Διαφημίσεις

Καθώς το εθνικό χρέος των ΗΠΑ αναμένεται να εκτοξευθεί στα 36 τις δολάρια στο τέλος του έτους

Καθώς το εθνικό χρέος των ΗΠΑ αναμένεται να εκτοξευθεί στα 36 τις δολάρια στο τέλος του έτους με το 76% των φορολογικών εσόδων του αμερικανικού κράτους να πηγαίνει απευθείας στη πληρωμή των τοκοχρεολυσίων οι Αμερικανοί ανάμεσά τους και οι μέτοχοι της Wall Street συνειδητοποιούν κι εκείνοι με τη σειρά τους ότι κάτι πολύ άγριο βρίσκεται σε εξέλιξη. Έτσι ο  S&P 500 υποχώρησε απότομα την περασμένη εβδομάδα λόγω των ανησυχιών για επιβράδυνση της οικονομίας.

Ο Dow Jones Industrial Average υποχώρησε 560 μονάδες, ή 1,4%, από το δικό του ρεκόρ που σημειώθηκε την Παρασκευή πριν από την αργία της Εργασίας της Δευτέρας.

Ο Nasdaq composite ήταν 3,1% χαμηλότερος, στις 2:45 π.μ. ανατολικής ώρας. Οι αποδόσεις των ομολόγων βυθίστηκαν επίσης στην αγορά ομολόγων, αφού μια έκθεση έδειξε ότι η αμερικανική μεταποίηση συρρικνώθηκε ξανά τον Αύγουστο, καθώς συνεχίζει να μαραζώνει υπό το βάρος των υψηλών επιτοκίων.

Η μεταποίηση συρρικνώνεται στο μεγαλύτερο ποσοστό των δύο τελευταίων ετών και η απόδοσή της τον Αύγουστο ήταν χειρότερη από ό,τι περίμεναν οι οικονομολόγοι. «Η ζήτηση παραμένει υποτονική, καθώς οι εταιρείες δείχνουν απροθυμία να επενδύσουν σε κεφάλαια και αποθέματα λόγω της τρέχουσας ομοσπονδιακής νομισματικής πολιτικής και της εκλογικής αβεβαιότητας», δήλωσε ο Timothy Fiore, πρόεδρος της επιτροπής έρευνας επιχειρήσεων του Ινστιτούτου για τη Διαχείριση Προμηθειών.

Οι ανησυχίες για την επιβράδυνση της οικονομίας των ΗΠΑ βοήθησαν τις μετοχές σε μια τρομακτική καλοκαιρινή πτώση στις αρχές του περασμένου μήνα, αλλά οι χρηματοπιστωτικές αγορές ανέκαμψαν αργότερα με τις ελπίδες ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να κάνει μια τέλεια προσγείωση για την οικονομία-σημειώνει στη σχετική ανάλυσή του το cbsnews.

Αφού ανέβασε το βασικό της επιτόκιο σε υψηλό δύο δεκαετιών για να ξεπεράσει τον υψηλό πληθωρισμό, η Fed φαίνεται έτοιμη να μειώσει τα επιτόκια αργότερα αυτόν τον μήνα, ελπίζοντας να χαλαρώσει τις συνθήκες για την οικονομία και να αποφύγει μια ύφεση. 

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της UBS, η αστάθεια είναι χαρακτηριστική τον Σεπτέμβριο, μια εποχή που «οι επενδυτές θα αναλύσουν μια σειρά από δημοσιεύσεις δεδομένων για να μετρήσουν την κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ –ειδικά τα δεδομένα για τις θέσεις εργασίας της Παρασκευής– πριν από μια ευρέως αναμενόμενη μείωση των επιτοκίων από τη Fed».

Ακόμα, οι αναλυτές της UBS διατηρούν θετικές προοπτικές και συμβουλεύουν τους επενδυτές να κάνουν το ίδιο. “Συνιστούμε στους επενδυτές να διατηρούν μια μακροπρόθεσμη προοπτική όσον αφορά τους χρηματοοικονομικούς τους στόχους και να επικεντρώνονται σε ποιοτικές εταιρείες στις μετοχές τους. Οι επενδυτές θα πρέπει επίσης να διασφαλίσουν ότι τα χαρτοφυλάκιά τους είναι καλά διαφοροποιημένα σε κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, περιφέρειες και τομείς, συμπεριλαμβανομένων των κατανομών σε εναλλακτικές λύσεις και αντισταθμιστικές θέσεις όπως ο χρυσός, οι δομημένες στρατηγικές προσφέρουν έναν άλλο τρόπο διαχείρισης της πιθανής αστάθειας», ανέφερε σε σημείωμα η Solita Marcelli, επικεφαλής επενδύσεων της UBS Global Wealth Management.

Άλλες αναφορές αργότερα αυτή την εβδομάδα που θα μπορούσαν να δείξουν πόση βοήθεια χρειάζεται η οικονομία, συμπεριλαμβανομένων των ενημερώσεων για τον αριθμό των θέσεων εργασίας που διαφήμιζαν οι εργοδότες των ΗΠΑ στα τέλη Ιουλίου και πόσο ισχυρές αναπτύχθηκαν οι επιχειρήσεις υπηρεσιών στις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα.

Το αποκορύφωμα της εβδομάδας πιθανότατα θα φτάσει την Παρασκευή, όταν μια έκθεση θα δείξει πόσες θέσεις εργασίας δημιούργησαν οι εργοδότες των ΗΠΑ τον Αύγουστο.

Η έκθεση για τις θέσεις εργασίας έγινε για άλλη μια φορά το κύριο γεγονός για το χρηματιστήριο κάθε μήνα, λαμβάνοντας υπόψη τις ενημερώσεις για τον πληθωρισμό, σύμφωνα με αναλυτές της Bank of America.

Πολλοί έμποροι αναμένουν ότι η Fed θα πραγματοποιήσει μια πλήρη ποσοστιαία μονάδα περικοπών στα επιτόκια φέτος, το οποίο είναι ένα ποσό «μέγεθος ύφεσης», έγραψε ο Gonzalo Asis και άλλοι οικονομολόγοι και αναλυτές στρατηγικής σε έκθεση της BofA Global Research.

 Στη Wall Street, η US Steel υποχώρησε 5,3% στην πρώτη της διαπραγμάτευση, αφού η Αντιπρόεδρος Kamala Harris δήλωσε τη Δευτέρα ότι αντιτίθεται στην προγραμματισμένη πώληση της εταιρείας στην ιαπωνική Nippon Steel. Τα σχόλια του Δημοκρατικού υποψηφίου για την προεδρία, τα οποία απηχούν τη θέση του προέδρου Joe Biden, ήρθαν μετά την ανακοίνωση της Nippon Steel Corp. την περασμένη εβδομάδα ότι θα ξοδέψει επιπλέον 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στην Πενσυλβάνια και την Ιντιάνα, πέραν της προηγούμενης δέσμευσης 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Nippon Steel επανέλαβε επίσης ότι αναμένει ότι η συναλλαγή θα κλείσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, παρά τη συνεχιζόμενη πολιτική και εργατική αντίθεση.

Η Nvidia ήταν το βαρύτερο βάρος με διαφορά στον S&P 500 μετά από πτώση 7,2%. Η μετοχή της δυσκολεύεται ακόμη και όταν η εταιρεία chip ξεπέρασε τις υψηλές προσδοκίες για την τελευταία της έκθεση κερδών. Η υποτονική απόδοση θα μπορούσε να ενισχύσει την κριτική ότι οι μετοχές της Nvidia και άλλων Big Tech απλώς εκτινάχθηκαν πολύ ψηλά εν μέσω της βιασύνης της Wall Street στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.

Τα αποθέματα εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου συνέβαλαν επίσης στην πτώση της αγοράς μετά την πτώση της τιμής του αργού πετρελαίου κατά περίπου 4% λόγω των ανησυχιών για το πόσα καύσιμα θα κάψει η παγκόσμια οικονομία. Ένα βαρέλι πετρελαίου αναφοράς στις ΗΠΑ έχει σχεδόν επιστρέψει στα 70 δολάρια και πέφτει για το έτος μέχρι στιγμής, αφού ανέβηκε πάνω από τα 85 δολάρια τον Απρίλιο.

Η Exxon Mobil έχασε 2,3% και η ConocoPhillips σημείωσε πτώση 3%. Ωστόσο, δεν ήταν μια πλήρης εκκένωση στη Wall Street.

Περισσότερες από 1 στις 3 μετοχές του S&P 500 ανέβαιναν, με επικεφαλής αυτές που τείνουν να επωφελούνται περισσότερο από τα χαμηλότερα επιτόκια. Αυτό περιλαμβάνει μετοχές που πληρώνουν μερίσματα, καθώς και εταιρείες των οποίων τα κέρδη είναι λιγότερο στενά συνδεδεμένα με τις άμπωτες και τις ροές της οικονομίας, όπως επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και κατασκευαστές βασικών καταναλωτικών προϊόντων. Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 3,85% από 3,91% αργά την Παρασκευή. Αυτό είναι κάτω από το 4,70% στα τέλη Απριλίου, σημαντική κίνηση για την αγορά ομολόγων.

kourdistoportocali.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek