ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Νιγηρία: Σε 359 ανέρχονται οι θάνατοι από χολέρα τους πρώτους 9 μήνες του 2024

· Κατοχικά Νέα

Πάνω από 350 άνθρωποι πέθαναν από χολέρα στη Νιγηρία τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, δηλαδή σημειώθηκε αύξηση 239% από την ίδια περίοδο πέρυσι, δείχνουν τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα από το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών (NCDC) της χώρας.

Η χολέρα, ασθένεια που μεταδίδεται από το νερό, δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο στη Νιγηρία όπου οι υγειονομικές αρχές δηλώνουν ότι υπάρχει έλλειψη πόσιμου νερού σε αγροτικές περιοχές και αστικές φτωχογειτονιές.

Το NCDC διευκρίνισε ότι 359 άνθρωποι πέθαναν ανάμεσα στον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με 106 την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ο αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων χολέρας επίσης αυξήθηκε σε 10.837 από 3.387 την ίδια περίοδο πέρυσι, με τους περισσότερους πληγέντες να είναι παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Λάγκος, η εμπορική πρωτεύουσα της χώρας, κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων, σύμφωνα με το NCDC.

Οι αρχές της Μπόρνο, στη βορειοανατολική Νιγηρία, ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι ξέσπασμα χολέρας έχει πλήξει την πολιτεία αυτή, η οποία μαστιζόταν ήδη από πλημμύρες που ανάγκασαν σχεδόν 2 εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

sigmalive.com

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Η Γαλλία επιβάλλει νέες επιβαρύνσεις σε Shein και Temu – Ακριβότερες οι αγορές fast fashionΔΙΕΘΝΗ

Η Γαλλία επιβάλλει νέες επιβαρύνσεις σε Shein και Temu – Ακριβότερες οι αγορές fast fashion

Γκραν Κάνιον: Συνεχίζεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό αγνοούμενου μετά τις πλημμύρεςΔΙΕΘΝΗ

Γκραν Κάνιον: Συνεχίζεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό αγνοούμενου μετά τις πλημμύρες

Γερμανία: Η Ρωσία πίσω από απόπειρα επίθεσης με drone στο αεροδρόμιο της ΛειψίαςΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Η Ρωσία πίσω από απόπειρα επίθεσης με drone στο αεροδρόμιο της Λειψίας

Μία απάντηση στο “Νιγηρία: Σε 359 ανέρχονται οι θάνατοι από χολέρα τους πρώτους 9 μήνες του 2024”

  1. Η ΧΟΛΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΝΙΓΗΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΟΥ ΑΙΜΟΥ ΣΤΗΝ ΧΑΣΙΣΟΦΥΤΕΙΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά