Στήριξε το έργο μας!

Η σελίδα μας βασίζεται στις δικές σου δωρεές για να παραμένει ανεξάρτητη και να προσφέρει υψηλής ποιότητας εναλλακτικές ειδήσεις. Υποστήριξέ μας σήμερα και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε!

Διαφημίσεις

Περιηγητικό σκάφος κατέγραψε σε βίντεο αμέτρητα λισσοδέλφινα του Βορρά, λευκά δελφίνια Ειρηνικού και γκρίζα δελφινάκια στα ανοιχτά των ακτών της αμερικανικής Πολιτείας

Περισσότερα από 2.000 δελφίνια συγκεντρώθηκαν στα ανοιχτά των ακτών της Καλιφόρνιας για να σχηματίσουν ένα «υπερκοπάδι» – μια θαλάσσια συμφωνία παιχνιδιών στα καθαρά γαλαζοπράσινα νερά του κόλπου του Μοντερέι, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian.

Το κοπάδι περιλάμβανε λισσοδέλφινα του Βορρά (μια κατηγορία φαλαινοδέλφινων), λαρηνόρυγχους του Ειρηνικού (δελφίνια με λευκό χρώμα στα πλευρά τους) και μωρά δελφινάκια γκρίζου χρώματος.

Ο Εβαν Μπρόντσκι, καπετάνιος και βιντεογράφος μιας ιδιωτικής εταιρείας που διοργανώνει θαλάσσιες τουρνέ παρακολούθησης φαλαινών στον κόλπο του Μοντερέι, κατέγραψε τα παιχνίδια των δελφινιών σε βίντεο, το οποίο μοιράστηκε στο Facebook, αποκαλώντας το θέαμα «συναρπαστικό».

Ο Μπρόντσκι βρισκόταν στο σκάφος μαζί με μέλη της ερευνητικής ομάδας της εταιρείας του, Monterey Bay Whale Watch, διεξάγοντας έρευνες στην περιοχή. Η ίδια εταιρεία είχε πρόσφατα εντοπίσει χιλιάδες φαιούς γράμπους –άλλο ένα είδος δελφινιού, που ευδοκιμεί κυρίως στη Μεσόγειο, στον Περσικό Κόλπο και στην Ερυθρά Θάλασσα– στην ίδια περιοχή.

«Πολυπληθή κοπάδια σαν αυτό είναι σπάνια, ειδικά για τα λισσοδέλφινα του Βορρά» έγραψε στο Facebook η εταιρεία, σημειώνοντας ότι ο χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή για την παρακολούθηση δελφινιών στον Κόλπο του Μοντερέι.

Τα λισσοδέλφινα του Βορρά ταξιδεύουν συνήθως σε μικρότερα σμήνη των 100 ή των 200, σύμφωνα με την αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA). Είναι το μόνο είδος δελφινιού στην περιοχή του Βόρειου Ειρηνικού που δεν έχει ραχιαία πτερύγια, και είναι γνωστό για το ακροβατικό του κολύμπι, ενώ μπορεί να πηδήξει πάνω από έξι μέτρα πάνω από το νερό. «Οταν πηδάνε μοιάζουν με ιπτάμενα… φρύδια» είπε ο Μπρόντσκι στο πρακτορείο Associated Press. Αυτός και το πλήρωμά του εντυπωσιάστηκαν από το θέαμα.

«Ημασταν τόσο ενθουσιασμένοι που ήταν δύσκολο να συγκρατήσουμε τα συναισθήματά μας – τα πρόσωπά μας είχαν τα μεγαλύτερα χαμόγελα» ανέφερε. Τα δελφίνια συγκεντρώνονται συνήθως για να αποκρούσουν αρπακτικά ή για να τραφούν παρέα. «Σε κοπάδια, τα κήτη παίζουν, φροντίζουν τα παιδιά τους, ειδοποιούν το ένα το άλλο για κινδύνους από τα αρπακτικά, ερωτοτροπούν και κυνηγούν μαζί» σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αμερικανικού Εθνικού Ιδρύματος Θαλάσσιου Καταφυγίου.

Ο Κόλπος του Μοντερέι, στα νότια του Σαν Φρανσίσκο, αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους λάτρεις της θαλάσσιας άγριας ζωής. Ο κόλπος είναι μέρος ενός εθνικού θαλάσσιου καταφυγίου που εκτείνεται από την κομητεία Μαρίν, στα βόρεια της Καλιφόρνιας, ως την κομητεία Κάμπρια, στον Νότο.

Πηγή: Protagon.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek