Διαφημίσεις

Δεν υπάρχουν εγκεκριμένα εμβόλια ή θεραπείες για αυτόν τον θανατηφόρο ιό, ο οποίος έχει ποσοστό θνησιμότητας έως και 88%.

Η γερμανική αστυνομία απέκλεισε τις ράγες 7 και 8 του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού του Αμβούργου για αρκετές ώρες στις 2 Οκτωβρίου, μετά την εμφάνιση φόβων ότι ένας ταξιδιώτης είχε μολυνθεί από τον θανατηφόρο ιό Μάρμπουργκ.

Εκατοντάδες επιβάτες αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν εν μέσω φόβων για τον θανατηφόρο ιό.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία απέκλεισε δύο σιδηροδρομικές γραμμές για αρκετές ώρες, αφού δύο ταξιδιώτες που επέβαιναν σε εισερχόμενη αμαξοστοιχία από τη Φρανκφούρτη εμφάνισαν συμπτώματα συμβατά με μόλυνση από τον ιό Μάρμπουργκ, έναν επικίνδυνο αιμορραγικό πυρετό παρόμοιο με τον Έμπολα.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ξεκίνησε όταν ένας 26χρονος Γερμανός φοιτητής ιατρικής και η φίλη του, που ταξίδευαν με τρένο ICE από τη Φρανκφούρτη προς το Αμβούργο, εμφάνισαν συμπτώματα που έμοιαζαν με γρίπη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Christian Wolter, παραμένει ασαφές αν το ζευγάρι έχει πράγματι μολυνθεί από τον ιό Μάρμπουργκ.

Τόσο ο φοιτητής όσο και η φίλη του μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Eppendorf (UKE) με ένα εξειδικευμένο ασθενοφόρο για λοιμώδεις νόσους που διαχειρίζεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Αμβούργου, σύμφωνα με τον γερμανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Bild.

Το UKE είναι γνωστό για την εξειδίκευσή του στη θεραπεία τροπικών ασθενειών και εδώ το ζευγάρι θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις και θεραπεία. Οι αποσκευές τους κατασχέθηκαν επίσης για προληπτικούς λόγους.

«Η υγειονομική υπηρεσία διέταξε την αστυνομία να σταματήσει τον κόσμο στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τις λοιμώξεις», δήλωσε ο Alexander Fricke, εκπρόσωπος της περιφέρειας Hamburg-Nord, υποδεικνύοντας τη σοβαρότητα του περιστατικού.

Ο φοιτητής, ο οποίος αναγνωρίστηκε ότι έφτασε πρόσφατα στη Φρανκφούρτη με αεροπλάνο από τη Ρουάντα, φέρεται να είχε έρθει σε επαφή με ασθενή που αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι είχε μολυνθεί από τον ιό Μάρμπουργκ.

Η Ρουάντα αντιμετωπίζει επί του παρόντος μια θανατηφόρα επιδημία του ιού. Από την περασμένη Παρασκευή, οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη λοίμωξη από τον ιό Μάρμπουργκ, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 27 κρούσματα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στο Κιγκάλι, την πρωτεύουσα της χώρας.

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, η ομοσπονδιακή αστυνομία ανέλαβε άμεσα δράση, αποκλείοντας το τρένο και διατάσσοντας όλους τους επιβάτες να απομακρυνθούν από τις πληγείσες πλατφόρμες.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης με πλήρη προστατευτικό εξοπλισμό επιβιβάστηκαν στο τρένο ICE για να αξιολογήσουν την κατάσταση της υγείας των δύο ταξιδιωτών.

Τόσο ο φοιτητής όσο και η φίλη του μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Eppendorf (UKE) με ένα εξειδικευμένο ασθενοφόρο για λοιμώδεις νόσους που διαχειρίζεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Αμβούργου.

Το UKE είναι γνωστό για την εξειδίκευσή του στη θεραπεία τροπικών ασθενειών και εκεί το ζευγάρι θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις και θεραπεία.

Οι αποσκευές τους κατασχέθηκαν επίσης για προληπτικούς λόγους.

«Η υγειονομική υπηρεσία διέταξε την αστυνομία να κρατάει τους ανθρώπους στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τις λοιμώξεις», δήλωσε ο Alexander Fricke, εκπρόσωπος της περιφέρειας Hamburg-Nord.

Περίπου 200 επιβάτες επέβαιναν στο τρένο ICE τη στιγμή της ύποπτης μόλυνσης.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία εργάζεται τώρα για να συλλέξει στοιχεία από όλους τους ταξιδιώτες και να διαπιστώσει αν κάποιος από αυτούς είχε επαφή με τα δύο δυνητικά μολυσμένα άτομα.

Οι αρχές προσπαθούν να εκτιμήσουν αν ο ιός θα μπορούσε να εξαπλωθεί μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα του ταξιδιού με το τρένο.

«Πρέπει τώρα να μάθουμε αν θα μπορούσαν να έχουν μολυνθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Christian Wolter, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Αμβούργου.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε γύρω στις 5 το απόγευμα, αλλά η έρευνα και οι ιατρικές αξιολογήσεις αναμένεται να συνεχιστούν, καθώς οι αρχές προσπαθούν να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού.

Η τελευταία επιδημία στη Ρουάντα έχει οδηγήσει σε οκτώ θανάτους και 27 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ εκατοντάδες άτομα έχουν τεθεί σε καραντίνα για να περιοριστεί η εξάπλωση.

express.co.uk



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek