12:14 - 23/07/2024

Σοκ στην Ιρλανδία – Ένα ολόκληρο χωριό αντικαθίσταται με… μετανάστες, άρχισε η μεγάλη αλλαγή της Ευρώπης

Διαφημίσεις

Παρόμοια σχέδια ξεκινούν σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, με τις τοπικές διαμαρτυρίες εκεί μερικές φορές να αποδεικνύονται αποτελεσματικές κατά των σχεδίων μετεγκατάστασης μεταναστών

Σε μια στρατηγική που παρατηρείται σε πολλές δυτικές χώρες, η κυβέρνηση της Ιρλανδίας επιδιώκει να μετακινήσει όλο και περισσότερους μετανάστες στην ύπαιθρο, με ένα από τα πιο πρόσφατα προγράμματα να επικεντρώνεται στη μεταφορά 280 αιτούντων άσυλο στο Dundrum, ένα χωριό στην κομητεία Tipperary με πληθυσμό μόλις 165 κατοίκων.

Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει οργή στην τοπική κοινωνία, η οποία έχει εμπλακεί σε διαμάχες για το νέο κέντρο προσφύγων.
Εάν όλοι οι μετανάστες μετεγκατασταθούν όπως έχει προγραμματιστεί, ο πληθυσμός τους θα είναι 70% υψηλότερος από τον τοπικό πληθυσμό.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να μετατρέψει το ξενοδοχείο Dundrum House σε συγκρότημα καταλυμάτων που θα φιλοξενεί 280 μετανάστες, με παρόμοια σχέδια να πυροδοτούν εκτεταμένες διαδηλώσεις και ταραχές στο προάστιο του Δουβλίνου Coolock μόλις χθες, με τους ντόπιους να πυρπολούν κατασκευαστικό εξοπλισμό και να μάχονται με την αστυνομία.

Οι κάτοικοι εξέφρασαν έκπληξη για την κλίμακα της πρότασης και μια δημόσια συνάντηση για να συζητηθούν οι ανησυχίες της κοινότητας είχε 300 παρευρισκόμενους από άλλες πόλεις της κομητείας Tipperary, σύμφωνα με μια έκθεση της Irish Independent.

Αυτή η διαμάχη έρχεται επίσης μετά από μεγάλες μάχες σε πόλεις όπως η Roscrea και η Clonmel για τα κέντρα προσφύγων μεγάλης κλίμακας, που οδήγησαν σε διάφορα περιστατικά, συμπεριλαμβανομένων αρκετών εμπρηστικών επιθέσεων στην τοποθεσία Clonmel.

Αντιδράσεις

Οι κάτοικοι του Dundrum έχουν ζητήσει «κοινή λογική» για τον καθορισμό της κλίμακας των τοπικών σχεδίων διαμονής.

Οι τοπικοί πολιτικοί είναι επίσης εξοργισμένοι με την πρόταση, σημειώνοντας ότι η πόλη δεν έχει τους πόρους ή την υποδομή για να στεγάσει τόσους πολλούς νέους ανθρώπους, ειδικά όταν οι τοπικές υπηρεσίες έχουν ήδη φτάσει στα όριά τους.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Liam Browne είπε ότι ήταν «απογοητευμένος» από την έλλειψη επικοινωνίας με τους κατοίκους, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος του Fine Gael Declan Burgess το περιέγραψε ως «βαθιά ανησυχητικό» το γεγονός ότι η κοινότητα παραμένει ανενημέρωτη.

Ωστόσο, ο Υπουργός Ένταξης υπέρ της μετανάστευσης και νέος ηγέτης του Κόμματος των Πρασίνων Roderic O’Gorman δεν έδειξε σημάδια υποχώρησης.

Είπε ότι το Υπουργείο Ένταξης σχεδιάζει να προχωρήσει στη διαμονή στο ξενοδοχείο Dundrum House παρά τις τοπικές διαμαρτυρίες.

Ωστόσο, ορισμένοι πολιτικοί σημειώνουν ότι καθώς αυξάνεται η πίεση στο Δουβλίνο για τη στέγαση μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων των διαδηλώσεων μεγάλης κλίμακας, η κυβέρνηση φαίνεται να σπρώχνει τους μετανάστες στην ύπαιθρο.

«Λέγαμε από την αρχή ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι σε μια πολύ μικρή περιοχή», είπε ο Browne στον Tipp FM.

Επέκρινε την έλλειψη αξιολόγησης των τοπικών αναγκών και την απουσία σχεδίων για βασικές υπηρεσίες, αμφισβητώντας πώς θα ενσωματωθούν οι οικογένειες των αιτούντων διεθνή προστασία, ιδίως όσον αφορά τη φροντίδα των παιδιών και την υγειονομική περίθαλψη.

Παρόμοια σχέδια στην Ευρώπη

Παρόμοια σχέδια ξεκινούν σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, με τις τοπικές διαμαρτυρίες εκεί μερικές φορές να αποδεικνύονται αποτελεσματικές κατά των σχεδίων μετεγκατάστασης μεταναστών.

Σε πολλές περιπτώσεις, η γαλλική κυβέρνηση προσπαθεί να μεταφέρει μεγάλο αριθμό μεταναστών σε απομονωμένες πόλεις, με τους ντόπιους να εκφράζουν ανησυχίες για την ένταξη, τον δημογραφικό εκτοπισμό και τα σοβαρά βάρη στις τοπικές υπηρεσίες.

Αυτές οι μεγάλης κλίμακας πιέσεις για τη μετακίνηση μεταναστών στην ύπαιθρο έχουν χρησιμοποιηθεί συχνά για να υποστηρίξουν τους ισχυρισμούς ότι η Μεγάλη Αντικατάσταση συμβαίνει πράγματι στην Ευρώπη, η οποία υποθέτει ότι οι γηγενείς ευρωπαϊκοί πληθυσμοί μειώνονται δημογραφικά ενώ οι ξένοι πληθυσμοί από την Ασία, την Αφρική και άλλα έθνη μειώνονται αργά. εκτοπίζοντας Ευρωπαίους.

bankingnews.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*