Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

13:28 - 15/07/2024

Μικροπλαστικά βρέθηκαν στους ανθρώπινους όρχεις…

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Μικροπλαστικά έχουν εντοπιστεί σε όρχεις ανθρώπων και σκύλων, επιμηκύνοντας τον κατάλογο με τα σημεία όπου βρέθηκαν τα ύπουλα αυτά σωματίδια. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Toxicological Sciences.

Η μελέτη αποκάλυψε την απίστευτη επικράτηση των μικροπλαστικών παγκοσμίως και την ικανότητά τους να διεισδύουν σχεδόν σε κάθε μέρος του σώματος.Τα μικροπλαστικά σχηματίζονται όταν το πλαστικό εκτίθεται στο ηλιακό φως ή σε άλλη υπεριώδη ακτινοβολία και αποικοδομείται αργά σε χωματερές, στον ωκεανό ή σε άλλα μέρη. Είναι τόσο μικρά (μετρούμενα σε νανόμετρα ή δισεκατομμυριοστά νανομέτρα) που μπορούν να αιωρούνται και στον αέρα που αναπνεουμε.

Τα ανθρώπινα δείγματα είχαν τριπλάσια μικροπλαστικά απο αυτά των σκύλων
Η ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού (UNM) εξέτασε δείγματα ιστού όρχεων από ανθρώπους και σκύλους και βρήκε μικροσκοπικά κομμάτια πλαστικού σε κάθε δείγμα. Τα ανθρώπινα δείγματα παρασχέθηκαν από το Γραφείο Ιατρικού Ερευνητή του Νέου Μεξικού, το οποίο συλλέγει ιστούς κατά τη διάρκεια των αυτοψιών και τα δείγματα σκύλων προήλθαν από καταφύγια ζώων της πόλης του Αλμπουκέρκη και ιδιωτικές κτηνιατρικές κλινικές που στειρώνουν ζώα.

Οι ερευνητές δεν περίμεναν να βρουν μικροπλαστικά στο αναπαραγωγικό σύστημα — τουλάχιστον όχι στον βαθμό που βρήκαν.

«Όταν έλαβα για πρώτη φορά τα αποτελέσματα για τα σκυλιά, εξεπλάγην», είπε ο Δρ Xiaozhong Yu, καθηγητής στο Κολέγιο Νοσηλευτικής του UNM και επικεφαλής ερευνητής, σε ένα δελτίο τύπου. “Αλλά έμεινα ακόμη πιο έκπληκτος όταν έλαβα τα αποτελέσματα για τους ανθρώπους.”

Η ερευνητική ομάδα βρήκε σχεδόν τριπλάσια ποσότητα μικροπλαστικών στα ανθρώπινα δείγματα σε σύγκριση με τα δείγματα σκύλων. Υπήρχαν 122,63 μικρογραμμάρια μικροπλαστικών ανά γραμμάριο ιστού στα δείγματα σκύλου και 329,44 μικρογραμμάρια ανά γραμμάριο στον άνθρωπο.

Η ομάδα βρήκε 12 τύπους μικροπλαστικών σε 47 δείγματα σκύλων και 23 δείγματα σε ανθρώπους. Το πιο διαδεδομένο πολυμερές και στους δύο τύπους ιστού ήταν το πολυαιθυλένιο, το οποίο χρησιμοποιείται για την κατασκευή πλαστικών σακουλών και φιαλών. Το επόμενο πιο κοινό πολυμερές στους σκύλους ήταν το PVC, το οποίο χρησιμοποιείται στις υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Ο Δρ Yu και η ομάδα του είπαν ότι το επίπεδο των μικροπλαστικών θα μπορούσε να συσχετιστεί με αναπαραγωγικά προβλήματα. Η ομάδα προσδιόρισε τον αριθμό των σπερματοζωαρίων στα δείγματα σκύλων και διαπίστωσε ότι όσο υψηλότερο ήταν το επίπεδο του PVC στον ιστό, τόσο χαμηλότερος ήταν ο αριθμός των σπερματοζωαρίων. Ωστόσο, αυτή η συσχέτιση δεν βρέθηκε με τη συγκέντρωση πολυαιθυλενίου στον ιστό.”Το πλαστικό κάνει τη διαφορά – ποιος τύπος πλαστικού μπορεί να συσχετιστεί με τη δυνητική λειτουργία”, είπε ο Δρ Yu. «Το PVC μπορεί να απελευθερώσει πολλές χημικές ουσίες που παρεμβαίνουν στη σπερματογένεση και περιέχει χημικές ουσίες που προκαλούν ενδοκρινικές διαταραχές».

Η μελέτη συνέκρινε σκύλους και ανθρώπους επειδή και οι δύο μοιράζονται συχνά περιβάλλοντα και μοιράζονται ορισμένα βιολογικά χαρακτηριστικά.

«Σε σύγκριση με τους αρουραίους και άλλα ζώα, οι σκύλοι είναι πιο κοντά στους ανθρώπους», είπε ο Δρ Yu.

Σημείωσε ότι οι σκύλοι και οι άνθρωποι παράγουν σπέρμα με πολύ παρόμοιους τρόπους και ότι η συγκέντρωση σπέρματος είναι επίσης συγκρίσιμη μεταξύ των δύο ειδών.

Ένας από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που μοιράζονται είναι τα μικροπλαστικά, τα οποία βρίσκονται παντού, ακόμη και στην κορυφή του Έβερεστ.

«Ο αντίκτυπος στη νεότερη γενιά μπορεί να είναι πιο ανησυχητικός», είπε ο Δρ. Yu, αναφερόμενος σε άνδρες 35 ετών και κάτω. «Έχουμε πολλά δείγματα». Είπε ότι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των μικροπλαστικών πρέπει να εξεταστούν.

Ο Δρ Yu πρόσθεσε ότι αν και δεν θέλει να τρομάξει κανέναν, πιστεύει ότι είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουν οι άνθρωποι ότι οι επιλογές τους έχουν συνέπειες.

«Θέλουμε να παρέχουμε επιστημονικά τα δεδομένα και να ενημερώσουμε τους ανθρώπους ότι υπάρχουν πολλά μικροπλαστικά», είπε. «Μπορούμε να κάνουμε τις δικές μας επιλογές για να αποφύγουμε καλύτερα τις εκθέσεις, να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας και να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας».

Πηγή theepochtimes.com

anazitiseis.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*