Διαφημίσεις

Ένα 12χρονο αγόρι, από τη γαλλική κοινότητα Sochaux, κρίθηκε ένοχο την Τετάρτη 21 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας του Montbéliard Paul-Edouard Lallois.

Το αγόρι από την Γαλλία που συνέλεξε και μοιράστηκε έως και 1.700 βίντεο προπαγάνδας και εκτέλεσης τζιχαντιστών σε κρυπτογραφημένες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων κρίθηκε ένοχο για εξύμνηση της τρομοκρατίας από γαλλικό δικαστήριο.

Από τον Δεκέμβριο του 2023, το αγόρι, που περιγράφεται ως «με σημαντικά τρωτά σημεία», κατέγραψε πάνω από 1.700 βίντεο που αφορούσαν την προπαγάνδα και τις εκτελέσεις τζιχαντιστών, τα οποία στη συνέχεια μοιράστηκε μέσω κρυπτογραφημένων υπηρεσιών ανταλλαγής μηνυμάτων.

Κατά τη διάρκεια μιας σχεδόν τετράωρης ακρόασης κεκλεισμένων των θυρών, το αγόρι παραδέχτηκε ότι εξερεύνησε το Ισλάμ και συμμετείχε σε ριζοσπαστικά κανάλια συζητήσεων σε πλατφόρμες όπως το Discord και το Telegram.

Αναγνώρισε ότι στρατολογήθηκε σε αυτούς τους ριζοσπαστικούς κύκλους. Δεδομένης της ηλικίας του, το δικαστήριο δεν μπορεί να επιβάλει δικαστικό έλεγχο- αντίθετα, βρίσκεται υπό προσωρινά εκπαιδευτικά μέτρα ενώ αναμένει την καταδίκη του σε επτά μήνες.

Επί του παρόντος χωρισμένο από την οικογένειά του, το αγόρι έχει τοποθετηθεί σε μονάδα συλλογικής φροντίδας, όπου λαμβάνει υποστήριξη και εκπαιδευτική φροντίδα.

Οι γονείς του, οι οποίοι έχουν απαλλαγεί από κάθε εμπλοκή, χωρίστηκαν και ο ίδιος ζούσε με τη μητέρα και τα αδέλφια του. Γνωστό ως ήσυχο και αποτραβηγμένο, το αγόρι δεν είχε γίνει αντιληπτό στο σχολείο ή στην κοινότητά του.

Στη γειτονική χώρα της Γαλλίας, το Ηνωμένο Βασίλειο, συνελήφθησαν επίσης τις τελευταίες εβδομάδες αρκετοί νέοι από το άλλο άκρο του πολιτικού φάσματος, επειδή συμμετείχαν σε ταραχές κατά της μαζικής μετανάστευσης, οι οποίες προκλήθηκαν από τη δολοφονία τριών νεαρών κοριτσιών, που φέρεται να έγινε από έναν έφηβο που γεννήθηκε από γονείς από τη Ρουάντα.

Τουλάχιστον δύο 12χρονοι συνελήφθησαν από τη βρετανική αστυνομία, με ένα από τα αγόρια στο Μάντσεστερ να δηλώνει ένοχος για βίαιη συμπεριφορά σε δύο διαδηλώσεις στις 31 Ιουλίου και στις 3 Αυγούστου.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek