Διαφημίσεις

ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ: Επεσε το “σημα” πεδιου για την Τουρκια; Ο χρονος θα μας δειξει εε;; Το αρθρο ειναι σημερινο απο την turkiyetoday.com

Tο 2023, η Τουρκία εξέδωσε συνολικά 239.835 άδειες εργασίας σε αλλοδαπούς υπηκόους, με τους Σύριους να αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα.

Τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αποκαλύπτουν ότι 108.250 Σύροι έλαβαν άδεια εργασίας πέρυσι, μια εντυπωσιακή αύξηση από μόλις 118 το 2011. Μετά τους Σύριους, 17.785 Ρώσοι και 13.128 Τουρκμένοι έλαβαν άδεια εργασίας.

Μετατόπιση των Σύρων από 118 σε 108.250

  • 2011: Μόνο 118 Σύριοι έλαβαν άδεια εργασίας, καταλαμβάνοντας την 32η θέση μεταξύ των αλλοδαπών εργαζομένων στην Τουρκική Δημοκρατία.
  • 2016: Ένα κομβικό έτος, με 230% αύξηση των αδειών για τους Σύριους, που τους εκτόξευσε στην κορυφή της λίστας με 13.290 άδειες.
  • 2023: Οι Σύριοι παγιώνουν τη θέση τους ως το μεγαλύτερο αλλοδαπό εργατικό δυναμικό στην Τουρκική, με πάνω από 100.000 άδειες εργασίας που εκδίδονται.

Πού εργάζονται οι αλλοδαποί;

Οι αλλοδαποί εργαζόμενοι στην Τουρκική απασχολούνται κυρίως σε:

  • Υπηρεσίες παροχής καταλύματος
  • Οικιακές εργασίες
  • Χονδρικό εμπόριο
  • Κατασκευές και μεταποίηση (συμπεριλαμβανομένης της ένδυσης, της κλωστοϋφαντουργίας και των μεταλλικών προϊόντων)

Το 2011, οι αλλοδαποί εργαζόμενοι απασχολούνταν συχνότερα στους ακόλουθους τομείς:

  • Εκπαίδευση
  • Διαμονή
  • Αεροπορικές μεταφορές
  • Δημιουργικές τέχνες και ψυχαγωγία

Σημαντική μείωση του μορφωτικού επιπέδου των εργαζομένων

Το μορφωτικό υπόβαθρο των αλλοδαπών εργαζομένων έχει επίσης μετατοπιστεί:

  • 2011: Το 46% των αλλοδαπών εργαζομένων ήταν απόφοιτοι πανεπιστημίου.
  • 2023: Το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί στο 18%, αντανακλώντας τις αλλαγές στη σύνθεση του αλλοδαπού εργατικού δυναμικού.

Πώς να αποκτήσετε άδεια εργασίας στην Τουρκική Δημοκρατία;

Οι αλλοδαποί πρέπει να λάβουν άδεια εργασίας από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για να απασχοληθούν στην Τουρκική Δημοκρατία. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν:

  • Στο εσωτερικό της χώρας: Απευθείας στο υπουργείο.
  • Διεθνώς: Μέσω των τουρκικών πρεσβειών ή προξενείων στις χώρες καταγωγής τους.

Οι άδειες εργασίας ταξινομούνται σε τέσσερις τύπους:

  1. Προσωρινές άδειες εργασίας: Αρχικά χορηγούνται για ένα έτος, με δυνατότητα παράτασης.
  2. Μόνιμες άδειες εργασίας: Διατίθενται σε όσους έχουν μακροχρόνια διαμονή ή τουλάχιστον οκτώ χρόνια νόμιμης προϋπηρεσίας στην Τουρκία.
  3. Ανεξάρτητες άδειες εργασίας: Χορηγούνται σε επαγγελματίες που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
  4. Τυρκουάζ κάρτα: Προσφέρει μόνιμα δικαιώματα εργασίας και διαμονής και χορηγείται σε εργαζόμενους υψηλής ειδίκευσης που συμβάλλουν σημαντικά στην οικονομία, την επιστήμη ή την τεχνολογία της Τουρκίας.


Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Ο αριθμός των Σύρων στους οποίους χορηγούνται άδειες εργασίας στην Τουρκία αυξάνεται από 118 σε 108.000 το 2023”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek