ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Πανικός από υδροθερμική έκρηξη στο Yellowstone -Έτρεχαν οι επισκέπτες

· Κατοχικά Νέα

Μια υπόγεια υδροθερμική έκρηξη στο Εθνικό Πάρκο Γέλοουστοουν έκανε τους επισκέπτες να τρέχουν τη ζωή τους το πρωί της Τρίτης, καθώς εκτοξεύθηκε ένα τεράστιο μαύρο σύννεφο από ατμό και πέτρες.

Η έκρηξη έγινε στην περιοχή Biscuit Basin του εθνικού πάρκου, κοντά στην πισίνα Black Diamond, που βρίσκεται περίπου 2,1 μίλια βορειοδυτικά του Old Faithful.

Βίντεο: Η στιγμή της έκρηξης στο Γέλοουστοουν

Τρομακτικά πλάνα δείχνουν περίπου δώδεκα τουρίστες να τρέχουν κατά μήκος του πεζόδρομου που οδηγεί στις ιαματικές πισίνες. Μερικοί ουρλιάζουν καθώς μεγάλα κομμάτια βράχου εκτοξεύονται προς όλες τις κατευθύνσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από θαύμα, κανείς δεν τραυματίστηκε από την έκρηξη, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS), αλλά το Biscuit Basin, καθώς και ο χώρος στάθμευσης και οι πεζόδρομοί του, έχουν κλείσει προσωρινά για την ασφάλεια των επισκεπτών.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, παρόμοιες εκρήξεις συμβαίνουν σχετικά συχνά «όταν το νερό μετατρέπεται σε ατμό υπόγεια», και είναι «σχετικά κοινές στο Γέλοουστοουν. Τονίζει ότι η έκρηξη δεν αποτελεί ένδειξη ηφαιστειακής δραστηριότητας και δεν προκλήθηκε από μάγμα που ανέβηκε προς την επιφάνεια.

Σύμφωνα με το USGS, το Γέλοουστοουν φιλοξενεί τη «μεγαλύτερη και πιο ποικιλόμορφη συλλογή φυσικών θερμικών χαρακτηριστικών στον κόσμο». Μετά την έκρηξη οι ειδικοί διεξάγουν έρευνες.

Πηγή: New York Post

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ενδεικτική φωτογραφία ιδιωτικού αεροσκάφους, όχι του Learjet N722BD και όχι από το δυστύχημαΔΙΕΘΝΗ

ΗΤΑΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ; Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ LEARJET ΣΤΗ ΦΛΟΡΙΝΤΑ, ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ, ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΥΡΑΥΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Γήπεδο ποδοσφαίρου, ενδεικτική φωτογραφία και όχι από τον αγώνα Τενερίφη ΑνδόραΔΙΕΘΝΗ

ΙΣΠΑΝΙΑ – ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΑ 30 ΤΟΥ Ο ΧΕΣΟΥΣ ΝΤΕ ΜΙΓΚΕΛ: Η μοιραία σύγκρουση στο γήπεδο, η ανακοπή και το πένθος σε όλο το ποδόσφαιρο

Το Καπιτώλιο των ΗΠΑ, ενδεικτική φωτογραφίαΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ – Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ: Οι κάλπες ανοίγουν για το Κογκρέσο, 57 εκατομμύρια ψήφισαν ήδη και ο πόλεμος στο Ιράν βαραίνει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *