Διαφημίσεις

Για να διατηρήσει τον αιώνιο πόλεμό του, το Ισραήλ απειλεί τη Χεζμπολάχ να υποχωρήσει από το νότιο τμήμα της χώρας της, τον Λίβανο, αλλιώς θα υποχωρήσει.

Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε μια δυσοίωνη προειδοποίηση ότι θα συμβεί μια πλήρους κλίμακας σύγκρουση μεταξύ της Δυτικής Ιερουσαλήμ και της Χεζμπολάχ, εκτός εάν η πολιτοφυλακή αποσυρθεί υπακούοντας στο καθεστώς του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Το Ισραήλ εξέδωσε την προειδοποίηση αφού κατηγόρησε τη Χεζμπολάχ ότι εξαπέλυσε επίθεση με ρουκέτες σε γήπεδο ποδοσφαίρου στα Υψίπεδα του Γκολάν το Σαββατοκύριακο, σκοτώνοντας τουλάχιστον 12 εφήβους και παιδιά και τραυματίζοντας άλλους περίπου 20.

Η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι δεν διαδραμάτισε κανένα ρόλο στην επίθεση με ρουκέτες, παρά τους ισχυρισμούς του Ισραήλ.

Ο Όρεν Μαρμορστάιν, εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών, ανέβηκε στο Χ για να χαρακτηρίσει την επίθεση με ρουκέτες “σφαγή”, προσθέτοντας ότι ο τύπος της ρουκέτας που χρησιμοποιήθηκε προέρχεται από το Ιράν και “η Χεζμπολάχ είναι η μόνη τρομοκρατική οργάνωση που έχει τέτοιες στο οπλοστάσιό της”.

“Ο μόνος τρόπος με τον οποίο ο κόσμος μπορεί να αποτρέψει έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας που θα ήταν καταστροφικός και για τον Λίβανο” είναι η Χεζμπολάχ να εφαρμόσει το ψήφισμα 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας, πρόσθεσε ο Μαρμορστάιν.

Το Ισραήλ θέλει όλος ο κόσμος να επιβάλει κυρώσεις στο Ιράν

Το ψήφισμα 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας εγκρίθηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών το 2006. Σκοπός του ήταν να τερματιστούν όλες οι εχθροπραξίες πλήρους κλίμακας μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, η οποία δραστηριοποιείται από τον Λίβανο.

Μια σημαντική συνιστώσα του ψηφίσματος 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας είναι η ουδέτερη νεκρή ζώνη που δημιούργησε μεταξύ του Ισραήλ και του Λιβάνου. Το Ισραήλ φέρεται να αποσύρθηκε από την εν λόγω ουδέτερη νεκρή ζώνη, αλλά η Χεζμπολάχ δεν συμμορφώθηκε πλήρως.

“Τώρα είναι η τελευταία στιγμή για να το κάνουμε αυτό διπλωματικά”, απείλησε ο Μαρμόρσταϊν σχετικά με το πώς σκοπεύει να απαντήσει το Ισραήλ εάν η Χεζμπολάχ δεν αποσυρθεί αμέσως από τη νεκρή ζώνη.

Όπως πάντα, το Ισραήλ δείχνει με όλα τα δάχτυλα το Ιράν ως τον ένοχο πίσω από όλα αυτά. Ο Marmorstein κάλεσε ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα να επιβάλει κυρώσεις στο Ιράν, αν δεν το έχει κάνει ήδη, καθώς και να κηρύξει τόσο το Σώμα των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης όσο και τη Χεζμπολάχ ως τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) ισχυρίζεται ότι έχει ήδη ανταποδώσει στη Χεζμπολάχ για την επίθεση με ρουκέτες, πραγματοποιώντας τις δικές του αεροπορικές επιδρομές σε στόχους “τόσο βαθιά μέσα στο λιβανέζικο έδαφος όσο και στο νότιο Λίβανο”.

Ο Χέρζι Χαλέβι, αρχηγός του επιτελείου των IDF (Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων), σημείωσε ότι τα στρατεύματά του αυξάνουν ήδη την ετοιμότητά τους για “το επόμενο στάδιο των μαχών στο βορρά”, προσθέτοντας ότι “όταν απαιτηθεί θα δράσουμε δυναμικά”.

Στη δική του δήλωση, ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Κανανί προειδοποίησε το Ισραήλ “κατά οποιουδήποτε τυχοδιωκτισμού” στην προσπάθειά του να εξουδετερώσει τη Χεζμπολάχ και τελικά το Ιράν.

“Οποιοδήποτε ανόητο μέτρο από το σιωνιστικό καθεστώς μπορεί να οδηγήσει στη διεύρυνση του πεδίου της αστάθειας, της ανασφάλειας και της φλόγας του πολέμου στην περιοχή”, δήλωσε ο Kanaani.

Ο υπόλοιπος κόσμος, εν τω μεταξύ, συμπεριλαμβανομένων των αξιωματούχων του ΟΗΕ, καλεί και τις δύο πλευρές της μάχης να συγκρατηθούν, καθώς η ώρα της ασυδοσίας δεν έχει φτάσει ακόμη.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Abdallah Bou Habib λέει ότι η κυβέρνησή του ζητά από τις Ηνωμένες Πολιτείες να πείσουν το Ισραήλ να αποφύγει τυχόν βιαστικές ενέργειες. Αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον φέρονται να έχουν ζητήσει από τη Βηρυτό να πιέσει τη Χεζμπολάχ να ακολουθήσει την ίδια προσέγγιση.

“Θέλουν η Χεζμπολάχ να υποχωρήσει για να μπορέσουν να εισβάλουν”, έγραψε ένας σχολιαστής σχετικά με το τι πιστεύει ότι κάνει το Ισραήλ με αυτή τη στάση.

“Μετά από χρόνια που αγνοούσε αυτά τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, το Ισραήλ προσπαθεί τώρα να κρυφτεί πίσω από ένα”, έγραψε ένας άλλος για την υποκρισία του Ισραήλ. “Το Ισραήλ κάνει απειλές που δεν μπορεί να εκπληρώσει. Δεν θέλω να δω πόλεμο, αλλά το Τελ Αβίβ φαίνεται αποφασισμένο να πιέσει το θέμα”.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *