Διαφημίσεις

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα υπέβαλε την παραίτησή του μέσω επιστολής, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ουκρανικού κοινοβουλίου Ρουσλάν Στεφάντσουκ σήμερα, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία.

Ο Ρουσλάν Στεφαντσούκ είπε ότι το αίτημα παραίτησης θα συζητηθεί από τους νομοθέτες σύντομα αφού ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι πραγματοποιούνται αλλαγές στην κυβέρνηση για να ενισχυθεί και να επιτευχθούν τα αποτελέσματα που χρειάζεται η Ουκρανία. Οι άλλοι τρεις υπουργοί είναι: ο υπουργός Στρατηγικών Βιομηχανιών Ολεξάντρ Καμούσιν, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ντενίς Μαλιούσκα και ο υπουργός Περιβάλλοντος Ρουσλάν Στριλέτς.

Χτες, ο Στέφαντσιουκ, ανακοίνωσε ότι τρεις υπουργοί παραιτήθηκαν από την κυβέρνηση της Ουκρανίας. Οι κάτοχοι στρατηγικών χαρτοφυλακίων βιομηχανίας, Ολεξάντρ Καμίσιν – υπεύθυνος για την παραγωγή εξοπλισμών, τη δικαιοσύνη, τον Ντένις Μαλιούσκα και το περιβάλλον, Ruslan Strileţ, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να αποσυρθούν από την εκτελεστική εξουσία με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Ντένις Σμίχαλ.

Μετά από αρκετές εβδομάδες συζητήσεων σχετικά με ανασχηματισμό της κυβέρνησης, οι βουλευτές θα εξετάσουν τις τρεις παραιτήσεις, είπε ο Στεφαντσιούκ. «Θα συνεχίσω να εργάζομαι στον τομέα της άμυνας, αλλά σε διαφορετικό ρόλο», τόνισε ο Kαμίσιν, επιβεβαιώνοντας ότι παραιτήθηκε.

Ο 40χρονος υπουργός διορίστηκε τον Μάρτιο του 2023 και ηγήθηκε των προσπαθειών της Ουκρανίας να αυξήσει την αμυντική παραγωγή, από επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έως πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, που χρησιμοποιούνται από την Ουκρανία για την καταπολέμηση των Ρώσων εισβολέων και καλύτερα οπλισμένοι.

Τον πρώτο χρόνο μετά τον Φεβρουάριο του 2022, όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, ο Kαμίσιν έχτισε την εικόνα του ως αποτελεσματικού διαχειριστή εν καιρώ πολέμου, ως επικεφαλής των εθνικών σιδηροδρόμων, υλικοτεχνικά ζωτικής σημασίας τόσο για τον στρατό όσο και για τους πολίτες. Σύμφωνα με το Reuters, Ουκρανοί βουλευτές και πολιτικοί αναλυτές περίμεναν μεγάλες αλλαγές στην κυβέρνηση από τις αρχές του καλοκαιριού.

Οι παραιτήσεις των τριών υπουργών αυξάνουν τις αβεβαιότητες γύρω από την εκτελεστική εξουσία, στην οποία τουλάχιστον άλλα πέντε χαρτοφυλάκια είναι κενά μετά τις φετινές απολύσεις, αναφέρει το πρακτορείο. Ο Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και η πολιτική του ομάδα θα μπορούσαν πλέον να διορίσουν άλλους υποψήφιους στις αντίστοιχες θέσεις, για να αποκαταστήσουν την τάξη πριν από την επίσκεψη στις ΗΠΑ που έχει προγραμματιστεί αυτόν τον μήνα για να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, εκτιμά το Reuters.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ηγέτης από το Κίεβο είχε δηλώσει ότι ελπίζει να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τους πιθανούς διαδόχους του -αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις, Δημοκρατικό και Ντόναλντ Τραμπ, αντίστοιχα- προκειμένου να τους παρουσιάσει ένα «σχέδιο νίκης που θα υποχρέωνε τη Ρωσία να τερματίσει τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

insider.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Παραιτήθηκε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ”
  1. Ο Ζελένσκι να παραιτηθεί. Αυτός έχει δημιουργήσει όλα τα προβλήματα. Αλλα τον κρατανε οι ΗΠΑ και η Βρετανία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *