Διαφημίσεις

Τα Ηνωμένα Έθνη επιθυμούν πολύ περισσότερο έλεγχο στις παγκόσμιες υποθέσεις και «το Σύμφωνο για το Μέλλον» που έχει προγραμματιστεί να εγκριθεί κατά τη διάρκεια της «Σύνοδος Κορυφής του Μέλλοντος» που θα διεξαχθεί στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου θα βοηθήσει πολύ στο να γίνει αυτό πραγματικότητα.

Αλλά παρόλο που η «Σύνοδος Κορυφής του Μέλλοντος» απέχει μόλις λίγες ημέρες, σχεδόν κανείς δεν μιλάει γι’ αυτήν και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης την αγνοούν σχεδόν εντελώς. Τεράστιες αποφάσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν δραματικά το μέλλον όλων σε ολόκληρο τον πλανήτη πρόκειται να ληφθούν, και σχεδόν όλος ο πληθυσμός δεν έχει απολύτως καμία ιδέα για το τι συμβαίνει.

Έτσι ακριβώς αρέσει στους παγκοσμιοποιητές. Δεν θέλουν ο γενικός πληθυσμός να γνωρίζει καν την ατζέντα τους, καθώς την προωθεί αμείλικτα προς τα εμπρός.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΟΗΕ , η ιδέα για τη Σύνοδο Κορυφής του Μέλλοντος «συνελήφθη στο αποκορύφωμα της πανδημίας COVID-19» πριν από τέσσερα χρόνια…

Το 2020, ο ΟΗΕ έγινε 75 ετών και σηματοδότησε την περίσταση ξεκινώντας μια παγκόσμια συζήτηση για τις ελπίδες και τους φόβους για το μέλλον.

Αυτή ήταν η αρχή μιας διαδικασίας που τελικά θα οδηγούσε, τέσσερα χρόνια αργότερα, στη σύγκληση της Συνόδου Κορυφής του Μέλλοντος, μια σημαντική εκδήλωση τον Σεπτέμβριο, η οποία θα λάβει χώρα στην έδρα του ΟΗΕ, λίγο πριν από την ετήσια συζήτηση υψηλού επιπέδου της Γενική Συνέλευση.

Η Σύνοδος Κορυφής σχεδιάστηκε στο απόγειο της πανδημίας COVID-19, όταν υπήρχε η αντίληψη στον ΟΗΕ ότι, αντί να συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την παγκόσμια απειλή που μας επηρέασε όλους, χωρίστηκαν χώρες και άνθρωποι.

Όλα αυτά ακούγονται πολύ ωραία μέχρι να αρχίσετε να ψάχνετε τις λεπτομέρειες.

Υπάρχει μια ειδική σελίδα για τη Σύνοδο Κορυφής του Μέλλοντος στην ιστοσελίδα του ΟΗΕ, και μας λέει ότι αυτή η σύνοδος κορυφής θα είναι μια «ευκαιρία που θα δοθεί μία φορά στη γενιά» για τη δημιουργία μιας «νέας διεθνούς συναίνεσης»…

Η Σύνοδος Κορυφής είναι ένα γεγονός υψηλού επιπέδου, που φέρνει κοντά τους ηγέτες του κόσμου για να διαμορφώσουν μια νέα διεθνή συναίνεση για το πώς θα προσφέρουμε ένα καλύτερο παρόν και θα διασφαλίσουμε το μέλλον.

Η αποτελεσματική παγκόσμια συνεργασία είναι όλο και πιο κρίσιμη για την επιβίωσή μας, αλλά είναι δύσκολο να επιτευχθεί σε μια ατμόσφαιρα δυσπιστίας, χρησιμοποιώντας ξεπερασμένες δομές που δεν αντικατοπτρίζουν πλέον τη σημερινή πολιτική και οικονομική πραγματικότητα. Αυτή η ευκαιρία που δίνεται μία φορά σε μία γενιά χρησιμεύει ως μια στιγμή για να αποκατασταθεί η διαβρωμένη εμπιστοσύνη και να αποδειχθεί ότι η διεθνής συνεργασία μπορεί να επιτύχει αποτελεσματικά τους συμφωνημένους στόχους και να αντιμετωπίσει τις αναδυόμενες απειλές και ευκαιρίες.

Όταν λέτε ότι κάτι είναι μια «ευκαιρία που παρουσιάζεται μία φορά στη γενιά», αυτό είναι αρκετά δραματικό.

Τι ακριβώς ελπίζουν να επιτύχουν;

Λοιπόν, τα Ηνωμένα Έθνη λένε ότι η Σύνοδος Κορυφής του Μέλλοντος θα επικεντρωθεί σε πέντε πρωταρχικούς τομείς

Η εκδήλωση θα αποτελείται από συνεδρίες και ολομέλειες που θα βασίζονται σε πέντε βασικούς άξονες (βιώσιμη ανάπτυξη και χρηματοδότηση, ειρήνη και ασφάλεια, ψηφιακό μέλλον για όλους, νεολαία και μελλοντικές γενιές και παγκόσμια διακυβέρνηση) και άλλα θέματα που αφορούν όλο το έργο του των Ηνωμένων Εθνών, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ισότητας των φύλων και της κλιματικής κρίσης.

Είναι αυτός ο πέμπτος τομέας που με απασχολεί περισσότερο.

Η «παγκόσμια διακυβέρνηση» είναι απλώς ένας φανταχτερός τρόπος να πούμε «παγκόσμια κυβέρνηση» και προφανώς υπάρχουν μεγάλα σχέδια για την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του ΟΗΕ.

Στον ιστότοπο του ΟΗΕ υπάρχει ένα PDF με τίτλο «ΣΥΝΟΨΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ 2024: ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ;» , και δεν ήταν εύκολο για μένα να το βρω.

Στη δεύτερη σελίδα αυτού του PDF υπάρχει μια ενότητα που ονομάζεται «ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ» και περιέχει μερικά πολύ ανησυχητικά σχέδια για έναν πολύ ισχυρότερο ΟΗΕ από ό,τι έχουμε σήμερα…

Ένα Συμβούλιο Ασφαλείας με επικαιροποιημένη σύνθεση και μεθόδους εργασίας, που θα του επιτρέψει να είναι πιο αποτελεσματικό, αντιπροσωπευτικό και αξιόπιστο. Μια αναζωογονημένη Γενική Συνέλευση με ισχυρότερο ρόλο στην ειρήνη και την ασφάλεια και τη φιλοδοξία για μια γυναίκα Γενικό Γραμματέα. Ένα ισχυρότερο ECOSOC και βήματα προς την αναζωογόνηση της Επιτροπής για το Καθεστώς των Γυναικών. Ενισχυμένη Επιτροπή Οικοδόμησης της Ειρήνης που γεφυρώνει αποτελεσματικότερα με άλλους φορείς, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Ενισχυμένος πυλώνας των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα με καλύτερους πόρους και συντονισμό. Ένας ΟΗΕ που χρησιμοποιεί αποτελεσματικά την καινοτομία, τα δεδομένα, τα ψηφιακά εργαλεία, την πρόβλεψη και τη (συμπεριφορική) επιστήμη (ΟΗΕ 2.0) και ένα βιώσιμα χρηματοδοτούμενο αναπτυξιακό σύστημα του ΟΗΕ. Εμβάθυνση των εταιρικών σχέσεων μεταξύ του ΟΗΕ και άλλων ενδιαφερομένων μερών, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνίας των πολιτών, του ιδιωτικού τομέα, των περιφερειακών οργανισμών, των εθνικών κοινοβουλίων και των τοπικών και περιφερειακών αρχών.

Πότε μπορέσαμε να συζητήσουμε για όλα αυτά;

Αν πρόκειται να κάνουν ριζικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του ΟΗΕ, δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να συζητήσουν οι ηγέτες μας;

Δεν μου αρέσει ιδιαίτερα ο όρος «ΟΗΕ 2.0».

Δεν είμαι ακριβώς σίγουρος για το τι σημαίνει αυτός ο όρος, αλλά δεν θέλω κανένα μέρος του.

Οι αλλαγές που ο ΟΗΕ σχεδιάζει να εφαρμόσει άμεσα αντικατοπτρίζονται σε ένα έγγραφο γνωστό ως «Σύμφωνο για το μέλλον», το οποίο έχει προγραμματιστεί να υιοθετηθεί κατά τη διάρκεια της «Συνόδου Κορυφής του Μέλλοντος».

Ένα από τα πιο ανησυχητικά πράγματα σχετικά με το «Σύμφωνο για το μέλλον» είναι ότι φαίνεται να δίνει στον ΟΗΕ κεντρικό ρόλο κατά τη διάρκεια οποιωνδήποτε μελλοντικών «παγκόσμιων σοκ»…

Το 3ο σχέδιο του Συμφώνου για το Μέλλον δημοσιεύθηκε στις 27 Αυγούστου και επί του παρόντος εξετάζεται από τα κράτη μέλη του ΟΗΕ. Το σχέδιο αυτό συνεχίζει τη συζήτηση γύρω από τους «παγκόσμιους κλυδωνισμούς» και το πώς αυτοί οι κλυδωνισμοί θα απαιτήσουν μια παγκόσμια αντίδραση.

Για παράδειγμα, ένα τμήμα με τίτλο «Θα ενισχύσουμε τη διεθνή αντίδραση σε σύνθετα παγκόσμια σοκ», αναφέρει ότι υπάρχει ανάγκη για μια «συντονισμένη και πολυδιάστατη διεθνή αντίδραση σε σύνθετα παγκόσμια σοκ και τον κεντρικό ρόλο των Ηνωμένων Εθνών στο πλαίσιο αυτό».

Τα Ηνωμένα Έθνη ορίζουν ως «σύνθετους παγκόσμιους κλυδωνισμούς» τα γεγονότα που «έχουν σοβαρά διαταραγμένες και δυσμενείς συνέπειες για σημαντικό ποσοστό χωρών και τον παγκόσμιο πληθυσμό». Αυτά τα σοκ θα απαιτούσαν μια «πολυδιάστατη πολυμετοχική, και συνολική κυβερνητική, συνολική κοινωνική αντίδραση».

Για μια στιγμή, προσπαθήστε να φανταστείτε πώς θα ήταν για τον ΟΗΕ να κάνει κουμάντο κατά τη διάρκεια της επόμενης παγκόσμιας πανδημίας.

Δεν νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που θα ήθελε κανείς μας.

Κατά τη διάρκεια ενός «παγκόσμιου σοκ», προφανώς ο ΟΗΕ θα έχει εξουσίες έκτακτης ανάγκης «για περιορισμένο χρονικό διάστημα»…

Αυτά τα πιθανά σοκ θα απαιτούσαν την ενεργοποίηση «πλατφορμών έκτακτης ανάγκης», οι οποίες θα μπορούσαν να χορηγήσουν στον ΟΗΕ περισσότερες εξουσίες για να ανταποκριθεί σε αυτές τις προφανείς καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Το έγγραφο αναφέρει ότι ο ΟΗΕ θα παρουσιάσει στα κράτη μέλη «πρωτόκολλα για τη σύγκληση και τη λειτουργία πλατφορμών έκτακτης ανάγκης με βάση ευέλικτες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση μιας σειράς διαφορετικών σύνθετων παγκόσμιων σοκ».

Ενώ ο ΟΗΕ ισχυρίζεται ότι αυτές οι πλατφόρμες έκτακτης ανάγκης θα «συγκαλούνται μόνο για μια περιορισμένη περίοδο» και δεν θα αποτελούν μόνιμο θεσμό ή οντότητα σε σχέση με την εθνική κυριαρχία, οι επικριτές του ΟΗΕ φοβούνται ότι αυτές οι πλατφόρμες έκτακτης ανάγκης θα αξιοποιηθούν και θα χρησιμοποιηθούν για να παραχωρήσουν στον ΟΗΕ νέες νομικές εξουσίες.

Εάν το Σύμφωνο για το Μέλλον υιοθετηθεί, ο ΟΗΕ θα είναι αυτός που θα καθορίσει πότε θα επέλθει ένα «παγκόσμιο σοκ».

Και τα Ηνωμένα Έθνη θα είναι επίσης εκείνα που θα καθορίσουν πότε θα πρέπει να τους χορηγηθούν εξουσίες έκτακτης ανάγκης και για πόσο καιρό θα πρέπει να ισχύουν αυτές οι εξουσίες έκτακτης ανάγκης.

Περιττό να πούμε ότι πρόκειται για έναν εφιάλτη που περιμένει να συμβεί.

Προσωπικά, έχω κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου γι’ αυτό εδώ και πολύ καιρό. Έγραψα για τη Σύνοδο Κορυφής του Μέλλοντος και το Σύμφωνο για το Μέλλον σε ένα βιβλίο που δημοσίευσα πέρυσι, και αυτό βοήθησε να ενημερωθεί πολύς κόσμος για το τι σχεδιάζει ο ΟΗΕ.

Δυστυχώς, σχεδόν κανείς άλλος δεν μιλάει γι’ αυτό, και έτσι το 99% του πληθυσμού είναι ανίδεο.

Στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής για το Μέλλον και θα υιοθετηθεί το Σύμφωνο για το Μέλλον, και οι αλλαγές που πρόκειται να συμβούν θα μπορούσαν τελικά να έχουν τεράστιες επιπτώσεις για κάθε άνδρα, γυναίκα και παιδί σε ολόκληρο τον πλανήτη.

triklopodia.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου θα ανακηρυχθεί Η Νέα Παγκόσμια Τάξη”
  1. ολα ειναι μια δοκιμασια σε αυτη την κολαση απλα πρεπει να αντισταθω.
    βλεπω τους ανθρωπους και νιωθω το ψεμα που ζει μεσα τους. Θελω να επιτεθω αλλα δεν το χρειαζομαι αυτο η αντισταση και μονο ειναι παραπανω απο αρκετη.
    Συχνα σκεφτομαι ζουν αληθεια οι ανθρωποι εδω ειναι αλιθηνοι ή μηπως ειναι μποτ που ακουν στο συστημα;
    Υπαρχει ελειψη νοημοσυνης γιατι δεν σκεφτονται αυτο προυπηρχε πριν τα μπολια. Γνωριζω που βρισκομαι αν εστω ενας γνωριζει δεν μπορει αυτος να νικησει.
    Ο κοσμος θα ξαναμηδενιστει….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek