ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Η μόνιμη λύση για τη λειψυδρία: Τεχνητές βροχές πάνω από τον Μόρνο – Έτσι λύθηκε το πρόβλημα το 1990

· Κατοχικά Νέα

Πρόκειται για τα εφαρμόσιμα εδώ και δεκαετίες, και όλο και πιο αποτελεσματικά όσο προχωράει η τεχνολογία, προγράμματα τροποποίησης καιρού και εν προκειμένω, αύξησης των βροχοπτώσεων, που θα μπορούσαν να δώσουν λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας.

Αν αυτά τα προγράμματα φαίνονται σε κάποιον… επιστημονική φαντασία ή «επικίνδυνα» για κάποιον λόγο, αρκεί να αναφέρουμε ότι εφαρμόζονται ήδη, από τις μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στη λειψυδρία της Αττικής του 1990 και σήμερα σε όλη τη Μέση Ανατολή, μέχρι και την Καλιφόρνια, που έχει το ίδιο κλίμα με την Ελλάδα.

Ο Γιώργος Φαραζουλής εξηγεί στο Newsbomb.gr ότι τα προγράμματα αυτά, ελάχιστα δαπανηρά και εύκολα στην εφαρμογή τους, αποτελούν «καταπληκτικές λύσεις» για μια σειρά λόγων, κατά των οποίων η ανθρωπότητα θέλει να τιθασεύσει τα μετεωρολογικά φαινόμενα.

«Τα προγράμματα αυτά έχουν προχωρήσει πολύ και είναι εξαιρετικά επίκαιρα, αλλά και επιτακτικά, για τη χώρα μας», σημειώνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέτοια είναι:

-Αύξηση βροχοπτώσεων

-Καταστολή χαλαζιού

-Μείωση χιονιού

-Διάλυση ομίχλης

Σημειωτέων, ότι προγράμματα καταστολής χαλαζιού εφαρμόζονται συστηματικά σε περιοχές της Μακεδονίας, που πλήττονται συχνά από το φαινόμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ειδικός μετεωρολόγος εξηγεί: «Το μετεωρολογικό ραντάρ ανιχνεύει την ποσότητα νερού που υπάρχει σε σύννεφα που πληρούν κάποια χαρακτηριστικά. Τότε, απογειώνονται ειδικά διαμορφωμένα αεροπλάνα, δικινητήρια και μικρά σε μέγεθος, εξοπλισμένα με σχάρες, που εμπεριέχουν αλάτι. Το ραντάρ καθοδηγεί το αεροπλάνο, στο κατάλληλο σύννεφο, κι εκεί απορρίπτει το αλάτι, προκαλώντας βροχή».

Τα προγράμματα αυτά εκπονούνται μόνο τον χειμώνα φυσικά, ενώ ο στόχος -και όπως έγινε το 1990- είναι το νερό να πέσει στους υδάτινους αποταμιευτήρες που υδροδοτούν την πόλη – εν προκειμένω για την Αττική, στον Μόρνο.

«Θα μπορούσε να αναπληρωθεί σε μια χρονιά το 20% των αποθεμάτων – σε τόνους νερού αυτό είναι ένα τεράστιο μέγεθος που δύναται να μας κάνει να ξεχάσουμε τη λειψυδρία. Η επιτυχία άλλωστε το 1990 ήταν τόσο μεγάλη, που από τότε… κανείς δεν ασχολήθηκε ξανά με αυτό, μέχρι και φέτος», υπογραμμίζει ο επιστήμονας.

«Ας μην ξεχνάμε, ότι η αιτία του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου, μάλλον θα είναι για το νερό», καταλήγει.

Ο Γιώργος Φαραζουλής μας ενημερώνει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη παγκοσμίως μεγάλες έρευνες, οι οποίες υπόσχονται, ακόμα πιο εντυπωσιακά και χρήσιμα αποτελέσματα και απευθύνει αγωνιώδη έκκληση στις ελληνικές Αρχές, να εξετάσουν τις ήδη έτοιμες επιλογές τους, πριν να είναι αργά…

Δείτε τη συνέντευξη του Γιώργου Φαραζουλή στο Newsbomb.gr:

newsbomb.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο υπουργός Στρατού Νταν Ντρίσκολ μετά από μήνες έντασηςΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Νταν Ντρίσκολ αποχωρεί στις 3 Σεπτεμβρίου — αναφορές για σύγκρουση με Χέγκσεθ γύρω από εκσυγχρονισμό και απομακρύνσεις στρατηγών

Νέα ρωσική επίθεση στο Κίεβο: Τέσσερις νεκροί και πάνω από 12 τραυματίεςΔΙΕΘΝΗ

Νέα ρωσική επίθεση στο Κίεβο: Τέσσερις νεκροί και πάνω από 12 τραυματίες

Νέα Υόρκη: Αστυνομικοί πυροβόλησαν θανάσιμα γυναίκα με μαχαίρια στην Times SquareΔΙΕΘΝΗ

Times Square: Νεκρές η 32χρονη που μαχαιρώθηκε και η δράστις – η αστυνομία ταυτοποίησε την Πάμελα Σισνέρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά