ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κυριακή, 23 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Ζιπίνγκ ζήτησε από τις ένοπλες δυνάμεις της Κίνας «πλήρη ετοιμότητα μάχης»

· Κατοχικά Νέα

Επιβαρύνεται η διεθνής κατάσταση

Η Κίνα έστειλε έντονο μήνυμα στην Δύση και τους τοπικούς συμμάχους της, Ιαπωνία και Κίνα πριν από λίγο: Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Ζιπίνγκ έδωσε εντολή στις ναυτικές και στρατηγικές πυραυλικές δυνάμεις να είναι σε «πλήρη ετοιμότητα μάχης».

Το Πεκίνο θεωρεί ότι «πλησιάζει η ώρα για την ένωση με την Ταϊβάν», ενώ εκτιμά ότι οι ΗΠΑ «ή θα συμφωνήσουν στην επανένωση της Κίνας ή θα ηττηθούν αν προσπαθήσουν να την αποτρέψουν»

Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ επιθεώρησε την Πέμπτη μια ταξιαρχία της Πυραυλικής Δύναμης του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, προτρέποντας τα στρατεύματα να ενισχύσουν τις «αποτρεπτικές και μαχητικές τους ικανότητες».

Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης ο Σι προέτρεψε επίσης την Διοίκηση Στρατηγικών Όπλων «να εκπληρώσουν αποφασιστικά τα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί από το Κόμμα και τον λαό», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Τον περασμένο μήνα η Κίνα πραγματοποίησε μια σπάνια εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό Ωκεανό, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη πυρηνική ισχύ της χώρας που μπορεί πλέον να πλήξει τις ίδιες τις ΗΠΑ.

pronews.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΔΙΕΘΝΗ

Φορούσαν τους νεκρούς πάνω τους; Το ανθρώπινο δόντι-φυλαχτό 6.500 ετών που μπέρδεψε τους αρχαιολόγους

Επιβατικό τρένο στη Βρετανία, φωτογραφία αρχείουΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΣ ΤΡΕΝΟΥ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Οι ερευνητές εντόπισαν ανωμαλία στη γραμμή πριν από το ατύχημα – Υπήρχαν προηγούμενες εργασίες στο σημείο

Σεληνιακή έκλειψη, φωτογραφία αρχείουΔΙΕΘΝΗ

Η ΣΕΛΗΝΗ ΘΑ «ΧΑΘΕΙ» ΚΑΤΑ 96% – Έρχεται βαθιά σεληνιακή έκλειψη ορατή σε δισεκατομμύρια ανθρώπους

Μία απάντηση στο “ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Ζιπίνγκ ζήτησε από τις ένοπλες δυνάμεις της Κίνας «πλήρη ετοιμότητα μάχης»”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά