Στήριξε το έργο μας!

Η σελίδα μας βασίζεται στις δικές σου δωρεές για να παραμένει ανεξάρτητη και να προσφέρει υψηλής ποιότητας εναλλακτικές ειδήσεις. Υποστήριξέ μας σήμερα και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε!

Διαφημίσεις

Η Χαμάς ετοιμάζεται να αφήσει ελεύθερες σήμερα τέσσερις γυναίκες στρατιώτες του Ισραήλ, ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου 2023, με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση δεκάδων Παλαιστινίων που κρατούνται στο Ισραήλ.

Πρόκειται για τη δεύτερη ανταλλαγή αυτής της φύσης που προβλέπεται βάσει της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Σχεδόν μια εβδομάδα μετά την έναρξη εφαρμογής της εκεχειρίας, που σε γενικές γραμμές τηρείται, η Χαμάς δημοσιοποίησε χθες τα ονόματα των τεσσάρων νεαρών γυναικών, 19 ως 20 ετών, η απελευθέρωση των οποίων προβλέπεται να γίνει σήμερα.

Το γραφείο του Νετανιάχου από την πλευρά του επιβεβαίωσε ότι έλαβε τον κατάλογο μέσω των χωρών που μεσολαβούν στις έμμεσες διαπραγματεύσεις των πλευρών.

Το Φόρουμ των Οικογενειών των Ομήρων, που περίμενε να ενημερωθούν οι συγγενείς, εξέφρασε αφού αποπερατώθηκε η διαδικασία αυτή τη χαρά του ενόψει της προσεχούς απελευθέρωσης των τεσσάρων γυναικών —πρόκειται για τις Ντανιέλα Γκιλμπόα, Καρίνα Αριέβ, Λιρί Αλμπάγκ και Ναάμα Λεβί— «έπειτα από 477 ημέρες στην αιχμαλωσία».

Εκπλήρωναν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις κι εκτελούσαν υπηρεσία επιτηρώντας τη Λωρίδα της Γάζας όταν απήχθησαν την 7η Οκτωβρίου 2023.

Ο αριθμός των Παλαιστινίων κρατουμένων που αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι σε αντάλλαγμα δεν αποκαλύφθηκε. Η υπηρεσία φυλακών ανέφερε πως κάποιοι θα οδηγηθούν στη Λωρίδα της Γάζας και άλλοι στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

«Οι ταξιαρχίες αλ Κάσαμ και άλλες οργανώσεις (…) θα απελευθερώσουν τις τέσσερις αιχμαλώτους το Σάββατο» και θα τις εμπιστευτούν στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή του στη Χαμάς, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, οι απελευθερώσεις αναμένεται να γίνουν σύντομα.

Εγγράφονται στο πλαίσιο της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που τέθηκε σε εφαρμογή την Κυριακή, έπειτα από 15 και πλέον μήνες πολέμου, η πρώτη φάση της οποίας προβλέπεται να διαρκέσει έξι εβδομάδες.

kathimerini.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek