση δεν αναμένεται άμεση εμπλοκή αμερικανικών χερσαίων δυνάμεων, με εξαίρεση τις ειδικές δυνάμεις.

Ο Λευκός Οίκος βλέπει τους Χούθι ως άμεσο βραχίονα του Ιράν. Ο Τραμπ κατέστησε σαφές ότι θα θεωρούσε την Τεχεράνη πλήρως υπεύθυνη για όλους τους πυροβολισμούς των Χούτι και απείλησε ακόμη και με εκτεταμένη εκστρατεία βομβαρδισμών εάν δεν σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για τους πυρηνικούς και τους βαλλιστικούς πυραύλους.

Παρά τις δηλώσεις, το Ιράν προς το παρόν αποφεύγει την άμεση στρατιωτική εμπλοκή. Συνεχίζει να υποστηρίζει τους Χούτι μόνο στη ρητορική – πιθανότατα από τον φόβο της άμεσης εμπλοκής με τις ΗΠΑ.

Αμερικανικά B-2 και αεροπλάνα ανεφοδιασμού έχουν τοποθετηθεί πρόσφατα στο νησί Ντιέγκο Γκαρσία – υποδηλώνοντας μια πρόθεση κλιμάκωσης ή, τουλάχιστον, αποτροπής.

Οι περιφερειακοί αξιωματούχοι προειδοποιούν: εάν δεν ληφθεί απόφαση, οι Χούτι μπορεί να παρασύρουν τις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια συνεχιζόμενη σύγκρουση, η οποία μπορεί να επεκταθεί σε άλλες τοποθεσίες.

kikar.co.il

Ετοιμάζεται χερσαία επιχείρηση στην Υεμένη;

 



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek