Διαφημίσεις

Το κινεζικό ινστιτούτο ιολογίας που είχε κατηγορηθεί για διαρροή του ιού που προκάλεσε την πανδημία του κορονοϊού, πιθανώς «απελευθέρωσε ένα εξαιρετικά εξελιγμένο» στέλεχος του ιού της πολιομυελίτιδας, το 2014. Σύμφωνα με μελέτη που επικαλείται η Daily Mail, το στέλεχος του ιού της πολιομυελίτιδας που μόλυνε ένα τετράχρονο αγόρι στην επαρχία Ανχούι στην Κίνα, ήταν 99% πανομοιότυπο με ένα άλλο στέλεχος του ίδιου ιού που είχε αποθηκευτεί 321 χιλιόμετρα μακριά, την ίδια περίοδο, στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν.

Οι ερευνητές στο Ινστιτούτο Παστέρ της Γαλλίας δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα από πού προήλθε αυτό το στέλεχος, που ονομάστηκε «WIV14». Σημειώνουν ωστόσο, πως δύο πιθανότητες «πρέπει να διερευνηθούν — συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας το WIV14 να προήλθε από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν».

«Τα ευρήματα υπογραμμίζουν τη επικινδυνότητα της ιολογικής έρευνας», δήλωσε στην Daily Mail ο Δρ. Ρίτσαρντ Έμπραιτ, διευθυντής του Ινστιτούτου Μικροβιολογίας Waksman του Πανεπιστημίου του Rutgers, ο οποίος δεν συμμετείχε στην εν λόγω μελέτη.

Οι ερευνητές του Παστέρ υποψιάζονται ότι το στέλεχος WIV14 πιθανότατα προήλθε από ένα καλά διατηρημένο στέλεχος του ιού της δεκαετίας του 1950 το οποίο χρησιμοποιείται – σχεδόν αποκλειστικά – στην παρασκευή εμβολίων και σε εργαστηριακά περιβάλλοντα. Ωστόσο, η σχετικά μικρή απόσταση που χωρίζει το ινστιτούτο της Γουχάν από την επαρχία Ανχούι και η φήμη του για τα «χαλαρά» πρωτόκολλα ασφαλείας, φαίνεται να ενισχύουν τη θεωρία διαρροής του ιού της πολιομυελίτιδας.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Παστέρ συνέκριναν το DNA από ολόκληρο το γονιδίωμα του WIV14 με το στέλεχος «Saukett A» που χρησιμοποιείται για την παρασκευή πολλών εμβολίων κατά της πολιομυελίτιδας. Βρήκαν μόνο 70 νουκλεοτίδια (nt) διαφορά μεταξύ των δύο στελεχών – σε γονιδιώματα που περιέχουν πάνω από επτά χιλιάδες από τα θεμελιώδη δομικά στοιχεία του DNA.

«Επειδή το Saukett A και το WIV14 είναι κατά 99% όμοια, είναι πιθανό στο παρελθόν να συνέβησαν διαρροές οι οποίες δεν αναφέρθηκαν, από εγκαταστάσεις που χειρίζονταν τον συγκεκριμένο ιό» έγραψαν.

Όμως, ο Δρ. Μαέλ Μπεσό, ο οποίος διευθύνει το κέντρο του Ινστιτούτου Παστέρ για την παρακολούθηση των ιών της πολιομυελίτιδας, και η ομάδα του προειδοποίησαν: «Το WIV14 θα μπορούσε να έχει προκύψει από στέλεχος του ιού που είχε απελευθερωθεί οπουδήποτε στον κόσμο πριν γίνει δειγματοληψία στην Κίνα». Η ομάδα του Ινστιτούτου Παστέρ πρότεινε ωστόσο μια θεωρία που ενοχοποιεί τους ερευνητές στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν.

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, η «διασταυρούμενη μόλυνση» στο ινστιτούτο της Γουχάν θα είχε οδηγήσει σε ψευδώς θετικό αποτέλεσμα- μπερδεύοντας μια ελαφρώς μεταλλαγμένη έκδοση του Saukett A που διέρρευσε από εργαστήριο, με ένα νέο στέλεχος πολιομυελίτιδας, το WIV14, που μόλυνε το 4χρονο παιδί το 2014. Η άλλη υπόθεση των ερευνητών του Ινστιτούτου Παστέρ είναι ότι το παιδί είχε όντως μολυνθεί από το στέλεχος WIV14.

«Σε αυτή την περίπτωση, το WIV14 είναι απόγονος ενός στελέχους που κυκλοφορούσε τη δεκαετία του 1950», έγραψαν, αναφερόμενοι στο στέλεχος Saukett A «το οποίο διέρρευσε από μια φυσική δεξαμενή όπου είχε παραμείνει αδρανές για δεκαετίες ή από ένα εργαστήριο».

«Σύμφωνα με αυτή την υπόθεση, η διαρροή συνέβη κάπου στην Κίνα, αλλά όχι απαραίτητα στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν», είπε ο Δρ. Έμπραιτ,

«Θα μπορούσε να έχει συμβεί σχεδόν οπουδήποτε στην Κίνα» πρόσθεσε.

Το στέλεχος «Saukett A» χρονολογείται από τις πρώτες δοκιμές-ορόσημο του εμβολίου το 1952, οι οποίες προανήγγειλαν τη θεραπεία για την νόσο. Έκτοτε, βιοϊατρικοί κατασκευαστές και φαρμακευτικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το στέλεχος Saukett A για την παρασκευή αδρανοποιημένου εμβολίου πολιομυελίτιδας (IPV): την ασφαλέστερη, μη μολυσματική έκδοση της θεραπείας. Κυβερνητικά, πανεπιστήμια και ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια αποθηκεύουν επίσης συχνά φιαλίδια του Saukett A. Ωστόσο, το στέλεχος έχει σπάνια παρατηρηθεί σε τόσο καθαρή μορφή – με ελάχιστες μεταλλάξεις και πανομοιότυπο με τη γενετική του σύνθεση στα μέσα του αιώνα – στη φύση.

Τι είναι το στέλεχος Sabin 3

Οι ερευνητές στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν εξεπλάγησαν τόσο πολύ από την παρουσία του στελέχους WIV14 που το ανέφεραν ως μια «εξαιρετικά εξελιγμένη» μετάλλαξη ενός άλλου στελέχους που μελετάται στο εργαστήριο και φέρει το όνομα του Δρα Άλμπερτ Σάμπιν. Οι ιολόγοι της Γουχάν κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το 4χρονο παιδί είχε όντως προσβληθεί από μια άγρια ​​μετάλλαξη του Sabin 3 Oral Poio Vaccine (OPV).

Αυτή η «ιδιαίτερα αποκλίνουσα» και «εξαιρετικά εξελιγμένη» εκδοχή του ιού της πολιομυελίτιδας Sabin 3 που βρέθηκε στη φύση – προειδοποίησε το κινεζικό ινστιτούτο σε άρθρο που δημοσιεύθηκε το 2017 στο περιοδικό «Virus Research» – τόνισε τους κινδύνους από τα νέα στελέχη του ιού της πολιομυελίτιδας που προέρχονται από εμβόλια» (VDPV) και τα οποία μπορούν να προκαλέσουν πανδημία. Το WIV14, έγραψαν, υπογραμμίζει «τον κίνδυνο εμφάνισης στελεχών VDPV και τονίζει τη σημασία του εμβολιασμού και της ανοσίας της αγέλης».

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Παστέρ διαψεύδουν τους ιολόγους της Γουχάν

Η ομάδα του Ινστιτούτου Παστέρ διέψευσε τα ευρήματα των ιολόγων της Γουχάν, επισημαίνοντας ότι το WIV14 και το Sabin 3 διαφέρουν σε μεγάλες περιοχές του γονιδιώματός τους, σε αντίθεση με το WIV14 και το Saukett A που διαφέρουν μόνο στην περιοχή του καψιδίου.

Η θεωρία των ιολόγων της Γουχάν ότι το WIV14 εξελίχθηκε από ένα σύγχρονο στέλεχος του ιού που περιέχεται στο εμβόλιο Sabin 3 σε ένα στέλεχος που μοιάζει εξαιρετικά με αυτό που κυκλοφορούσε στα μέσα του 20ου αιώνα, είναι «απίθανη» έγραψαν οι ερευνητές του Παστέρ στη μελέτη τους που δημοσιεύθηκε στο «Virus Evolution».

Ανεξάρτητα από την τελική προέλευση αυτής της μυστηριώδους περίπτωσης του στελέχους πολιομυελίτιδας WIV14, ο Δρ. Έμπραιτ υποστηρίζει την αυστηρότερη ρύθμιση των εργαστηρίων που χειρίζονται αυτούς τους θανατηφόρους ιούς και άλλα παθογόνα παγκοσμίως.

ΠΗΓΗ: Daily Mail



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek