14:58 - 22/07/2024

Ινδία: Συναγερμός για τον θανατηφόρο ιό Νίπα – Τα συμπτώματα

Διαφημίσεις

Οι υγειονομικές αρχές στην ινδική πολιτεία Κεράλα εξέδωσαν προειδοποίηση μετά τον θάνατο ενός 14χρονου αγοριού από τον ιό Nipah. Άλλα 60 άτομα εντοπίστηκαν ότι ανήκουν στην κατηγορία υψηλού κινδύνου να έχουν τη νόσο
Play Video

Ηυπουργός Υγείας της Κεράλα Veena George είπε ότι το αγόρι ήταν από την πόλη Pandikkad και ότι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του είχαν απομονωθεί και υποβληθεί σε εξετάσεις, σύμφωνα με το BBC.

Ζητήθηκε από τους ανθρώπους της περιοχής να λάβουν προφυλάξεις, όπως να φορούν μάσκες σε δημόσιους χώρους και να μην επισκέπτονται άτομα στο νοσοκομείο.

Η μόλυνση από τον ιό Nipah είναι μια «ζωονοσογόνος νόσος» που μεταδίδεται από ζώα όπως οι χοίροι και οι νυχτερίδες φρούτων στον άνθρωπο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Μπορεί επίσης να μεταδοθεί μέσω μολυσμένων τροφίμων και επαφής με μολυσμένο άτομο.

Ο ΠΟΥ έχει περιγράψει τον ιό ως παθογόνο προτεραιότητας λόγω της δυνατότητάς του να προκαλέσει επιδημία. Ο 14χρονος πέθανε την Κυριακή, μόλις μία ημέρα αφότου επιβεβαιώθηκε ότι είχε τον ιό, σύμφωνα με ινδικά μέσα ενημέρωσης.

Ορισμένες περιοχές της Κεράλα κινδυνεύουν περισσότερο από αυτόν τον ιό.

Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε από το Reuters πέρυσι διαπίστωσε ότι αυτή η τροπική πολιτεία, η οποία έχει υποστεί ταχεία αστικοποίηση και μαζική αποψίλωση των δασών, έχει δημιουργήσει «ιδανικές συνθήκες για την εμφάνιση ενός ιού όπως ο Nipah».

Οι ειδικοί λένε ότι λόγω της απώλειας βιότοπων, τα ζώα ζουν πιο κοντά στον άνθρωπο και αυτό βοηθά τον ιό να περάσει από τα ζώα στον άνθρωπο.

Η κυβέρνηση της πολιτείας ανακοίνωσε πρόσφατα ότι καταρτίζει ένα σχέδιο δράσης για την πρόληψη της επιδημίας. Πέρυσι, οι αρχές στην πολιτεία Κεράλα έκλεισαν σχολεία και γραφεία αφού επιβεβαίωσαν πέντε κρούσματα. Δεν υπάρχει εμβόλιο για αυτόν τον ιό που σκοτώνει έως και το 75% των μολυσμένων ανθρώπων. Τα συμπτώματα συχνά ξεκινούν με πονοκέφαλο και υπνηλία, αλλά μπορεί να οδηγήσουν σε κώμα εντός ημερών.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*