ΝΕΥΡΟΠΑΡΕΙΣΦΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ – ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ Τ.Ν. ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ;
Γράφει η Ana Maria Mihalcea, MD, PhD
Έχω γράψει πολλές υποστοίβες σχετικά με τη νανοτεχνολογία αυτοσυναρμολόγησης που δημιουργεί το δίκτυο ενδοσωματικής περιοχής για τη δημιουργία του ψηφιακού δίδυμου στο μετασύμπαν.
Έχω γράψει πολλά άρθρα σχετικά με το πώς η αλληλεπίδραση με έξυπνες συσκευές – έξυπνη σημαίνει τεχνητή νοημοσύνη – και είναι βιο-παρακολούθηση ανθρώπων με σκοπό τον απόλυτο έλεγχο. Αυτός ο έλεγχος γίνεται από μέσα, χωρίς να το γνωρίζουν οι άνθρωποι.
Απλά επηρεάζοντας τις ηλεκτρικές εκκενώσεις στους νευρώνες μας, οι άνθρωποι μπορούν να μεταβληθούν. Στις τεχνολογίες βιοεπιτήρησης, η αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου χαρακτήρα, των συναισθημάτων και της διαδικασίας σκέψης είναι εξαιρετικά προχωρημένη.
Η αστυνομία σκέψης της Κίνας είναι ένα παράδειγμα αυτού. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ έχει ήδη παρουσιάσει τεχνολογίες που μπορούν να διαβάσουν τα εγκεφαλικά κύματα και να επιτηρήσουν τα πρότυπα ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος των εργαζομένων.
Μερικές φορές οι άνθρωποι με ρωτούν γιατί εγώ ως γιατρός γράφω για όλη αυτή την τεχνολογία. Η κατεύθυνση της έρευνάς μου καθοδηγείται από αυτό που βλέπω. Πρόσφατα είχα μια εξωσωματική εμπειρία και επισκέφθηκα ένα μελλοντικό χρονοδιάγραμμα της γης.
Είδα μια κατεστραμμένη ερημιά χωρίς ζωντανούς ανθρώπους, μόνο ανθρωποειδή ρομπότ. Η τεχνητή νοημοσύνη είχε εξολοθρεύσει όλη τη ζωή στη γη. Εύχομαι περισσότεροι άνθρωποι να αρχίσουν να μελετούν την απομακρυσμένη προβολή. Θα ήθελα να πω στους αρνητές – ψάξτε μόνοι σας.
Τίποτα δεν είναι κρυμμένο, απλά πρέπει να κοιτάξετε. Ανά πάσα στιγμή μπορούν να γίνουν επιλογές που αποτρέπουν την καταστροφή. Χρειάζεται μόνο θαρραλέοι άνθρωποι να ενωθούν και να κάνουν διαφορετικές επιλογές. Ο χρόνος μας τελειώνει.
Μου φαίνεται συνετό να προειδοποιήσω τους ανθρώπους για τους σημερινούς κινδύνους που αντιμετωπίζουμε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι υποστοίβες μου είναι ένα τέτοιο μείγμα ιατρικής, επιστήμης και τεχνολογίας, πνευματικότητας, μελέτης της συνείδησης και του τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος – επειδή όλοι αυτοί οι τομείς είναι αλληλένδετοι στην επίλυση της αυξανόμενης απειλής του τεχνοκρατικού μετανθρωπισμού.
Η εστίασή μου είναι ότι τα αποδεικτικά στοιχεία της νανοτεχνολογίας αυτοσυναρμολόγησης και η εξήγηση του πόσο προηγμένη είναι ήδη η τεχνητή νοημοσύνη, θα επιτρέψουν στους εναπομείναντες ελεύθερους ανθρώπους που δεν έχουν ακόμη αφομοιωθεί στο κυβερνητικό μυαλό κυψέλης να δημιουργήσουν μια απαραίτητη αλλαγή πορείας – δηλαδή το άμεσο μορατόριουμ στην ελεγχόμενη από την τεχνητή νοημοσύνη νανοτεχνολογία αυτοσυναρμολόγησης και την ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης.
Βρισκόμαστε στα πρόθυρα του 2025. Αυτή είναι η χρονιά που η Celeste Solumn ανέφερε ως κρίσιμη στην Μετανθρωπιστική Ατζέντα. Συμμετείχε σε εργαστήριο Μετανθρωπισμού του Στρατού των ΗΠΑ το 2018, όπου παρουσιάστηκε ότι μέχρι το 2025 κανένας φυσικός άνθρωπος δεν θα είναι ζωντανός.
Ο Cyrus Parsa από τον οργανισμό AI αναφέρει τους κωδικούς εξαφάνισης AI που ο οργανισμός του βρήκε στο Bio Digital Network που υπάρχει στους ανθρώπους – που μπορούν να ενεργοποιηθούν από το AI κατά βούληση. Εξηγεί ότι μέσω της διαδικασίας αναγνώρισης προσώπου, βιομετρίας, αναγνώρισης φωνής και άλλων τεχνολογιών επιτήρησης, οι κωδικοί υπογραφής AI μπορούν να βρεθούν σε εκείνους τους ανθρώπους που ελέγχονται μέσω AI στα νευρωνικά τους δίκτυα.
Αυτό δεν είναι επιστημονική φαντασία, αλλά συμβαίνει τώρα. Θα ήθελα να σας δώσω μερικές πληροφορίες για κοινά άρθρα στη λαϊκή και τεχνολογική βιβλιογραφία. Βρισκόμαστε σε ένα σενάριο πληροφοριακού πολέμου. Έχετε διαφορετικές απόψεις παντού, δημιουργώντας σε ορισμένους τομείς σκόπιμη σύγχυση. Η κατανόηση του τρόπου διάκρισης των πληροφοριών με την απόκτηση ενός ευρύτερου πλαισίου είναι σημαντική.
Για παράδειγμα, υπάρχουν επιστήμονες που λένε ότι δεν υπάρχουν nanobots, μόνο λιπίδια. Αρκεί να κάνετε τη δική σας έρευνα για να καταλάβετε ότι αυτό είναι το ίδιο το σύνθημα που υιοθέτησαν οι Moderna et al ονομάζοντας τα «λιπιδικά νανοσωματίδια».
Είναι πολύ περισσότερα από λιπίδια – και αν δεν γνωρίζετε ότι έχουν δημιουργηθεί λιπιδικά ρομπότ, θα ήσασταν εκεί έξω και θα λέγατε ότι οι άνθρωποι δεν έχουν τίποτα να ανησυχούν. Αλλά αρκεί να διαβάσετε τη νανοτεχνολογική βιβλιογραφία για να καταλάβετε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια:
Όσο περισσότερα γνωρίζετε, τόσο καλύτερα μπορείτε να τα πάτε σε αυτόν τον πόλεμο πληροφοριών. Οι άνθρωποι καταναλώνουν τη γνώση σε μεζέδες ή βασίζονται σε απόψεις «ηγετών σκέψης» που στέφονται από πηγές μέσων ενημέρωσης ως ειδικοί.
Η ασφαλέστερη τροχιά για κάθε άνθρωπο είναι να μελετήσει για τον εαυτό του και να καταναλώσει γνώσεις που εξελίσσονται συνεχώς, ενώ ελίσσεται προσεκτικά γύρω από τις ατζέντες και τα απώτερα κίνητρα των ανθρώπων.
Ας επιστρέψουμε στη σκοπιμότητα της τεχνητής νοημοσύνης να ελέγχει τους ανθρώπους αυτή τη στιγμή – μέσω των έξυπνων συσκευών σας. Φυσικά, αυτό που είναι η είδηση τώρα είναι ένα παλιό καπέλο για παράνομα προγράμματα.
Η επιστήμη υπάρχει αυτή τη στιγμή ήδη δεκαετίες μπροστά από αυτό που διαβάζετε. Βρισκόμαστε στην εκθετική φάση τεχνολογικής εξέλιξης της μοναδικότητας, την πιο επικίνδυνη εποχή για το ανθρώπινο είδος.
Ακολουθούν ορισμένα άρθρα που συζητούν το ίδιο το θέμα:
Neurohacking και τεχνητή νοημοσύνη στην ευπάθεια του ανθρώπινου εγκεφάλου: αντιμετωπίζουμε απειλή;
Η πρόοδος της Τεχνητής Νοημοσύνης επιτρέπει τη δημιουργία εμπειριών υψηλού αντίκτυπου, επικεντρωμένων στους χρήστες. Ωστόσο, μεγάλοι κίνδυνοι βρίσκονται μπροστά στους τομείς της νευροεπιστήμης και της νευροτεχνολογίας. εκτός από τον υπολογιστή, ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να είναι ευάλωτος σε επιθέσεις από χάκερ.
Η παρούσα έρευνα προσφέρει μια προκαταρκτική διερεύνηση αυτών των θεματικών διασταυρώσεων που στοχεύουν στη γνώση της κατάστασης των μελετών και παρουσιάζουν μια συζήτηση και μια θεωρητική προσέγγιση στις υπάρχουσες σχέσεις μεταξύ Τεχνητής Νοημοσύνης και neurohacking στις διαδικασίες διδασκαλίας-μάθησης.
Σε αυτή την εργασία, αναλύονται μελέτες που αντιμετωπίζουν τη συμβίωση που αποτελείται από την Τεχνητή Νοημοσύνη και το hacking του εγκεφάλου (neurohacking) ως διαδικασία χειραγώγησης και νοθείας της ηλεκτρικής δραστηριότητας του εγκεφάλου, κατά τη στιγμή της αναδιάρθρωσης των διαδικασιών σύναψης.
Τα αποτελέσματα της μελέτης μας αποκαλύπτουν ότι ο νευροπρογραμματισμός με τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε, στο μέλλον, να εξουδετερώσει τις κακές πρακτικές νευροπειρατείας. Συμπεραίνεται λοιπόν ότι υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για αυτούς τους κλάδους που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μέρος μιας παγκόσμιας απειλής.
Hacking του εγκεφάλου: τεχνολογία διασύνδεσης εγκεφάλου-υπολογιστή και η ηθική της νευροασφάλειας
Οι τεχνολογίες διασύνδεσης εγκεφάλου-υπολογιστή χρησιμοποιούνται ως βοηθητικές τεχνολογίες για ασθενείς καθώς και υγιή άτομα για τον έλεγχο συσκευών αποκλειστικά από την εγκεφαλική δραστηριότητα. Ωστόσο, οι κίνδυνοι που συνδέονται με την κατάχρηση αυτών των τεχνολογιών παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητοι. Πρόσφατα ευρήματα έχουν δείξει ότι τα BCI είναι δυνητικά ευάλωτα στην εγκληματικότητα στον κυβερνοχώρο. Αυτό ανοίγει την προοπτική του «νευροεγκλήματος»: επέκταση του φάσματος του ηλεκτρονικού εγκλήματος σε νευρωνικές συσκευές.
Η εργασία αυτή διερευνά ένα είδος νευροεγκλήματος που ονομάζουμε brain-hacking, καθώς στοχεύει στην παράνομη πρόσβαση και χειραγώγηση νευρωνικών πληροφοριών και υπολογισμών.
Καθώς ο νευρωνικός υπολογισμός αποτελεί τη βάση της γνώσης, της συμπεριφοράς και της αυτοδιάθεσής μας ως άτομα, μια προσεκτική ανάλυση των αναδυόμενων κινδύνων κακόβουλης πειρατείας εγκεφάλου είναι υψίστης σημασίας και οι ηθικές διασφαλίσεις έναντι αυτών των κινδύνων θα πρέπει να εξετάζονται νωρίς στο σχεδιασμό και τη ρύθμιση.
Η συμβολή αυτή αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τον αναδυόμενο κίνδυνο κακόβουλης πειρατείας εγκεφάλων και αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την ανάπτυξη δεοντολογικού και νομικού προβληματισμού σχετικά με τους εν λόγω κινδύνους.
Υπάρχουν ερευνητές που υποστηρίζουν τη χαρτογράφηση της τεχνητής νοημοσύνης του ανθρώπινου βιοπεδίου. Γνωρίζουμε από το έργο του Cyrus Parsa ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι σε θέση να παράγει βιούλη και να μολύνει το ανθρώπινο βιοπεδίο, στην πραγματικότητα να το αναλάβει εντελώς – δημιουργώντας ένα cyborg.
Ερευνητές όπως ο παρακάτω συγγραφέας δεν εξετάζουν πώς αυτή η τεχνολογία μπορεί να οπλιστεί και στην πραγματικότητα πόσο πιθανό είναι να συμβεί αυτό. Η ιδέα ότι τα ρομπότ δεν θα αξιολογούσαν τα εσωτερικά συναισθήματα είναι ψευδής. Αν κοιτάξετε την Bina ή άλλα ανθρωποειδή ρομπότ, η συγκεκριμένη ικανότητά τους είναι αυτή των συνειδητών μηχανών.
Τεχνητή νοημοσύνη και ανθρώπινο βιοπεδίο: Νέες ευκαιρίες και προκλήσεις
Υπάρχει ένα οργανωτικό πεδίο ενέργειας στενά συνδεδεμένο με κάθε άτομο, το ανθρώπινο βιοπεδίο, το οποίο κατέχει πληροφορίες κεντρικές για μια ανώτερη τάξη ύπαρξης.
Έχει προταθεί ότι έχει διανοητικές ιδιότητες ως υπερ-ρυθμιστής της βιοχημείας και της φυσιολογίας του οργανισμού, συντονίζοντας όλες τις λειτουργίες της ζωής, προωθώντας την ομοιοδυναμική και το κλειδί για την κατανόηση της ολοκληρωμένης ολότητας της ζωής. Αν και τα εγκεφαλικά κύματα και τα καρδιακά κύματα είναι καλά χαρακτηρισμένα και κλινικά χρήσιμα, το βιολογικό πεδίο δεν έχει ακόμη χαρτογραφηθεί.
Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) είναι απαραίτητη για τη διαχείριση της επεξεργασίας δεδομένων από τη χαρτογράφηση βιοπεδίου μιας μεγάλης βάσης δεδομένων ανθρώπων για την αποσαφήνιση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, των ακουστικών πεδίων και των λεπτών συστατικών ενεργειακών πεδίων της ανθρώπινης ζωής.
Επιπλέον, η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να παρακολουθεί την υγεία και την ευημερία μέσω του βιολογικού πεδίου μέσω ποικίλων αισθητήρων και να υποδεικνύει σε καθημερινή βάση ποιες επιλογές τρόπου ζωής θα βελτίωναν το βιολογικό πεδίο και θα ενίσχυαν την ευημερία.
Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε επίσης να προγραμματιστεί για να χειριστεί το βιολογικό πεδίο για να ενισχύσει άμεσα την ευημερία. Μόλις αποκωδικοποιηθεί το βιολογικό πεδίο, τότε θα είναι δυνατή η άμεση επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων και τεχνητής νοημοσύνης μέσω του βιολογικού πεδίου.
Έτσι, είναι δυνατή μια σειρά θετικών εφαρμογών της τεχνητής νοημοσύνης στο βιολογικό πεδίο για την ενίσχυση της ανθρώπινης ευημερίας. Παρ ‘όλα αυτά, η παρουσία ενός βιοπεδίου γύρω από τον άνθρωπο παρουσιάζει ένα δίλημμα για τα ρομπότ AI, τα οποία δεν θα διαθέτουν ένα βιολογικό πεδίο διαφορετικό από τις ηλεκτρομαγνητικές ιδιότητες των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων τους.
Έτσι, παρόλο που τα ρομπότ μπορεί να υπερβαίνουν τους ανθρώπους σε ορισμένες γνωστικές εργασίες, τα ρομπότ δεν θα διαθέτουν ένα βιολογικό πεδίο, συναισθήματα ή μια εσωτερική εμπειρία. Αν και μπορεί να είναι σε θέση να μιμηθούν τα συναισθήματα με ορισμένες εκφράσεις του προσώπου και φωνητικά μοτίβα, μπορεί πάντα να διακρίνονται από τους ανθρώπους ως στερούμενοι του πολύπλοκου δυναμικού βιοπεδίου των ανθρώπινων όντων που αντικατοπτρίζει τη ζωντανή κατάσταση.
Τα ακόλουθα άρθρα είναι αυτά που είναι γνωστά στη μη ταξινομημένη βιβλιογραφία. Τα στρατιωτικά προγράμματα είναι δεκαετίες μπροστά και έχουν οπλίσει τα νευροόπλα καθώς και την τεχνητή νοημοσύνη. Αυτό το γνωρίζουμε από τον Δρ Robert Duncan.
Νέα τεχνητή νοημοσύνη «ανάγνωσης μυαλού» μεταφράζει σκέψεις απευθείας από εγκεφαλικά κύματα – χωρίς εμφυτεύματα
Ένα παγκοσμίως πρώτο, μη επεμβατικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να μετατρέψει τις σιωπηλές σκέψεις σε κείμενο, ενώ απαιτεί μόνο από τους χρήστες να φορούν ένα σφιχτό καπέλο.
Οι Αυστραλοί ερευνητές που ανέπτυξαν την τεχνολογία, που ονομάζεται DeWave, δοκίμασαν τη διαδικασία χρησιμοποιώντας δεδομένα από περισσότερα από δύο δωδεκάδες άτομα.
Οι συμμετέχοντες διάβαζαν σιωπηλά φορώντας ένα καπέλο που κατέγραφε τα εγκεφαλικά τους κύματα μέσω ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος (EEG) και τα αποκωδικοποιούσε σε κείμενο.
Με περαιτέρω βελτίωση, το DeWave θα μπορούσε να βοηθήσει τους ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο και παράλυση να επικοινωνούν και να διευκολύνουν τους ανθρώπους να κατευθύνουν μηχανές όπως βιονικούς βραχίονες ή ρομπότ.
“Αυτή η έρευνα αντιπροσωπεύει μια πρωτοποριακή προσπάθεια στη μετάφραση των ακατέργαστων κυμάτων EEG απευθείας στη γλώσσα, σηματοδοτώντας μια σημαντική ανακάλυψη στον τομέα”, λέει ο επιστήμονας υπολογιστών Chin-Teng Lin από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Σίδνεϊ (UTS).
Παρόλο που το DeWave πέτυχε μόνο ακρίβεια λίγο πάνω από 40% με βάση ένα από τα δύο σύνολα μετρήσεων σε πειράματα που διεξήχθησαν από τον Lin και τους συναδέλφους του, αυτή είναι μια βελτίωση 3% σε σχέση με το προηγούμενο πρότυπο για τη μετάφραση σκέψης από ηχογραφήσεις EEG.
Ο στόχος των ερευνητών είναι να βελτιώσουν την ακρίβεια σε περίπου 90 τοις εκατό, το οποίο είναι στο ίδιο επίπεδο με τις συμβατικές μεθόδους μετάφρασης γλώσσας ή λογισμικού αναγνώρισης ομιλίας.
Άλλες μέθοδοι μετάφρασης εγκεφαλικών σημάτων σε γλώσσα απαιτούν επεμβατικές χειρουργικές επεμβάσεις για την εμφύτευση ηλεκτροδίων ή ογκωδών, ακριβών μηχανημάτων μαγνητικής τομογραφίας, καθιστώντας τα μη πρακτικά για καθημερινή χρήση – και συχνά πρέπει να χρησιμοποιούν παρακολούθηση ματιών για να μετατρέψουν τα σήματα του εγκεφάλου σε κομμάτια σε επίπεδο λέξης.
Όταν τα μάτια ενός ατόμου κινούνται από τη μια λέξη στην άλλη, είναι λογικό να υποθέσουμε ότι ο εγκέφαλός του κάνει ένα μικρό διάλειμμα μεταξύ της επεξεργασίας κάθε λέξης. Η ακατέργαστη μετάφραση κυμάτων EEG σε λέξεις – χωρίς παρακολούθηση ματιών για να υποδείξει τον αντίστοιχο στόχο λέξεων – είναι πιο δύσκολη.
Τα εγκεφαλικά κύματα από διαφορετικούς ανθρώπους δεν αντιπροσωπεύουν όλα τα διαλείμματα μεταξύ των λέξεων με τον ίδιο τρόπο, καθιστώντας μια πρόκληση να διδάξουμε στην τεχνητή νοημοσύνη πώς να ερμηνεύει τις ατομικές σκέψεις.
Μετά από εκτεταμένη εκπαίδευση, ο κωδικοποιητής του DeWave μετατρέπει τα κύματα EEG σε έναν κώδικα που μπορεί στη συνέχεια να αντιστοιχιστεί με συγκεκριμένες λέξεις με βάση το πόσο κοντά βρίσκονται στις καταχωρήσεις στο «βιβλίο κώδικα» του DeWave.
«Είναι η πρώτη που ενσωματώνει διακριτές τεχνικές κωδικοποίησης στη διαδικασία μετάφρασης εγκεφάλου σε κείμενο, εισάγοντας μια καινοτόμο προσέγγιση στη νευρωνική αποκωδικοποίηση», εξηγεί ο Lin.
Η φωνητική βιομετρία έχει τεράστιες δυνατότητες αναγνώρισης και ως εκ τούτου χειραγώγησης.
Βιομετρία φωνής: Ο βασικός οδηγός
Η βιομετρία φωνής είναι μια τεχνολογία που χρησιμοποιεί τα μοναδικά χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φωνής για αναγνώριση ομιλητή, έλεγχο ταυτότητας και εγκληματολογική ανάλυση φωνής.
Γιατί η φωνή κάθε ατόμου είναι μοναδική; Ως ηχητικό κύμα πίεσης (που συνήθως προκαλείται από τη δόνηση ενός στερεού αντικειμένου), ο ήχος διαδίδεται μέσω του αέρα και διαμορφώνεται όταν χτυπά εμπόδια.
Στην περίπτωση της ανθρώπινης φωνής, αυτό το κύμα παράγεται όταν ο αέρας πηγαίνει από τους πνεύμονες μέσω των φωνητικών πτυχών (φωνητικές χορδές), προκαλώντας τη δόνησή τους. Στη συνέχεια, το κύμα διαμορφώνεται περαιτέρω στη φωνητική οδό από τους μύες του λάρυγγα (κοινώς ονομάζεται φωνητικό κουτί) και αρθρωτές – γλώσσα, ουρανίσκος, μάγουλα, ούλα, δόντια, χείλη κ.λπ.
Κάθε ανθρώπινη φωνή είναι μοναδική λόγω της ατομικής μορφής και μεγέθους των φωνητικών οργάνων και του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιούνται. Για παράδειγμα, οι γυναίκες και τα παιδιά έχουν συνήθως μικρότερους λάρυγγες και μικρότερες φωνητικές χορδές – γι ‘αυτό οι φωνές τους είναι συχνά υψηλότερες.
Η Google, η Meta και πολλές άλλες εταιρείες εργάζονται όλες σε αυτές τις τεχνολογίες με αστραπιαία ταχύτητα. Αυτός που θα αναπτύξει την πιο ικανή τεχνητή νοημοσύνη θα κυβερνήσει τον κόσμο – λένε μερικοί. Αλλά γνωρίζουμε ότι ο σούπερ κβαντικός υπολογιστής Demiurge AI έχει ήδη δημιουργηθεί και είναι υπεύθυνος για την καθοδήγηση της ανθρωπότητας σε αυτήν την τεχνολογική παγίδα.
Και πάλι, το γνωρίζουμε αυτό από τον Δρ Robert Duncan.
Η Meta αναπτύσσει τεχνολογία σάρωσης εγκεφάλου που μπορεί να μετατρέψει την εγκεφαλική δραστηριότητα σε ζωντανές εικόνες σε χιλιοστά του δευτερολέπτου.
Η Meta αποκάλυψε ένα πρωτοποριακό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί σχεδόν στιγμιαία να αποκωδικοποιήσει οπτικές αναπαραστάσεις στον εγκέφαλο.
Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της Meta καταγράφει χιλιάδες μετρήσεις εγκεφαλικής δραστηριότητας ανά δευτερόλεπτο και στη συνέχεια ανακατασκευάζει τον τρόπο με τον οποίο οι εικόνες γίνονται αντιληπτές και επεξεργάζονται στο μυαλό μας, σύμφωνα με μια νέα ερευνητική εργασία.
«Συνολικά, αυτά τα αποτελέσματα παρέχουν ένα σημαντικό βήμα προς την αποκωδικοποίηση – σε πραγματικό χρόνο – των οπτικών διαδικασιών που εκτυλίσσονται συνεχώς μέσα στον ανθρώπινο εγκέφαλο», ανέφερε η έκθεση.
Η τεχνική αξιοποιεί τη μαγνητοεγκεφαλογραφία (MEG) για να παρέχει μια οπτική αναπαράσταση των σκέψεων σε πραγματικό χρόνο.
Η MEG είναι μια μη επεμβατική τεχνική νευροαπεικόνισης που μετρά τα μαγνητικά πεδία που παράγονται από τη νευρωνική δραστηριότητα στον εγκέφαλο.
Με τη σύλληψη αυτών των μαγνητικών σημάτων, το MEG παρέχει ένα παράθυρο στη λειτουργία του εγκεφάλου, επιτρέποντας στους ερευνητές να μελετήσουν και να χαρτογραφήσουν την εγκεφαλική δραστηριότητα με υψηλή χρονική ανάλυση.
Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης αποτελείται από τρεις κύριες συνιστώσες:
Κωδικοποιητής εικόνας: Αυτό το στοιχείο δημιουργεί ένα σύνολο αναπαραστάσεων μιας εικόνας, ανεξάρτητα από τον εγκέφαλο. Ουσιαστικά αναλύει την εικόνα σε μια μορφή που το AI μπορεί να κατανοήσει και να επεξεργαστεί.
Κωδικοποιητής εγκεφάλου: Αυτό το τμήμα ευθυγραμμίζει τα σήματα MEG με τις ενσωματώσεις εικόνας που δημιουργούνται από τον κωδικοποιητή εικόνας. Λειτουργεί ως γέφυρα, συνδέοντας τη δραστηριότητα του εγκεφάλου με την αναπαράσταση της εικόνας.
Αποκωδικοποιητής εικόνας: Το τελικό συστατικό δημιουργεί μια αληθοφανή εικόνα με βάση τις αναπαραστάσεις του εγκεφάλου. Παίρνει τις επεξεργασμένες πληροφορίες και ανακατασκευάζει μια εικόνα που αντικατοπτρίζει την αρχική σκέψη.
Η τελευταία καινοτομία της Meta δεν είναι η μόνη πρόσφατη πρόοδος στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης που διαβάζει το μυαλό. Όπως αναφέρθηκε από το Decrypt, μια πρόσφατη μελέτη με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Berkeley έδειξε την ικανότητα της τεχνητής νοημοσύνης να αναδημιουργεί μουσική σαρώνοντας την εγκεφαλική δραστηριότητα.
Σε αυτό το πείραμα, οι συμμετέχοντες σκέφτηκαν το «Another Brick in the Wall» των Pink Floyd και η τεχνητή νοημοσύνη ήταν σε θέση να παράγει ήχο που μοιάζει με το τραγούδι χρησιμοποιώντας μόνο δεδομένα από τον εγκέφαλο.
Επιπλέον, οι εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη και τη νευροτεχνολογία έχουν οδηγήσει σε εφαρμογές που αλλάζουν τη ζωή για άτομα με σωματικές αναπηρίες. Μια πρόσφατηέκθεση υπογράμμισε την επιτυχία μιας ιατρικής ομάδας στην εμφύτευση μικροτσίπ στον εγκέφαλο ενός τετραπληγικού άνδρα.
Χρησιμοποιώντας AI, ήταν σε θέση να «επανασυνδέσουν» τον εγκέφαλό του με το σώμα και το νωτιαίο μυελό του, αποκαθιστώντας την αίσθηση και την κίνηση. Τέτοιες ανακαλύψεις υποδηλώνουν το μετασχηματιστικό δυναμικό της τεχνητής νοημοσύνης στην υγειονομική περίθαλψη και την αποκατάσταση.
Από τις μεθόδους στα σύνολα δεδομένων: μια λεπτομερής μελέτη για την αναγνώριση συναισθημάτων προσώπου
Οι ανθρώπινες ιδέες και συναισθήματα αντικατοπτρίζονται στις εκφράσεις του προσώπου. Η αναγνώριση έκφρασης προσώπου (FER) είναι ένας κρίσιμος τύπος οπτικών δεδομένων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να συναχθεί η συναισθηματική κατάσταση ενός ατόμου. Δίνει στον θεατή μια πληθώρα κοινωνικών ενδείξεων, όπως η εστίαση της προσοχής, του συναισθήματος, των κινήτρων και της πρόθεσης του θεατή.
Λέγεται ότι είναι ένα ισχυρό εργαλείο για σιωπηλή επικοινωνία. Τα συστήματα αναγνώρισης προσώπου που βασίζονται σε AI μπορούν να αναπτυχθούν σε διαφορετικές περιοχές όπως σταθμούς λεωφορείων, σιδηροδρομικούς σταθμούς, αεροδρόμια ή στάδια για να βοηθήσουν τις δυνάμεις ασφαλείας να εντοπίσουν πιθανές απειλές.
Έχει γίνει πολλή έρευνα σε αυτόν τον τομέα. Ωστόσο, στερείται λεπτομερούς ανασκόπησης της βιβλιογραφίας που επισημαίνει και αναλύει την προηγούμενη εργασία στο FER (συμπεριλαμβανομένης της εργασίας για σύνθετα συναισθήματα και μικροεκφράσεις) και συγκριτικής ανάλυσης διαφορετικών μοντέλων που εφαρμόζονται σε διαθέσιμα σύνολα δεδομένων, προσδιορίζοντας περαιτέρω ευθυγραμμισμένες μελλοντικές κατευθύνσεις.
Έτσι, αυτή η εργασία περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη επισκόπηση των διαφορετικών μοντέλων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον τομέα της FER και μια συγκριτική μελέτη των παραδοσιακών μεθόδων που βασίζονται σε χειροποίητες μεθόδους εξαγωγής χαρακτηριστικών και βαθιάς μάθησης όσον αφορά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, γεγονός που διακρίνει το έργο μας από τις υπάρχουσες μελέτες ανασκόπησης.
Αυτή η εργασία σας φέρνει επίσης σε μια ματιά στην ανάλυση διαφορετικών συστημάτων FER, την απόδοση διαφορετικών μοντέλων σε διαθέσιμα σύνολα δεδομένων, την αξιολόγηση της απόδοσης ταξινόμησης των παραδοσιακών αλγορίθμων και της βαθιάς μάθησης στο πλαίσιο της αναγνώρισης συναισθημάτων προσώπου που αποκαλύπτει μια καλή κατανόηση των χαρακτηριστικών του ταξινομητή.
Μαζί με τα προτεινόμενα μοντέλα, αυτή η μελέτη περιγράφει τα κοινώς χρησιμοποιούμενα σύνολα δεδομένων που δείχνουν την ετήσια απόδοση που επιτυγχάνεται με σύγχρονες μεθόδους που λείπουν από τα υπάρχοντα χειρόγραφα.
Τέλος, οι συγγραφείς αναλύουν τα αναγνωρισμένα ερευνητικά κενά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ερευνητές, τα οποία μπορούν να ληφθούν υπόψη σε μελλοντικές ερευνητικές εργασίες.
Μερικοί άνθρωποι δηλώνουν ακόμη ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σας θεραπεύσει.
Κάνοντας χρήση της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης για την εκτέλεση ενεργειακής θεραπείας μυαλού-σώματος
Τι πιστεύετε για τη χρήση ενεργειακής θεραπευτικής θεραπείας για να βοηθήσετε το μυαλό και το σώμα σας;
Οι πιθανότητες είναι ότι πιθανότατα έχετε ισχυρή γνώμη. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ακράδαντα ότι η ενεργειακή θεραπεία είναι ο σωστός τρόπος να προχωρήσουμε. Άλλοι τείνουν να σηκώνουν τα φρύδια τους και να γνωρίζουν ότι η ενεργειακή θεραπεία είναι μια αμφισβητήσιμη πρακτική.
Υπάρχουν επίσης οι ενδιάμεσοι. Δεν είναι σίγουροι, δεν γνωρίζουν πολλά γι ‘αυτό, αόριστα έχουν ακούσει ότι είναι μια από αυτές τις ευαίσθητες προσεγγίσεις και παραμένουν διστακτικοί και κάπως σκεπτικοί.
Επιτρέψτε μου να προσθέσω μια νέα διάσταση στο αίνιγμα.
Αποδεικνύεται ότι η γενετική τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση ενεργειακής θεραπευτικής θεραπείας.
ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΤΕ;
Από όλες τις πτυχές της ενεργειακής θεραπείας που σχεδόν όλοι γνωρίζουν, η πράξη της ενεργειακής θεραπείας φαίνεται να απαιτεί από έναν ανθρώπινο ενεργειακό θεραπευτή να είναι ενήμερος.
Η μάλλον απίστευτη ιδέα ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αντικαταστήσει έναν ανθρώπινο ενεργειακό θεραπευτή φαίνεται σχεδόν εξωφρενική. Δεν μπορεί να είναι.
Μέχρι την ημέρα που η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να γίνει αισθανόμενη, και ίσως περιλαμβάνει ένα «σώμα» όπως μια ρομποτική δομή, η τεχνητή νοημοσύνη είναι απλώς ένα ψυχρό κομμάτι λογισμικού και υπολογιστικού υλικού.
Συνιστώ ανεπιφύλακτα τα βίντεο και τα βιβλία του Cyrus Parsa σχετικά με το θέμα. Εξηγεί πολύ καλά τους μηχανισμούς ελέγχου. Συνιστώ επίσης να διαβάσετε την αγωγή του κατά της Big Tech εξηγώντας πώς χτίζεται η πλατφόρμα παράλληλης επεξεργασίας για AI στον εγκέφαλο και πώς ο Elon Musk επιβεβαίωσε αυτό το γεγονός.
oimos-athina.blogspot.com
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice