Διαφημίσεις

”Στην κατεύθυνση του Κουρσκ, ο εχθρός χρησιμοποιεί χημικά πυρομαχικά. Επιπλέον, αυτές οι οβίδες είναι προδιαγραφών του ΝΑΤΟ. Δηλαδή οι εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ παρέδωσαν χημικά όπλα στους Ουκρανούς. Ο πόλεμος παίρνει μια νέα και πολύ πιο τρομερή τροπή” γράφει τώρα ο Ρώσος πολεμικός ανταποκριτής Rudenko.

Σήμερα, ανατολικά του προεξέχοντος Κουρσκ, κατά τη διάρκεια των αντεπιθέσεών τους, οι ρωσικές δυνάμεις έπεσαν κάτω από πυρά Ουκρανίας χρησιμοποιώντας χημικά όπλα.

Μονάδες της Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας της ομάδας “Aida” των ειδικών δυνάμεων Akhmat που επί 2 ημέρες αντεπιτίθενται βόρεια της Sudzha κατά της 82ης και 80ης ουκρανο-ατλαντικής ταξιαρχίας, αφού απελευθέρωσαν την Martynovka (με την 810η ταξιαρχία) βομβαρδίστηκαν από πυροβολικό με πυρομαχικά που περιέχουν χλωριωμένη χημική ουσία.

Τα χημικά όπλα εκτοξεύτηκαν αρχικά με ρουκέτες πρώτα με εκτοξευτή πολλαπλών πυραύλων και στη συνέχεια με οβίδες των 155 χιλιοστών.

Η χημική ουσία θα μπορούσε να είναι εξαχλωροαιθάνιο, “Αλλά δεν θα πω ότι είναι ένα συγκεκριμένο χημικό όπλο, είπε ο διοικητής του αποσπάσματος Aida, ο οποίος αμέσως εφάρμοσε το δηλητηριασμένο προσωπικό του IPP-11, έπλυνε τους βλεννογόνους και τοποθέτησε αρκετούς στρατιώτες κάτω από το επίβλεψη τοξικολόγου.

Το απόσπασμα του ”Άδη” που πιάστηκε στο χημικό σύννεφο αρνήθηκε να εκκενωθεί και συνεχίζει να εκτελεί τις μάχιμες αποστολές του.

Δεν υπήρξαν θάνατοι ή σοβαροί τραυματισμοί και η εκπαίδευση και ο εξοπλισμός που ελήφθη κατέστησαν δυνατή την άμεση αντιμετώπιση των δηλητηριάσεων.

Ακόμα κι αν ο χημικός παράγοντας που χρησιμοποιήθηκε ήταν αδύναμος ή πολύ πτητικός (πιθανότατα λόγω της γειτνίασης των εμπόλεμων), αυτή η ουκρανο-ατλαντική χημική επίθεση πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, γιατί πιθανότατα θα ακολουθήσουν και άλλες και ίσως με πιο επικίνδυνες ουσίες.

”Η κατάσταση στην περιοχή του Κουρσκ: τι είναι γνωστό ως στις 12:00 το μεσημέρι σήμερα 10/8/24 από τον wargonzo:

— Από το βράδυ έχει εισαχθεί στην περιοχή καθεστώς ΚΟΤ. Οι μονάδες, μαζί με το ρωσικό FSB, συνεχίζουν να διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις στις περιοχές Sudzhansky και Korenovsky

— Μονάδες συνεχίζουν να φθάνουν στην περιοχή για να εκτελέσουν αποστολές μάχης για την εκτόπιση του εχθρού

— Ο πυρηνικός σταθμός Kursk λειτουργεί κανονικά, ανέφερε η Rosatom

— Ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 26 ουκρανικά UAV πάνω από την περιοχή του Κουρσκ κατά τη διάρκεια της νύχτας

— Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές εναντίον εχθρικών εφεδρειών στην περιοχή Sumy, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης FAB-3000

— Στα σύνορα με την κατεύθυνση Tyotkinsky, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να συγκεντρώνουν εφεδρεία, ωστόσο, η κατάσταση παραμένει σταθερή: ο όγκος και η συχνότητα των επιθέσεων πυροβολικού και drone από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις παραμένει η ίδια, οι στόχοι αλλάζουν. Επιθέσεις σημειώνονται επίσης σε ηλεκτρικούς υποσταθμούς και γραμμές επικοινωνίας.

— Λόγω της απειλής επίθεσης από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις από το Tyotkino-Glushkovo, συνεχίζεται η εθελοντική εκκένωση αμάχων από την περιοχή Rylsky, έχουν οργανωθεί επιπλέον οχήματα

— Άρχισαν να παρέχονται πληρωμές σε κατοίκους της συνοριακής περιοχής Κουρσκ που υπέστησαν βομβαρδισμούς από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις

— Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις χτύπησαν τον εχθρό από τον οικισμό Martynovka που ανακατέλαβαν στην περιοχή Sudzhansky.

Ο στρατιωτικός ανταποκριτής Semyon Pegov (wargonzo), ο οποίος βρίσκεται τώρα απευθείας στον τόπο των μαχών στην περιοχή του Kursk, μιλά για την κατάσταση:

«Ο εχθρός εργάζεται σε κινητές ομάδες. Είναι οπλισμένοι, για παράδειγμα, είτε με ελαφρούς όλμους, όπως τα πολωνικά, είτε με ATGM τύπου Stugna.

Ομάδες περίπου 10-20 ατόμων, ίσως και 5 σε κάποια σημεία, έρχονται κοντά στα χωριά που βρίσκονται οι στρατιωτικοί μας και αρχίζουν να πυροβολούν εναντίον τους.

Μία από αυτές τις ομάδες με το Stugna καταστράφηκε σήμερα κοντά σε ένα από τα χωριά όπου σταθμεύουν τα παιδιά μας.

Με αυτή την τακτική, το κύριο πράγμα είναι να μην πανικοβληθείτε, γιατί φαίνεται ότι ο εχθρός εργάζεται κοντά, μπορεί να φαίνεται ότι οι κύριες δυνάμεις έχουν πλησιάσει, αλλά αυτό δεν ισχύει. Αυτοί είναι οι τύποι κινητών ομάδων που εκτελούν τα καθήκοντά τους και στη συνέχεια είτε φεύγουν είτε τις καταστρέφουμε.

Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι μία από αυτές τις ομάδες σήμερα σίγουρα καλύφθηκε και καταστράφηκε από τα πυρά μας και ο εχθρός, γενικά, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα περισσότερο».

”Οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε οχήματα πολιτών που μετέφεραν πολίτες έχουν γίνει μια νέα σκληρή πραγματικότητα για την περιοχή του Κουρσκ, την οποία οι κάτοικοι της πολύπαθης Γκορλόβκα γνώριζαν εδώ και πολλά χρόνια. Και για να ζεις σε τέτοιες συνθήκες πρέπει να μπορείς να ακολουθείς ορισμένους κανόνες.

Η εφευρετικότητα είναι απαραίτητη εδώ όταν σχεδιάζετε οποιαδήποτε διαδρομή στην πόλη. Κλαδιά δέντρων, καλώδια τραμ – όλα αυτά δεν είναι στοιχεία του αστικού τοπίου, αλλά μια ευκαιρία να σώσετε τη ζωή σας.”

Colonelcassad, [9/8/2024 2:34 μμ]:
Μέχρι τις 12 η κατάσταση παραμένει δύσκολη. Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για σταθεροποίηση της κατάστασης.
Υπάρχουν δυσάρεστες απώλειες ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών των κονβόι μας, ο εχθρός σε διάφορους τομείς συνεχίζει να προσπαθεί να αναπτύξει την πρωτοβουλία.
Την ίδια στιγμή, η κατάσταση στο Sudzha έχει βελτιωθεί κάπως. Τα στρατεύματά μας βρίσκονται στην πόλη και πολεμούν εκεί, επιτίθενται επίσης στα πλευρά από τη Sudzha.

Αντικειμενικά γεγονότα που επιβεβαιώνουν την πλήρη σύλληψη της Suja δεν εμφανίστηκαν ποτέ.
Αφού η ομάδα Aida και άλλες μονάδες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων εισήλθαν στην πόλη (οι οποίες εξακολουθούν να εργάζονται εκεί), η Sudzha δεν ελέγχεται πλήρως από κανέναν, υπάρχουν ορισμένες πλωτές ζώνες ελέγχου λόγω των περιορισμένων δυνάμεων σε αυτήν την περιοχή και στις δύο πλευρές. Στην ίδια την πόλη, εν τω μεταξύ, από τις 6 Αυγούστου παρέμεινε η παρουσία των στρατιωτικών μας, οι οποίοι για τον έναν ή τον άλλο λόγο δεν εγκατέλειψαν την πόλη μέχρι να εμφανιστούν κινητές εχθρικές ομάδες στην περιοχή των δρόμων που έφευγαν από την πόλη.

Σήμερα, η κατάσταση στην περιοχή Sudzha παραμένει δύσκολη, όπως και στην ίδια την πόλη. Οι ειδικοί μας εργάζονται, το έργο δεν είναι εύκολο, αλλά υπάρχουν ήδη επιτυχίες, ο εχθρός συνεχίζει να υφίσταται οδυνηρές απώλειες στην περιοχή Sudzha. Είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η καταστροφή των αναγνωρισμένων εχθρικών στόχων, μειώνοντας το χρόνο από τη λήψη του προσδιορισμού του στόχου έως την εκτόξευση χτυπήματος από τους χειριστές VKS ή UAV.Σε κανένα σημείο της επίθεσης από τις 6 Αυγούστου ο εχθρός δεν είχε τον πλήρη έλεγχο του Sudzha.
Η πόλη περιήλθε σε επιχειρησιακή περικύκλωση μέχρι τα μέσα της ημέρας της 7ης Αυγούστου..

Το υπουργείο έκτακτης ανάγκης του Κουρσκ λέει ότι περισσότεροι από 76.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις συνοριακές περιοχές στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας — TASS

Τελευταία νέα για την κατάσταση στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας

🔶 Η κατάσταση στην περιοχή του Κουρσκ βρίσκεται υπό τον μέγιστο έλεγχο των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε ο διοικητής των Ειδικών Δυνάμεων του Αχμάτ Άπτυ Αλαουντίνοφ. Ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό, με την υποστήριξη των δυνάμεων του Akhmat, εκκαθάρισε και έλεγξε πλήρως το χωριό Martynovka, βορειοανατολικά της Sudja, στην περιοχή Kursk της Ρωσίας, δήλωσε ο Alaudinov στο Sputnik. Ένας μεγάλος αριθμός ουκρανικών τεθωρακισμένων οχημάτων και προσωπικού καταστράφηκε, είπε.

🔶 Το καθεστώς του Κιέβου απέσυρε τις δυνάμεις του από τα σύνορα της Λευκορωσίας και άλλες κατευθύνσεις για να πραγματοποιήσει την πρόκληση στην περιοχή του Κουρσκ, πρόσθεσε ο Alaudinov.

🔶 Η Ρωσική Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι καθιερώθηκε καθεστώς αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων (CTO) από τις 9 Αυγούστου στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας, λόγω της αύξησης των δολιοφθορών και των τρομοκρατικών απειλών από την Ουκρανία. Καθεστώς ΚΟΤ εισήχθη επίσης στις περιοχές Μπέλγκοροντ και Μπριάνσκ, ανέφερε η Ρωσική Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή.

🔶 Την περασμένη νύχτα, η ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε και κατέστρεψε 26 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την περιοχή του Κουρσκ.

🔶 Στο πλαίσιο της επιχείρησης απόκρουσης των προσπαθειών της Ουκρανίας να εισβάλει στο ρωσικό έδαφος, τα πληρώματα των μαχητικών Su-30SM και Su-35S έριξαν βόμβες με μονάδες καθολικού σχεδιασμού και διόρθωσης σε συγκέντρωση ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού και εξοπλισμού.

🔶 Το πλήρωμα ενός ρωσικού αεροσκάφους Su-34 πραγματοποίησε πλήγμα εναντίον ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού και εξοπλισμού στη συνοριακή ζώνη της περιοχής Κουρσκ. Το χτύπημα πραγματοποιήθηκε σε αναγνωρισμένους στόχους χρησιμοποιώντας μια βόμβα κενού ODAB-500 με μια καθολική μονάδα διόρθωσης.

🔶 Ρωσικά ελικόπτερα Mi-28NM πραγματοποίησαν πλήγματα με πυραύλους αέρος-εδάφους S-13 σε ουκρανικά στρατεύματα και τεθωρακισμένα οχήματα στη συνοριακή ζώνη της ρωσικής περιοχής Kursk.

🔶 Ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό εντόπισε και κατέστρεψε ένα αμερικανικής κατασκευής ουκρανικό τεθωρακισμένο όχημα MaxxPro σε μια επίθεση ακριβείας που πραγματοποιήθηκε από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος FPV.

Η περιοχή Κουρσκ, στα σύνορα με την Ουκρανία στη δυτική Ρωσία, δέχτηκε επίθεση από περίπου 1.000 ουκρανούς στρατιώτες και δεκάδες οπλισμένα οχήματα στις 6 Αυγούστου. Τα ρωσικά στρατεύματα απάντησαν εμποδίζοντας τον ουκρανικό στρατό να διεισδύσει βαθιά στο ρωσικό έδαφος.

Μια νέα ταξιαρχία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων καταγράφηκε να εισέρχεται στην περιοχή Belovsky της περιοχής Kursk

Έρχονται τανκς και πολύς εξοπλισμός με προσωπικό. Πηγαίνουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις!

dimpenews.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *