ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Φωτιά στην Κρήτη: Καταγγελίες ότι πετροβολούσαν πυροσβεστικό ελικόπτερο, την ώρα που γέμιζε νερό!

· Κατοχικά Νέα

Ένα αδιανόητο περιστατικό φέρεται να συνέβη στην Κρήτη, σύμφωνα με καταγγελίες, όταν ελικόπτερο που επιχειρούσε στη φωτιά σε Ατσιπάδες και Άνω Άκρια στο Ηράκλειο δέχτηκε επίθεση με πέτρες.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα της Κρήτης, ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής, το οποίο συνέδραμε στη μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς, δέχθηκε επίθεση με πέτρες την ώρα που πήγε να γεμίσει νερό.

Το ελικόπτερο πήγε σε λιμνοδεξαμενή των Δαμανίων, σε περιοχή του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, για να γεμίσει με νερό και δέχθηκε επίθεση με πέτρες από αγνώστους.

Όπως αναφέρει το cretalive, το οποίο επικαλείται ενημέρωση από την Πυροσβεστική, υπάρχει η μαρτυρία πιλότου ότι είδε τουλάχιστον ένα άτομο να σταματά με μια δίκυκλη μηχανή και να μαζεύει πέτρες, προκειμένου να τις πετάξει στο ελικόπτερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το απίστευτο περιστατικό έχουν ενημερωθεί οι Αρχές, που διεξάγουν έρευνες για να βρεθούν οι πρωταγωνιστές του πρωτοφανούς επεισοδίου.

Μιλώντας στο Cretalive, ο δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων, Μανώλης Κοκοσάλης, ανέφερε ότι επισήμως δεν έχει φτάσει σε αυτόν καμία σχετική καταγγελία, ωστόσο, όπως επισήμανε, έχει προχωρήσει σε μια πρώτη -ανεπίσημη έρευνα-, από την οποία δεν προκύπτει κάτι συγκεκριμένο.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κοκοσάλης τόνισε πως έστειλε άμεσα άνθρωπο στην επίμαχη λιμνοδεξαμενή, ωστόσο δεν εντοπίστηκε κάποια ύποπτη κίνηση, ενώ τα ελικόπτερα, όπως είπε, ανεφοδιάζονταν κανονικά.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως καθ’ όλη τη διάρκεια της δύσκολης αυτής ημέρας «οι λιμνοδεξαμενές και στα Δαμάνια και στα Αρμανώγεια εξυπηρετούσαν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης και οι άνθρωποι της περιοχής προσπαθούσαν με όλα τα μέσα που διέθεταν να βοηθήσουν».

«Φυσικά, σε καμία περίπτωση τέτοιες συμπεριφορές, αν αποδειχτεί ότι ισχύουν, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Πρέπει η αστυνομία να τις διερευνήσει και να μη στιγματίζεται μια ολόκληρη περιοχή», κατέληξε ο κ. Κοκοσάλης.

Πηγή:iefimerida.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Δικαστικό κτίριο - συμβολική φωτογραφία, όχι η MarfinFEATURED

Marfin: Βαρύτερη δίωξη για τρομοκρατία και συμπληρωματικές απολογίες – Τι αλλάζει στην υπόθεση 16 χρόνια μετά

Φωτογραφία διαμαρτυρίας αρχείου, όχι από τη σημερινή φοιτητική κινητοποίησηFEATURED

Φοιτητές στήνουν σκηνές στο Σύνταγμα για τη στέγη – Η ακρίβεια απειλεί τις σπουδές χιλιάδων νέων

Ελληνικό κέρμα ευρώ - εικόνα αρχείου για την οικονομίαFEATURED

ΔΝΤ: Ανάπτυξη μόνο 1,8% και πληθωρισμός 4,2% στην Ελλάδα – Τι σημαίνει για τα νοικοκυριά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *