Διαφημίσεις

Εάν το έδαφος κάτω από τα πόδια σας κινείται «έως και 10 ίντσες την εβδομάδα» , αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι ήρθε η ώρα να μετακινηθείτε. Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο Rancho Palos Verdes είναι ίσως το πιο ακραίο παράδειγμα της γεωφυσικής αστάθειας που μαστίζει μεγάλο μέρος της πολιτείας της Καλιφόρνια σε αυτό το σημείο. Το Rancho Palos Verdes απέχει περίπου 30 μίλια από το κέντρο του Λος Άντζελες και η συνεχής «μετακίνηση γης» σε αυτήν την κοινότητα καταστρέφει τις γραμμές φυσικού αερίου, προκαλεί βύθιση σπιτιών και δημιουργώντας τεράστιες ρωγμές στους δρόμους. Αν περπατούσατε στο Rancho Palos Verdes αυτή τη στιγμή, θα βλέπατε ότι μοιάζει με ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Το έδαφος κινείται σε αυτήν την περιοχή εδώ και αρκετό καιρό, αλλά τους τελευταίους μήνες ο ρυθμός κίνησης έχει επιταχυνθεί σημαντικά.

Τη Δευτέρα, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι άλλα 105 σπίτια θα έχουν διακοπή ρεύματος επειδή απαιτούνται επείγουσες επισκευές …

Σε περισσότερα από 100 επιπλέον σπίτια στο Rancho Palos Verdes θα διακοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω της επιδείνωσης των κατολισθήσεων στην περιοχή, δήλωσαν τη Δευτέρα αξιωματούχοι της πόλης.

Αυτή τη φορά, 105 από τα 270 σπίτια στη γειτονιά Seaview θα δουν τα φώτα να σβήνουν από τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας, δήλωσαν οι αξιωματούχοι. Η μετατόπιση της γης θέτει σε κίνδυνο τον ηλεκτρικό εξοπλισμό και θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά, μεταξύ άλλων κινδύνων, αν οι γραμμές μεταφοράς ρεύματος ηλεκτροδοτηθούν, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Την προηγούμενη μέρα, οι αρχές έκλεισαν το ρεύμα σε άλλα 140 σπίτια …

Αυτή είναι η δεύτερη διακοπή ρεύματος σε ισάριθμες ημέρες στην περιοχή, μια χερσόνησο περίπου 30 μίλια νότια του κέντρου του Λος Άντζελες που φημίζεται για τη θαλασσινή αύρα, την υπέροχη θέα και τα ακριβά σπίτια της. Την Κυριακή, οι αρμόδιοι έκλεισαν το ρεύμα σε 140 σπίτια στην περιοχή Portuguese Bend του Rancho Palos Verdes, περίπου ένα μίλι πάνω από την ακτή. Στην περίπτωση αυτή, οι αρχές εξέδωσαν επίσης προειδοποίηση εκκένωσης, πράγμα που σημαίνει ότι οι κάτοικοι έπρεπε να προετοιμαστούν να φύγουν σε περίπτωση που τους ζητηθεί.

Αυτό που παρακολουθούμε είναι απολύτως τρελό.

Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες περιοχές ολόκληρης της πολιτείας, αλλά η συνεχής γεωφυσική αστάθεια καθιστά εξαιρετικά δύσκολο για τους ανθρώπους να ζήσουν εκεί.

Σύμφωνα με το μέλος του δημοτικού συμβουλίου Ντέιβιντ Μπράντλεϊ, το έδαφος μετακινείται πλέον «έως και 10 ίντσες την εβδομάδα»..

«Η μετακίνηση έχει επιταχυνθεί δραματικά τους τελευταίους 12 μήνες, όπου σε ορισμένες περιοχές το έδαφος μετακινείται έως και 10 ίντσες την εβδομάδα», δήλωσε το μέλος του δημοτικού συμβουλίου Ντέιβιντ Μπράντλεϊ. «Μπορείς σχεδόν να δεις το έδαφος να κινείται».

Πώς μπορείς να νιώσεις ασφάλεια αν το έδαφος γύρω σου κινείται συνεχώς;

Την Τρίτη, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ κήρυξε επιτέλους κατάσταση έκτακτης ανάγκης …

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Gavin Newsom κήρυξε την Τρίτη κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την πόλη Rancho Palos Verdes εν μέσω της συνεχιζόμενης μετακίνησης γης που απειλεί εκατοντάδες σπίτια.

Η διακήρυξη, που εκδόθηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, έρχεται καθώς η πόλη εργάζεται εναγωνίως για να μετριάσει τις ζημιές από την αργόσυρτη φυσική καταστροφή, η οποία έχει εκτοπίσει πολλούς κατοίκους και ανάγκασε τους αξιωματούχους να διακόψουν επ’ αόριστον την ηλεκτροδότηση σε εκατοντάδες σπίτια της κοινότητας.

Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης έπρεπε να είχε κηρυχθεί εδώ και καιρό.

Ολόκληρη η κοινότητα ωθείται αργά αλλά σταθερά στον ωκεανό.

Όπως ανέφερα σε προηγούμενο άρθρο , μια «εκπληκτική νέα ακτογραμμή» έχει δημιουργηθεί επειδή μεγάλο μέρος του εδάφους στο Rancho Palos Verdes έχει απορριφθεί στον ωκεανό…

Ακόμη και σήμερα, μήνες μετά την έναρξη της μετακίνησης, η γη συνεχίζει να μετακινείται, δημιουργώντας ένα απροσδόκητο και εντυπωσιακό νέο τμήμα της ακτογραμμής κοντά στο Rancho Palos Verdes.

«Κάποιος είπε, ‘Ω, ξέρεις ότι υπάρχει μια νέα παραλία’. Στην πραγματικότητα δεν είναι ακόμη παραλία», δήλωσε ο γεωλόγος της πόλης Mike Phipps. «Μια παραλία συνήθως έχει άμμο πάνω της. Πρόκειται κυριολεκτικά για συντρίμμια κατολίσθησης, πολλά βράχια που σπρώχνονται προς τα πάνω και έξω από το κύμα».

Δεν χρειάστηκαν χρόνια για να συμβεί αυτό.

Σύμφωνα με το CBS News, υπάρχει μια «εκπληκτική» διαφορά κατά την προβολή φωτογραφιών της ακτογραμμής «πριν από το 2024 και έξι μήνες αργότερα»…

Η διαφορά μερικών μηνών είναι εκπληκτική όταν βλέπεις δίπλα-δίπλα φωτογραφίες της ακτογραμμής πριν από το 2024 και έξι μήνες αργότερα, με μερικές εκατοντάδες μέτρα νέας βραχώδους ακτής που σχηματίστηκε καθώς η γη συνεχίζει να κινείται, συσσωρευόμενη κάτω από την άκρη του νερού.

«Αυτό που συμβαίνει είναι ότι το έδαφος ανεβαίνει και έρχεται προς τα πάνω, ακριβώς μέσα από τον ωκεανό και τον ανασηκώνει από τον ωκεανό», δήλωσε ο Phipps.

Γιατί είναι λοιπόν όλα αυτά σημαντικά;

Το 2024, υπήρξε τεράστια σεισμική δραστηριότητα σε όλο το «Δακτυλίδι της Φωτιάς» που εκτείνεται περίπου κατά μήκος της περιμέτρου του Ειρηνικού Ωκεανού.

Φυσικά ολόκληρη η ακτογραμμή της Καλιφόρνιας βρίσκεται ακριβώς κατά μήκος του «δακτυλίου της φωτιάς».

Μόνο τις τελευταίες 7 ημέρες, έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 900 σεισμοί στην Καλιφόρνια και τη Νεβάδα.

Ευτυχώς, το «The Big One» δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα, αλλά οι επιστήμονες μας διαβεβαιώνουν ότι τελικά έρχεται …

Η διαβόητη αλλά άπιαστη πιθανότητα ενός καταστροφικά μεγάλου σεισμού, γνωστού ως «The Big One», έρχεται πάντα στο μυαλό όταν ένας σημαντικός σεισμός χτυπάει την Καλιφόρνια.

Αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν αρκετοί καταστροφικοί σεισμοί που τελικά θα πλήξουν την πολιτεία.

Το USGS εκτιμά ότι μέσα στις επόμενες τρεις δεκαετίες, υπάρχει περίπου 46% πιθανότητα ένας σεισμός μεγέθους 7 να χτυπήσει την περιοχή του Λος Άντζελες και 51% πιθανότητα να συμβεί στην περιοχή του κόλπου.

Οι πιθανότητες για σεισμό μεγέθους 7,5 βαθμών είναι 31% στην περιοχή του Λος Άντζελες και 20% στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο μέσα στα επόμενα 30 χρόνια.

Θα μπορούσαμε να δούμε έναν σεισμό μεγέθους 7 βαθμών να πλήττει την πολιτεία αύριο.

Και αυτό θα προκαλούσε σίγουρα τεράστιες ζημιές.

Αλλά ο μεγάλος σεισμός της Καλιφόρνιας για τον οποίο προειδοποιώ θα αλλάξει κυριολεκτικά τη γεωγραφία της πολιτείας όταν χτυπήσει ξαφνικά.

Ο χρόνος περνάει και έχουν υπάρξει πολλές προειδοποιήσεις.

Δυστυχώς, «ο Μεγάλος» έχει γίνει ατάκα για τους περισσότερους από τους ανθρώπους που ζουν σήμερα στην πολιτεία, αλλά δεν θα αστειεύονται όταν τελικά φτάσει αυτή η μοιραία μέρα.

triklopodia.gr

 



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *