Διαφημίσεις

Καιρός: Τι σηματοδοτείται από το άνοιγμα της πύλης του Βόρειου Ατλαντικού

Συναγερμός σήμανε από τους Ιταλούς μετεωρολόγους, οι οποίοι κάνουν λόγο για κυκλώνα κατά τη διάρκεια της νέας εβδομάδας στην Μεσόγειο.

Η φθινοπωρινή περίοδος εισέρχεται με εκτεταμένη αστάθεια, σύμφωνα με το forecastweather.gr. Η μεταβατική φάση μεταξύ καλοκαιριού και φθινοπώρου θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες, με αποκορύφωμα τη φθινοπωρινή ισημερία που φέτος θα χτυπήσει την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024 στις 14.43.

Η μετεωρολογική εξέλιξη θα είναι εξίσου σταδιακή: δεν θα έχουμε συγκλονιστικούς κραδασμούς, αλλά μια διαδρομή σαφούς εποχικής αλλαγής μεταξύ καλοκαιριού και φθινοπώρου, η οποία θα υλοποιείται βήμα-βήμα, εβδομάδα με την εβδομάδα, με προοδευτικό τρόπο.

Τι σηματοδοτείται από το άνοιγμα της πύλης του Βόρειου Ατλαντικού

Ήδη τις επόμενες ημέρες θα έχουμε μια πρώτη φάση αλλαγής, που σηματοδοτείται από το άνοιγμα της πύλης του Βόρειου Ατλαντικού. Μια μεγάλη αναταραχή που θα προέρχεται από τη Γροιλανδία , και επομένως από τον Αρκτικό Κύκλο , θα εισχωρήσει στη νοτιοδυτική Ευρώπη, αποκόπτοντας τη Βρετάνη και δημιουργώντας έναν βίαιο κυκλώνα που θα περιπλανηθεί στον Βισκαϊκό Κόλπο, μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας, στη μέση του την εβδομάδα που τροφοδοτεί ισχυρή κακοκαιρία και στην Ιταλία.

Αυτό θα προκαλέσει έναν πραγματικό κυκλώνα που στην Ιταλία θα προκαλέσει σοβαρή κακοκαιρία στο Βορρά, μια σαφή πτώση της θερμοκρασίας σε όλο το Κέντρο/Βορρά και αντ’ αυτού μια ελαφρώς θερμότερη φάση στο Νότο λόγω της προμετωπιαίας ανάκλησης που θα προέρχεται από τη Βόρεια Αφρική . Έτσι, στη Σικελία και την Καλαβρία , οι θερμοκρασίες θα αυξηθούν κατά 2-3 βαθμούς Κελσίου τις επόμενες ημέρες, ωστόσο τίποτα υπερβολικό από την άποψη της ανώμαλης ζέστης. Ακόμα και στο Νότο, σε κάθε περίπτωση, θα έχουμε επεισόδια αστάθειας.

Εστία ψυχρού πολικού θαλάσσιου αέρα

Ένα άλλο σημαντικό εποχιακό πέρασμα, πιο προχωρημένο σε σύγκριση με αυτό του Κυκλώνα των επόμενων ημερών, αναμένεται την επόμενη εβδομάδα: μεταξύ 11 και 13 Σεπτεμβρίου , στην πραγματικότητα, μια πραγματική εστία ψυχρού πολικού θαλάσσιου αέρα θα εισβάλει στη Δυτική Ευρώπη από τον Κύκλο Αρκτική πολική.

Τα τελευταία μοντέλα προβλέπουν ακόμη και το κρύο του χειμώνα στα Βρετανικά Νησιά, με χιονοπτώσεις σε χαμηλό υψόμετρο σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου το πρώτο χιόνι στην ιστορία θα μπορούσε να φτάσει το φθινόπωρο.

Προφανώς αυτή η διαταραχή θα αφορούσε και την Ιταλία, με απότομη πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα και ισχυρή κακοκαιρία, αλλά είναι ακόμη νωρίς για να καθοριστούν οι λεπτομέρειες μιας μακροπρόθεσμης τάσης, καθώς απομένουν ακόμη δέκα ημέρες πριν από ένα σενάριο που έχει μέχρι στιγμής έχει υποτεθεί μόνο από τους χάρτες των κύριων υπολογιστικών κέντρων.

msn.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *