ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Σεισμοί – Παπαζάχος: «Δεν έχει απομακρυνθεί η πιθανότητα για ισχυρότερη δόνηση»

· Κατοχικά Νέα

Ο Κώστας Παπαζάχος επανέλαβε ότι οι αρμόδιες Επιτροπές εξακολουθούν να παρατηρούν τη σεισμική ακολουθία στα νησιά των νοτιοανατολικών Κυκλάδων, ενώ, απάντησε και στο ερώτημα εάν συνδέεται η ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Οκαθηγητής Φυσικής Λιθόσφαιρας, Σεισμολογίας και Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εκπρόσωπος της Επιτροπής των ειδικών που μελετούν τα φαινόμενα στις νοτιοανατολικές Κυκλάδες, Κώστας Παπαζάχος, εκτίμησε απόψε (16/02) ότι παραμένει πιθανό το σενάριο να υπάρξει ισχυρότερος σεισμός, μιλώντας στο OPEN.

Οι σεισμικές δονήσεις στη θαλάσσια περιοχή της Ανύδρου, ανάμεσα σε Σαντορίνη και Αμοργό, είναι αλλεπάλληλες. Την τελευταία ώρα, σημειώθηκαν ακόμη τέσσερις, μεγέθους 2.3, 2.4, 2.7 και 3.3 της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

«Αυτές οι σεισμικές ακολουθίες έχουν παροδικές υφέσεις και εξάρσεις, αλλά ελπίζουμε ότι αυτή η ύφεση που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες, θα είναι μόνιμη. Παρακολουθούμε τη Σαντορίνη και την παραμόρφωση του εδάφους από δορυφόρους, συστήματα υψηλής ακρίβειας GNSS και όταν δούμε ότι τα μεγέθη ηρεμούν, θα είμαστε πιο ήσυχοι αναφορικά με την επόμενη μέρα στο νησί», επεσήμανε ο κ. Παπαζάχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο ερώτημα εάν συνδέεται η ηφαιστειακή δραστηριότητα, ο καθηγητής απάντησε ότι «ούτε το ηφαίστειο του Κολόμπου ούτε αυτό της Σαντορίνης δεν έχουν ηφαιστειακή δραστηριότητα αυτήν τη στιγμή. Δεν βγαίνει λάβα», εξηγώντας παράλληλα την κίνηση του μάγματος που τροφοδοτεί εν δυνάμει τα ηφαίστεια.

Οι κάτοικοι της Σαντορίνης επιστρέφουν σταδιακά στο νησί

Κάποιοι κάτοικοι αναχωρούν από τη Σαντορίνη ακόμη και σήμερα, ωστόσο, πολλοί άλλοι που είχαν φύγει νωρίτερα, επιστρέφουν προκειμένου να συνεχίσουν τις ζωές τους, σε αυτή τη νέα αυτή κανονικότητα.

newsbomb.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Traffic Commander: Η ΕΛ.ΑΣ. επιστρατεύει AI, 235 κάμερες και drones για το κυκλοφοριακό της ΑττικήςΕΛΛΑΔΑ

Traffic Commander: Η ΕΛ.ΑΣ. επιστρατεύει AI, 235 κάμερες και drones για το κυκλοφοριακό της Αττικής

Ινδία: 11 νεκροί, ανάμεσά τους 8 παιδιά, από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτωνΕΚΤΑΚΤΑ-BREAKING NEWS

Ινδία: Η άδεια του εργοστασίου είχε ακυρωθεί από το 2024 — FIR κατά έξι ατόμων μετά τους 11 νεκρούς στην Καουσάμπι

Ελλάδα–Ισραήλ: Συμφωνία 3,5 δισ. δολαρίων για πολυεπίπεδη αεράμυναΕΚΤΑΚΤΑ-BREAKING NEWS

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: 3,035 δισ. ευρώ, 19 ελληνικές εταιρείες και νέο σύστημα διοίκησης στη συμφωνία Ελλάδας–Ισραήλ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά