ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Σοκ με τον θάνατο 14χρονου στη Βραζιλία: Έκανε ένεση με νεκρή πεταλούδα -Ερευνούν αν ήταν διαδικτυακό challenge

· Κατοχικά Νέα

Προβληματισμό προκαλεί στη Βραζιλία η υπόθεση 14χρονου που πέθανε αφού έκανε ένεση στον εαυτό του με ένα παρασκεύασμα από νεκρή πεταλούδα.

Ο έφηβος από το Planalto της Bahia της Βραζιλίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού άρχισε να κάνει εμετούς και να κουτσαίνει. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Ντέιβι Νούνες Μορέιρα είπε στους γιατρούς ότι είχε δημιουργήσει το μείγμα διαλύοντας μια νεκρή πεταλούδα σε νερό πριν κάνει την ένεση στο πόδι του. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε γρήγορα και παρόλο που μεταφέρθηκε σε μια μεγαλύτερη εγκατάσταση στη Βιτόρια ντα Κονκίστα την περασμένη Τετάρτη, υπέκυψε.

Το ακριβές είδος της πεταλούδας που χρησιμοποίησε το αγόρι παραμένει άγνωστο και η αστυνομία ερευνά το περιστατικό, το οποίο μπορεί να έχει επηρεαστεί από μια επικίνδυνη τάση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν και ο Ντέιβι φέρεται να διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι έκανε την ένεση λόγω διαδικτυακού πειράματος, τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι όλα έγιναν στο πλαίσιο ενός διαδικτυακού challenge.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βραζιλία: Η νεκροψία θα δώσει απαντήσεις

Οι αρχές αναμένουν τώρα τα αποτελέσματα της νεκροψίας για να προσδιορίσουν την ακριβή αιτία θανάτου, λαμβάνοντας υπόψη την πιθανότητα οι τοξίνες από την πεταλούδα να έχουν προκαλέσει σηπτικό σοκ. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε: «Τα αποτελέσματα της νεκροψίας θα βοηθήσουν να διευκρινιστεί η αιτία του θανάτου. Η έρευνα έχει σχεδιαστεί για να ξεκαθαρίσει τι συνέβη».

Ο πατέρας του Ντέιβι ανακάλυψε τη σύριγγα που χρησιμοποίησε ο γιος του για να κάνει την ένεση κρυμμένη κάτω από ένα μαξιλάρι ενώ καθάριζε το σπίτι, αναφέρουν τοπικές αναφορές. Ο καθηγητής Μαρσέλο Ντουάρτε, διευθυντής του Μουσείου Ζωολογίας του Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο και ειδικός στις πεταλούδες, σχολίασε: «Οι πεταλούδες έχουν πολύπλοκη βιολογία και τα υγρά που υπάρχουν στο σώμα τους δεν έχουν μελετηθεί σε βάθος όσον αφορά την τοξικότητά τους για τον άνθρωπο». Εξήγησε ότι το γαλακτόχορτο που καταναλώνουν οι πεταλούδες Μονάρχες κατά τη φάση της κάμπιας περιέχει μια δηλητηριώδη τοξίνη, η οποία παραμένει στο σώμα τους και αποτρέπει τους θηρευτές λόγω της δυσάρεστης γεύσης της.

Πηγή:iefimerida.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Κονγκό: Πάνω από 6.000 κρούσματα και 2.911 νεκροί από τη νέα επιδημία ΈμπολαΔΙΕΘΝΗ

Κονγκό: Πάνω από 6.000 κρούσματα και 2.911 νεκροί από τη νέα επιδημία Έμπολα

Καλιφόρνια: Βήμα πριν από την ψηφοφορία το νέο πλαίσιο για τις πυρκαγιές και την ευθύνη των εταιρειών ηλεκτρισμούΔΙΕΘΝΗ

Καλιφόρνια: Βήμα πριν από την ψηφοφορία το νέο πλαίσιο για τις πυρκαγιές και την ευθύνη των εταιρειών ηλεκτρισμού

Μόντι προς Πούτιν: «Από τον ατελείωτο πόλεμο στο τέλος του» – Το μήνυμα της Ινδίας για την ΟυκρανίαΔΙΕΘΝΗ

Μόντι προς Πούτιν: «Από τον ατελείωτο πόλεμο στο τέλος του» – Το μήνυμα της Ινδίας για την Ουκρανία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά