Διαφημίσεις

Η Καλιφόρνια μόλις έθεσε ένα πολύ ανησυχητικό νέο ρεκόρ σεισμών

Η πολιτεία συνεχίζει να πλήττεται από μεγάλες καταστροφές, αλλά υποτίθεται ότι όλοι πρέπει να προσποιούμαστε ότι αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Φυσικά, η αλήθεια είναι ότι αυτό που βλέπουμε δεν είναι καθόλου φυσιολογικό. Όπως θα δείτε παρακάτω, η Καλιφόρνια μόλις έκανε ένα πολύ ανησυχητικό νέο ρεκόρ σεισμών σε ένα μόνο έτος. Επιπλέον, ο αριθμός των στρεμμάτων που έχουν κάψει οι πυρκαγιές στην πολιτεία φέτος είναι περίπου τρεις φορές μεγαλύτερος από πέρυσι. Γι’ αυτό σας παρακαλώ μην προσπαθήσετε να με πείσετε ότι αυτό είναι φυσιολογικό. Φυσικά δεν είναι μόνο η πολιτεία της Καλιφόρνια που βιώνει έναν ασυνήθιστο αριθμό φυσικών καταστροφών. Όπως προειδοποιώ εδώ και πολύ καιρό, ολόκληρος ο πλανήτης μας γίνεται όλο και πιο ασταθής.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, οι κάτοικοι της νότιας Καλιφόρνιας συγκλονίστηκαν από σεισμό μεγέθους 4,7 βαθμών…

Ένας μεγάλος σεισμός μεγέθους 4,7 βαθμών ταρακούνησε τμήματα της Νότιας Καλιφόρνιας νωρίς το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

Ο σεισμός έπληξε την περιοχή του Μαλιμπού γύρω στις 7:28 π.μ. με αρχικό μέγεθος 5,1 βαθμών, δήλωσαν οι αξιωματούχοι. Έκτοτε υποβαθμίστηκε στα 4,7 βαθμούς.

Το επίκεντρο αυτού του σεισμού ήταν στο Μαλιμπού, αλλά οι άνθρωποι που ζουν σε όλη την περιοχή του Λος Άντζελες θα μπορούσαν να τον αισθανθούν

Ο σεισμός στις 7:28 π.μ. είχε επίκεντρο την περιοχή του Μαλιμπού. Ταρακούνημα από τον σεισμό αναφέρθηκαν στο Μαλιμπού, στην παραλία Hermosa, στη Λα Μιράντα, στο Αναχάιμ, στους λόφους του Χόλιγουντ και σε τμήματα της κοιλάδας του Σαν Φερνάντο μέχρι στιγμής.

Είδα μάλιστα μια αναφορά που έδειξε ότι ο σεισμός μπορούσε να γίνει αισθητός μέχρι κάτω στο Σαν Ντιέγκο.

Μετά τον αρχικό σεισμό, σημειώθηκαν πάνω από δύο δωδεκάδες μετασεισμοί.

Από μόνος του, αυτός ο τελευταίος σεισμός δεν θα ήταν τόσο μεγάλος, γιατί έγινε πολύ μικρή ζημιά.

Αυτό που το κάνει σημαντικό είναι το μεγαλύτερο μοτίβο που έχουμε δει. Σύμφωνα με τη σεισμολόγο του USGS Lucy Jones, ο αριθμός των «ακολουθιών μεγέθους 4» που έχουμε δει μέχρι στιγμής φέτος είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί ποτέ …

Σε μια τηλεοπτική Q&A αμέσως μετά τον σεισμό, η σεισμολόγος του USGS Lucy Jones είπε: «Είχαμε περισσότερους από τον μέσο όρο [αριθμός] σεισμών μεγέθους 4 στη Νότια Καλιφόρνια φέτος – ο μέσος όρος είναι περίπου οκτώ ακολουθίες μεγέθους 4, δηλαδή ακολουθίες τουλάχιστον ενός μεγέθους-4… Μέχρι στιγμής είχαμε 14 στη Νότια Καλιφόρνια. το μεγαλύτερο προηγούμενο έτος ήταν 13 .

Τι σημαίνουν λοιπόν όλα αυτά;

Καταφέρνει κάτι όλη αυτή η σεισμική δραστηριότητα στη νότια Καλιφόρνια;

Αν ρωτήσεις έναν επιστήμονα θα λάβεις μια απάντηση και αν ρωτήσεις έναν άλλο επιστήμονα θα λάβεις άλλη απάντηση.

Αλλά λίγο πολύ όλοι τους συμφωνούν ότι το «The Big One» έχει καθυστερήσει πολύ.

Όταν επιτέλους φτάσει το «The Big One», η ζωή στη νότια Καλιφόρνια δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια.

Την ίδια ώρα που όλη αυτή η δόνηση γίνεται στη νότια Καλιφόρνια, οι πυρκαγιές στην περιοχή καίνε δεκάδες χιλιάδες στρέμματα.

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τρεις μεγάλες πυρκαγιές αυτή τη στιγμή και αναφέρεται ότι η πυρκαγιά στη Γέφυρα έχει πλέον «εκραγεί» και έχει γίνει  «η μεγαλύτερη ενεργή πυρκαγιά στην πολιτεία» …

Μια μαινόμενη πυρκαγιά στις κομητείες του Λος Άντζελες και του Σαν Μπερναρντίνο έχει εκραγεί σε σχεδόν 50.000 στρέμματα, αναγκάζοντας τους κατοίκους να εγκαταλείψουν βιαστικά και καταστρέφοντας δεκάδες σπίτια.

Η πυρκαγιά στη Γέφυρα έχει πυρπολήσει πάνω από 51.000 στρέμματα και έχει περιοριστεί κατά 0%, δήλωσαν αξιωματούχοι την Πέμπτη. Η ταχεία ανάπτυξή του το έκανε τη μεγαλύτερη ενεργό πυρκαγιά στην πολιτεία, ξεπερνώντας το Line Fire, το οποίο καίει επίσης στο San Bernardino και έχει κάψει άλλα 37.000 στρέμματα με περιορισμό 18%.

Ένας εκτοπισμένος περιέγραψε μια οδυνηρή σκηνή την Τρίτη καθώς οι φλόγες έφτασαν σε μια γειτονιά στο όρος Baldy της Καλιφόρνια. Κοιτάζοντας το βουνό από μακριά, «έμοιαζε σαν πυρηνικό πυρηνικό όπλο, τίποτα άλλο από καπνό», είπε η Liz Wenzel.

Μπορείτε να φανταστείτε να κοιτάζετε πίσω στο σημείο όπου κάποτε βρισκόταν το σπίτι σας και να βλέπετε ότι μοιάζει «σαν να έσκασε πυρηνική βόμβα»;

Τι τραγωδία.

Μπορεί να σκέφτεστε ότι κάθε χρόνο υπάρχουν πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, και θα έχετε απόλυτο δίκιο.

Αλλά αυτό που βλέπουμε φέτος είναι ιδιαίτερα φρικτό.

Μας λένε ότι η πολιτεία έχει ήδη «δει να καίγεται σχεδόν τριπλάσια έκταση απ’ ό,τι σε όλη τη διάρκεια του 2023»…

Η Καλιφόρνια μόλις τώρα μπαίνει στην καρδιά της περιόδου των πυρκαγιών, αλλά ήδη έχουν καεί σχεδόν τρεις φορές περισσότερες εκτάσεις απ’ ό,τι σε όλη τη διάρκεια του 2023. Οι πυρκαγιές έχουν απειλήσει δεκάδες χιλιάδες σπίτια και άλλες κατασκευές σε ολόκληρη τη Νότια Καλιφόρνια από τότε που επιταχύνθηκαν κατά τη διάρκεια ενός τριψήφιου κύματος καύσωνα το Σαββατοκύριακο.

Σκεφτείτε το για μια στιγμή.

Ο αριθμός των στρεμμάτων που έχουν καεί στην Καλιφόρνια είναι ήδη τριπλάσιος από ό,τι όλο το περασμένο έτος, και μόλις τώρα μπαίνουμε στην καρδιά της εποχής των πυρκαγιών για την πολιτεία.

Φυσικά, βλέπουμε επίσης πολλά πολύ ασυνήθιστα πράγματα να συμβαίνουν και αλλού στον κόσμο.

Για παράδειγμα, ο αριθμός των χαλαζοκαταιγίδων στην Ευρώπη φαίνεται να αυξάνεται με εκθετικό ρυθμό…

Έχοντας αναλύσει την ευρωπαϊκή βάση δεδομένων για τις έντονες καιρικές συνθήκες, ο Chaucer δήλωσε ότι ο αριθμός των χαλαζοκαταιγίδων αυξήθηκε κατά 104% σε 11.808 καταιγίδες πέρυσι (έτος που λήγει στις 30 Ιουνίου 2024), από 5.785 το 2022/23.

Αυτό σίγουρα δεν είναι καλό.

Και νωρίτερα σήμερα συνάντησα μια ιστορία για μια κατολίσθηση στη Γροιλανδία που προκάλεσε ένα μεγα-τσουνάμι που «ταρακούνησε τη Γη για εννέα συνεχόμενες ημέρες»…

Μετά την κατάρρευση μιας βουνοκορφής στη θάλασσα στη Γροιλανδία, ένα «μεγα-τσουνάμι» ύψους όσο ένας ουρανοξύστης συγκλόνισε τη Γη για εννέα συνεχόμενες ημέρες, προκαλώντας αμηχανία στους επιστήμονες σε όλο τον κόσμο.

Κανείς δεν τραυματίστηκε από την κατολίσθηση ή το επακόλουθο τσουνάμι, αλλά το κύμα ύψους 650 μέτρων κατέστρεψε υποδομές αξίας περίπου 200.000 δολαρίων σε έναν ακατοίκητο ερευνητικό σταθμό στο νησί Έλλα.

Όλοι μας ζούμε σε έναν γιγάντιο διαστημικό βράχο που τρέχει στο διάστημα με ταχύτητα 67.000 μιλίων την ώρα.

Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας, ο γιγάντιος διαστημικός βράχος στον οποίο ζούμε ήταν ασταθής, αλλά τώρα τα πράγματα φαίνεται να γίνονται πολύ χειρότερα.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι εισερχόμαστε σε μια εποχή όπου θα δούμε κατακλυσμικά γεωφυσικά γεγονότα που κάποτε θα ήταν απολύτως αδιανόητα για τους περισσότερους ανθρώπους.

Με άλλα λόγια, αν πάντα αναρωτιόσασταν πώς θα ήταν να βρίσκεστε μέσα σε μια επική ταινία καταστροφής του Χόλιγουντ, θα έχετε σύντομα την ευκαιρία.

Οπότε, δέστε τις ζώνες σας και κρατηθείτε γερά, γιατί μας περιμένει ένα τεράστιο μέγεθος κλυδωνισμού.

triklopodia.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek