Διαφημίσεις

Γνωρίζατε ότι μια μικρή πόλη στα βουνά της Βόρειας Καρολίνας είναι ο κύριος παγκόσμιος παραγωγός μιας ουσίας που κάνει δυνατό τον σύγχρονο τρόπο ζωής μας υψηλής τεχνολογίας;

Χωρίς τον εξαιρετικά καθαρό φυσικό χαλαζία που προέρχεται από το Spruce Pine της Βόρειας Καρολίνας δεν θα είχαμε τα εξαιρετικά εξελιγμένα ηλεκτρονικά gadget που απολαμβάνουμε τόσο πολύ και η παγκόσμια οικονομία θα κατέρρεε. Είναι, λοιπόν, απλώς σύμπτωση ότι το Spruce Pine καταστράφηκε εντελώς από τον τυφώνα Helene;

Οι δύο εγκαταστάσεις που παράγουν αυτόν τον εξαιρετικά καθαρό φυσικό χαλαζία στο Spruce Pine έχουν κλείσει και οι δύο σε αυτό το σημείο…

Δύο εγκαταστάσεις στη Βόρεια Καρολίνα που κατασκευάζουν τον υψηλής καθαρότητας χαλαζία που χρησιμοποιείται για την κατασκευή ημιαγωγών, ηλιακών συλλεκτών και καλωδίων οπτικών ινών έχουν κλείσει από τον τυφώνα Helene χωρίς να διαφαίνεται ημερομηνία επαναλειτουργίας.

Η Sibelco και η The Quartz Corp έκλεισαν και οι δύο επιχειρήσεις στην πόλη Spruce Pine των Αππαλαχίων την Πέμπτη ενόψει της καταιγίδας που παρέσυρε ολόκληρες κοινότητες στο δυτικό τμήμα της πολιτείας και πέρα ​​από τα σύνορα στο Ανατολικό Τενεσί. Η πόλη φιλοξενεί ορυχεία που παράγουν μερικούς από τους υψηλότερης ποιότητας χαλαζία στον κόσμο.

Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι εγκαταστάσεις θα μπορέσουν να ανοίξουν ξανά πριν από το τέλος του έτους, επειδή είναι απολύτως κρίσιμες για την παγκόσμια οικονομία.

Σύμφωνα  με το ABC News , υπολογίζεται ότι κάπου μεταξύ 70 τοις εκατό και 90 τοις εκατό όλων των χωνευτηρίων που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τσιπς πυριτίου παγκοσμίως είναι κατασκευασμένα από φυσικό χαλαζία από το Spruce Pine…

«Για να φτιάξετε τσιπς πυριτίου, πρέπει πρώτα να λιώσετε ένα εξαιρετικά καθαρό υλικό που ονομάζεται πολυπυρίτιο. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε χωνευτήρια που είναι τα ίδια κατασκευασμένα από ένα υλικό τόσο καθαρό που δεν θα αντιδράσει χημικά με το πολυπυρίτιο και είναι επίσης σε θέση να αντέξει την τεράστια θερμότητα», είπε. «Το καλύτερο υλικό για αυτά τα χωνευτήρια είναι ο εξαιρετικά καθαρός χαλαζίας. Το Spruce Pine είναι η πηγή του πιο αγνού φυσικού χαλαζία που έχει βρεθεί ποτέ στη Γη».

Υπολογίζεται ότι το 70-90% των χωνευτηρίων που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως είναι κατασκευασμένα από χαλαζία Spruce Pine, είπε.

Χωρίς αυτόν τον φυσικό χαλαζία από το Spruce Pine, ο τρόπος ζωής μας θα άλλαζε δραματικά.

Τα παρακάτω προέρχονται από ένα άρθρο του Wired με τίτλο «Η εξαιρετικά καθαρή, υπερ-μυστική άμμος που κάνει το τηλέφωνό σας δυνατό» …

Τα δασώδη βουνά που το περιβάλλουν, ωστόσο, είναι πλούσια σε κάθε είδους επιθυμητούς βράχους, μερικά που εκτιμώνται για τις βιομηχανικές τους χρήσεις, άλλα για την αγνή τους ομορφιά. Αλλά είναι το ορυκτό της τσάντας του Glover – λευκοί χιονισμένοι κόκκοι, μαλακοί σαν ζάχαρη άχνη – που είναι μακράν το πιο σημαντικό αυτές τις μέρες. Είναι χαλαζίας, αλλά όχι οποιοσδήποτε χαλαζίας. Το Spruce Pine, αποδεικνύεται, είναι η πηγή του πιο καθαρού φυσικού χαλαζία – ένα είδος παρθένας άμμου – που έχει βρεθεί ποτέ στη Γη. Αυτή η εξαιρετικά ελίτ απόθεση σωματιδίων διοξειδίου του πυριτίου παίζει βασικό ρόλο στην κατασκευή του πυριτίου που χρησιμοποιείται για την κατασκευή τσιπ υπολογιστών. Στην πραγματικότητα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το τσιπ που κάνει τον φορητό υπολογιστή ή το κινητό σας τηλέφωνο να λειτουργεί χρησιμοποιώντας άμμο από αυτό το σκοτεινό τέλμα των Αππαλαχίων. «Είναι μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων δολαρίων εδώ», λέει ο Γκλόβερ γελώντας. «Δεν μπορώ να καταλάβω οδηγώντας από εδώ. Δεν θα το ήξερες ποτέ.”

Αυτό είναι πραγματικά μεγάλο θέμα.

Εάν οι εγκαταστάσεις στο Spruce Pine είναι εκτός σύνδεσης για μεγάλο χρονικό διάστημα, ολόκληρη η υδρόγειος θα το νιώσει.

Απλά σκεφτείτε τι συνέβη όταν μια πυρκαγιά προκάλεσε τη διακοπή λειτουργίας ενός ορυχείου χαλαζία στο Spruce Pine για σύντομο χρονικό διάστημα το 2008 …

Το 2008, μια πυρκαγιά στο Spruce Pine ανάγκασε ένα τοπικό ορυχείο χαλαζία να σταματήσει την παραγωγή, η οποία «έκλεισε την παροχή χαλαζία υψηλής καθαρότητας στην παγκόσμια αγορά, προκαλώντας ρίγη στη βιομηχανία». Αυτή η πυρκαγιά έπληξε μόνο ένα εργοστάσιο – το Unimin Corporation Quartz/Feldspar Plant, το οποίο έκτοτε εξαγοράστηκε από τη Sibelco – και οι επιπτώσεις της ήταν ακόμα αισθητές σε ολόκληρη τη βιομηχανία. Σήμερα, η ζήτηση για ημιαγωγούς είναι πολύ υψηλότερη από ό,τι ήταν το 2008, καθώς χρησιμοποιούνται για την τροφοδοσία νεότερων τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η συνδεσιμότητα 5G.

Περιττό να πούμε ότι αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ χειρότερο από τη σύντομη διακοπή που σημειώθηκε το 2008.

Τα βουνά της Βόρειας Καρολίνας είναι επίσης πολύ σημαντικά για τη βιομηχανία λιθίου.

Σύμφωνα  με το CBNC , μια επιχείρηση εξόρυξης στο Kings Mountain «θα μπορούσε να παράγει αρκετό υλικό για την κατασκευή 1,2 εκατομμυρίων ηλεκτρικών οχημάτων ετησίως»…

Το Kings Mountain θα μπορούσε να παράγει αρκετό υλικό για την κατασκευή 1,2 εκατομμυρίων ηλεκτρικών οχημάτων ετησίως. Το ορυχείο βρίσκεται σε ένα από τα πλουσιότερα κοιτάσματα μεταλλεύματος σποδουμίνης στον κόσμο, πηγή λιθίου. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ένα ορυχείο λιθίου που λειτουργεί στις ΗΠΑ στο Silver Peak της Νεβάδα, το οποίο ανήκει στην Albemarle.

Το Albemarle δεν έχει ακριβή ημερομηνία για το πότε θα τεθεί σε λειτουργία το Kings Mountain, είπε ο Norris. Η εταιρεία ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη διαδικασία αδειοδότησης, η οποία θα διαρκέσει δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με την εταιρεία, η κατασκευή θα είναι μια πολυετή επιχείρηση πριν τεθεί σε λειτουργία το ορυχείο.

Παρά την τοπική αντίθεση, η Albemarle έχει προωθήσει επιθετικά αυτό το έργο.

Και αποδεικνύεται ότι ο Albemarle έλαβε πρόσφατα επιχορήγηση 90 εκατομμυρίων δολαρίων από την κυβέρνηση Μπάιντεν…

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει θέσει τη δημιουργία μιας αλυσίδας εφοδιασμού μπαταριών, που υποστηρίζεται από την εγχώρια παραγωγή και επεξεργασία λιθίου, ως κορυφαία προτεραιότητα για τον τερματισμό της εξάρτησης από την Κίνα, η οποία κυριαρχεί στην παγκόσμια αγορά. Η Albemarle έλαβε επιχορήγηση 90 εκατομμυρίων δολαρίων από το Υπουργείο Άμυνας για την υποστήριξη της εγχώριας εξόρυξης, την οποία η εταιρεία χρησιμοποιεί για να βοηθήσει να ανοίξει ξανά το Kings Mountain.

90 εκατομμύρια δολάρια είναι πολλά χρήματα.

Επομένως, υπάρχουν πολλά που οδηγούν στην επιτυχία αυτού του έργου.

Είναι ενδιαφέρον ότι η BlackRock αγόρασε περισσότερες από 2 εκατομμύρια μετοχές της Albemarle πριν από λιγότερο από 2 μήνες …

Στις 31 Αυγούστου 2024, η BlackRock Inc., μια εξέχουσα εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων, επέκτεινε το επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο αποκτώντας επιπλέον 2.220.059 μετοχές της Albemarle Corp (NYSE:ALB). Αυτή η συναλλαγή αύξησε τις συνολικές συμμετοχές της BlackRock στην εταιρεία σε 12.183.614 μετοχές, αντανακλώντας μια σημαντική δέσμευση προς την Albemarle, βασικό παράγοντα στη βιομηχανία λιθίου και χημικών. Οι μετοχές αγοράστηκαν στην τιμή των 90,25 δολαρίων η κάθε μία, σηματοδοτώντας μια στρατηγική προσθήκη στο ποικίλο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της BlackRock.

Αν θέλετε να καταλάβετε τι πραγματικά συμβαίνει εκεί έξω, απλώς ακολουθήστε τα χρήματα.

Εν τω μεταξύ, μεγάλος αριθμός ντόπιων κατοίκων που υποφέρουν βαθιά στα βουνά της δυτικής Βόρειας Καρολίνας είναι ακόμη χωρίς καθαρό νερό …

Ίσως η μεγαλύτερη ειρωνεία της Ελένης είναι η τρομερή έλλειψη πόσιμου νερού μετά τις πλημμύρες. Η καταιγίδα κατέστρεψε ολοσχερώς το σύστημα ύδρευσης του Άσβιλ. Τα δίκτυα ύδρευσης και οι υπόγειοι σωλήνες παρασύρθηκαν καθώς το ίδιο το έδαφος απομακρύνθηκε από τον χείμαρρο. Ούτε ένα κτίριο στην πόλη δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό και οι πολίτες επιβιώνουν από τα χιλιάδες γαλόνια νερού που αποστέλλονται καθημερινά.

« Χρειαζόμαστε φορητό νερό… κανείς δεν μπορεί να ξεπλύνει τις τουαλέτες του, κανείς δεν μπορεί να κάνει ντους, κανείς δεν μπορεί να πλύνει ρούχα. Δεν έχουμε νερό και η υποδομή για αυτό το νερό έχει καταστραφεί ολοσχερώς », δήλωσε στους The Epoch Times η Δρ Κάρλι Μπράουν, γιατρός πρωτοβάθμιας φροντίδας στην περιοχή Τεχνών του Ρίβερ του Άσβιλ.

«Δεν έχω κάνει ντους από την περασμένη Τετάρτη. Ακούω φρικτά πράγματα για [τους άλλους]», είπε στους The Epoch Times η Wendy Feinberg, μια 77χρονη συνταξιούχος δασκάλα στο Άσβιλ.

Πολλές από τις κοινότητες που έχουν καταστραφεί από τον τυφώνα Helene δεν θα ξαναχτιστούν ποτέ.

Δεν έχουμε δει ποτέ κάτι παρόμοιο και η ομοσπονδιακή απάντηση σε αυτήν την καταστροφή ήταν εξαιρετικά κακή.

Αλλά φυσικά φαίνεται ότι υπάρχουν πολλά χρήματα για αποστολή στο εξωτερικό. Μόλις πριν από δύο ημέρες, η Kamala Harris δημοσίευσε το εξής …

Ο λαός του  Λιβάνου αντιμετωπίζει μια ολοένα και πιο δεινή ανθρωπιστική κατάσταση. Ανησυχώ για την ασφάλεια και την ευημερία των αμάχων που υποφέρουν στον Λίβανο και θα συνεχίσω να εργάζομαι για να βοηθήσω στην κάλυψη των αναγκών όλων των αμάχων εκεί.

Για το σκοπό αυτό, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παράσχουν σχεδόν 157 εκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετη βοήθεια στον λαό του Λιβάνου για βασικές ανάγκες όπως τροφή, στέγη, νερό, προστασία και αποχέτευση για να βοηθήσουν όσους έχουν εκτοπιστεί από την πρόσφατη σύγκρουση. Αυτή η πρόσθετη στήριξη ανεβάζει τη συνολική βοήθεια των ΗΠΑ στον Λίβανο κατά το τελευταίο έτος σε πάνω από 385 εκατομμύρια δολάρια.

Πόσο κωφή μπορεί να είναι;

Τεράστιος αριθμός θυμάτων στη Φλόριντα, τη Γεωργία, τη Νότια Καρολίνα, τη Βόρεια Καρολίνα και το Τενεσί δεν λαμβάνουν τη βοήθεια που χρειάζονται, αλλά θέλει να στείλει 157 εκατομμύρια δολάρια στον Λίβανο;

Είναι σοβαρή;

Δυστυχώς, αυτή είναι μόνο η αρχή του χάους που έρχεται . Περισσότερες ιστορικές φυσικές καταστροφές βρίσκονται στο δρόμο, ο παγκόσμιος πόλεμος θα ενταθεί και οι επερχόμενες εκλογές θα προκαλέσουν τεράστια αναταραχή.

Θα ήθελα λοιπόν να ενθαρρύνω όλους να προετοιμαστούν όσο μπορούν, γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα χτυπήσει η επόμενη μεγάλη κρίση.

triklopodia.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek