Διαφημίσεις

Την περασμένη εβδομάδα, ανακοινώθηκε ότι η Ιρλανδία θα καταργούσε τους προτεινόμενους νόμους περί δρακόντειας ρητορικής μίσους, μετά απο τις αντιδράσεις πολιτών, δημοσιογράφων και δικαστικών.

Το νομοσχέδιο για τα αδικήματα του λόγου, που αρχικά υποστηρίχθηκε συντριπτικά από τα μεγάλα πολιτικά κόμματα στην Ιρλανδία, ηττήθηκε αφού αντιμετώπισε την μαζική αντίδραση του κόσμου.

Η νίκη είναι μια επιτυχία για τους υποστηρικτές της ελευθερίας του λόγου κόντρα στα σχέδια των συστημικών κομμάτων και των μέσων ενημέρωσης.

Ωστόσο, θα πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση και αφοσιωμένοι στην υπεράσπιση των πολιτικών ελευθεριών καθώς όσο εύκολα έφυγε, τόσο εύκολα μπορεί να επανέλθει, προειδοποιεί ο Δρ Ντέιβιντ Θάντερ.

Πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι η ελευθερία του λόγου είναι θεμελιώδης πυλώνας της δημοκρατίας και πρέπει να την υπερασπιστούμε και να προστατεύσουμε πάση θυσία.

Του Δρ Ντέιβιντ Θάντερ

Πέρυσι, με όλα τα μεγάλα πολιτικά κόμματα να τον υποστήριζουν, υπέθεσα ότι το νομοσχέδιο για τα αδικήματα μίσους και μίσους της Ιρλανδίας ήταν ασταμάτητο. Τον Απρίλιο του 2023, το νομοσχέδιο για την ρητορική μίσους πέρασε από την βουλή του ιρλανδικού κοινοβουλίου με συντριπτική πλειοψηφία: 110 ψήφους υπέρ και μόλις 14 ψήφους κατά.

Όταν έφτασε στη Γερουσία, αρκετοί γερουσιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις του στις πολιτικές ελευθερίες. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, το νομοσχέδιο απέκτησε τόσο μεγάλη φήμη που η ιρλανδική κυβέρνηση υποχώρησε από αυτό και το απέσυρε εντελώς, τουλάχιστον εκείνα τα στοιχεία που αφορούν τη ρητορική μίσους.

Αυτή είναι μια πολύ ενθαρρυντική νίκη για τους υποστηρικτές της ελευθερίας του λόγου και για το κίνημα της αλήθειας διεθνώς. Τι θα είχε συμβεί αν ένας συνασπισμός ακτιβιστών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών δεν είχε παραταχθεί ενάντια σε αυτό το νομοσχέδιο – άτομα όπως ο γερουσιαστής Michael McDowell, η Free Speech Ireland, η ADF Alliance Defending Freedom και, φυσικά, ο Elon Musk;

Το υπάρχον καθεστώς ρητορικής μίσους στην Ιρλανδία, που βασίζεται στον νόμο περί απαγόρευσης της υποκίνησης μίσους του 1989 , θα είχε ενισχυθεί και θα είχε γίνει σκέτη λογοκρισία. Οι μέγιστες ποινές για αδικήματα ρητορικής μίσους, θα είχαν αυξηθεί από δύο σε πέντε χρόνια φυλάκιση.

Υπάρχουν πολλά διδάγματα από αυτή τη νίκη. Το πρώτο είναι ότι η μετάβαση από ένα νομοσχέδιο που είχε την συντριπτική υποστήριξη στο Κοινοβούλιο ηττήθηκε απο μια σειρά αντιδράσεων εκτός αυτού. Και είναι πολύ εντυπωσιακό, δείχνει την αποτελεσματικότητα μιας εκστρατείας υψηλού προφίλ. Εφόσον έχετε σημαντικούς συμμάχους στο Κοινοβούλιο και τα μέσα ενημέρωσης, ακόμα κι αν είναι μειοψηφία, μπορείτε να δημιουργήσετε αρκετή αντίδραση για ένα νομοσχέδιο όποιο κι αν είναι αυτό και να καταφέρετε να το σταματήσετε.

Δεύτερον, πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή περισσότερο από ποτέ γιατί το γεγονός ότι αυτό το δρακόντειο νομοσχέδιο πέρασε με συντριπτική πλειοψηφία από το κοινοβούλιο μας δείχνει ότι οι πολιτικοί μας δεν ακολουθούν ποτέ τα θέλω των ψηφοφόρων τους. Προς το παρόν, όμως, θα ήθελα να συγχαρώ όλους, από απλούς πολίτες μέχρι επιχειρηματίες υψηλού προφίλ, γερουσιαστές, TDs, δημοσιογράφους και πολιτικούς ακτιβιστές που εργάστηκαν τόσο πολύ για να καταρρίψουν αυτό το νομοσχέδιο.

Αυτό που έχουμε με το μέρος μας είναι η πεποίθηση και το πάθος. Πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε γιατί κατανοούμε ότι η ελευθερία του λόγου είναι ένας από τους θεμελιώδεις πυλώνες της δημοκρατίας και των υπόλοιπων πολιτικών μας ελευθεριών. Χωρίς ελευθερία του λόγου, δεν έχουμε φωνή, να υπερασπιστούμε την αλήθεια ή να ελέγξουμε τους πολιτικούς. Χωρίς ελευθερία λόγου, ολισθαίνουμε πολύ γρήγορα στον αυταρχισμό και οι υπόλοιπες ελευθερίες μας διαλύονται εύκολα.

anazitiseis.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek