Διαφημίσεις

Μια επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει ότι το Ισραήλ είναι ένοχο για τη διάπραξη «πρωτοφανών» εγκλημάτων ειδικά κατά των παλαιστινιακών παιδιών στη Μέση Ανατολή.

Οι μαζικές δολοφονίες και οι αυθαίρετες συλλήψεις είναι μεταξύ των διώξεων επιλογής που το Ισραήλ αναπτύσσει συστηματικά εναντίον των Παλαιστινίων γειτόνων του, διαπίστωσε η επιτροπή.

«Ο εξωφρενικός θάνατος παιδιών είναι σχεδόν ιστορικά μοναδικός», δήλωσε ο Bragi Gudbrandsson, αντιπρόεδρος της Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Παιδιού (CRC). «Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σκοτεινό σημείο στην ιστορία».

«Δεν νομίζω ότι έχουμε ξαναδεί τόσο μαζική παραβίαση όσο αυτή που είδαμε στη Γάζα. Πρόκειται για εξαιρετικά σοβαρές παραβιάσεις που δεν βλέπουμε συχνά».

Την Πέμπτη, η CRC, η οποία παρακολουθεί τη συμμόρφωση των κρατών-μελών της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού του 1989, δημοσίευσε τα πορίσματά της στα έξι κράτη που είναι μέρη της συνθήκης, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ.

Η έκθεση περιέχει δήλωση των μελών της επιτροπής, τα οποία δηλώνουν ότι «ανησυχούν πολύ για τον μεγάλο αριθμό παιδιών στη Γάζα που σκοτώθηκαν, ακρωτηριάστηκαν, τραυματίστηκαν, αγνοούνται, εκτοπίστηκαν, έμειναν ορφανά και υποβλήθηκαν σε πείνα, υποσιτισμό και ασθένειες» ως αποτέλεσμα των «αδιάκριτων και δυσανάλογων επιθέσεων» του Ισραήλ.

Το ισραηλινό καθεστώς διώξεων

Τα Ηνωμένα Έθνη πραγματοποίησαν μια σειρά ακροάσεων που προηγήθηκαν της δημοσίευσης της έκθεσης, στις οποίες το Ισραήλ αρνήθηκε ότι ο πόλεμός του στη Γάζα παραβιάζει είτε τη συνθήκη είτε το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Ωστόσο, αυτά που εντόπισε η CRC λένε μια πολύ διαφορετική ιστορία.

Εκτός από την αδιάκριτη δολοφονία παλαιστινιακών παιδιών, το Ισραήλ επιδίδεται επίσης σε «συνεχείς απαγωγές, αυθαίρετες συλλήψεις και παρατεταμένη κράτηση μεγάλου αριθμού παλαιστινιακών παιδιών από τις ισραηλινές δυνάμεις, κυρίως χωρίς να τους απαγγέλλονται κατηγορίες, χωρίς δίκη ή πρόσβαση σε νομική εκπροσώπηση ή επαφή με τα μέλη της οικογένειάς τους», ανέφερε η επιτροπή.

Η CRC θέλει το Ισραήλ να απελευθερώσει αμέσως όλα τα Παλαιστινιακά παιδιά που κρατούνται αυθαίρετα και να σταματήσει εντελώς την πρακτική αυτή. Η ομάδα θέλει επίσης το Ισραήλ να «καταργήσει το θεσμοθετημένο σύστημα κράτησης και τη χρήση βασανιστηρίων και κακομεταχείρισης εναντίον τους σε όλα τα στάδια της δικαστικής διαδικασίας».

Ολόκληρο το καθεστώς πολέμου του Ισραήλ είναι αντίθετο με εκείνο σχεδόν κάθε άλλης χώρας στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των απροκάλυπτα δικτατορικών. Οι ενέργειες του Ισραήλ παραβιάζουν πλήρως το Σύνταγμα των ΗΠΑ, και όμως οι ΗΠΑ συνεχίζουν να διοχετεύουν μετρητά και όπλα στο Ισραήλ, ώστε να μπορεί να συνεχίσει να τρομοκρατεί τους γείτονές του με το πρόσχημα της «αυτοάμυνας». Αν ήταν οποιοσδήποτε άλλος, θα είχαν επιβληθεί κυρώσεις.

Από τον περασμένο Οκτώβριο, το Ισραήλ έχει τερματίσει τη ζωή περίπου 16.700 Παλαιστίνιων παιδιών, σύμφωνα με το κυβερνητικό γραφείο μέσων ενημέρωσης με έδρα τη Γάζα. Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού αναφέρει επίσης ότι περισσότερα από 20.000 παλαιστινιακά παιδιά αγνοούνται από τη Γάζα από τότε που το Ισραήλ εισέβαλε στον θύλακα και άρχισε να βομβαρδίζει ό,τι έβρισκε μπροστά του.

Το Ισραήλ έχει επίσης μια τάση να σκοτώνει Παλαιστίνιους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και δημοσιογράφους, με έναν από τους πιο πρόσφατους νεκρούς να είναι ο δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Σακσάκ, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από ισραηλινό στρατιωτικό τετρακόπτερο στη Ράφα αυτή την εβδομάδα.

Από τον περασμένο Οκτώβριο, το Ισραήλ έχει βάλει τέλος στη ζωή 173 δημοσιογράφων στη Γάζα.

Το Γραφείο Τύπου της Γάζας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει τη συνεχή στοχοποίηση Παλαιστίνιων δημοσιογράφων από το Ισραήλ και καλεί επίσης τη διεθνή κοινότητα να καταστήσει την κυβέρνηση του Ισραήλ υπεύθυνη για τα «εγκλήματά της κατά των δημοσιογράφων».

Το γραφείο μέσων ενημέρωσης της Γάζας καλεί επίσης τους οργανισμούς μέσων ενημέρωσης να «αποτρέψουν την κατοχή, να την καταδιώξουν στα διεθνή δικαστήρια για τα συνεχιζόμενα εγκλήματά της και να την πιέσουν να σταματήσει τη γενοκτονία και τη δολοφονία και δολοφονία των Παλαιστινίων δημοσιογράφων».

Σε επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και περισσότερους από 60 διεθνείς οργανισμούς μέσων ενημέρωσης, το γραφείο μέσων ενημέρωσης της Γάζας κάλεσε όποιον είναι σε θέση να «αναλάβει δράση κατά των πρωτοφανών δολοφονιών δημοσιογράφων από τις ισραηλινές αρχές και άλλων παραβιάσεων της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης».



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek