Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

22:00 - 10/07/2024

Κρήτη: Η λειψυδρία θέτει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι και οι αρχές στον Δήμο Μίνωα Πεδιάδας, ζώντας καθημερινά το μαρτύριο της …σταγόνας, καθώς το νερό λιγοστεύει επικίνδυνα και αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση πρόβλημα με την υδροδότηση!

Η λειψυδρία στην περιοχή ελλείψει βροχοπτώσεων έχουν φέρει σε απόγνωση τους κατοίκους της περιοχής, που λένε το νερό …νεράκι, μιας και τα αποθέματα νερού έχουν περιοριστεί δραματικά, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στην υδροδότηση της περιοχής.

Με φόντο το έντονο πρόβλημα λειψυδρίας που οξύνεται μέρα με τη μέρα πλήττοντας ιδιαίτερα και τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας παράλληλα με τις δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον, ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου, απέστειλε σχετικό έγγραφο προς τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου και τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης, με το οποίο αιτείται την κήρυξη του Δήμου Μινώα Πεδιάδας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας λόγω παρατεταμένης ανομβρίας – λειψυδρίας.

Ο Δήμαρχος αναφέρεται εκτενώς στη σημαντική μείωση των βροχοπτώσεων σε όλη την Κρήτη αλλά και στο Δήμο με συνέπεια τη πτώση του υδροφόρου ορίζοντα σε πολλές περιοχές του Δήμου (Δημοτικές Κοινότητες Σκινιά, Δεμάτιου, Νιπιδιτού, Καστελλίου κ.τλ.) καθώς και τη μικρή αναπλήρωση των αποθηκευμένων ποσοτήτων στα φράγματα του Δήμου (λιμνοδεξαμενη Καραβάδου, φράγμα Παρτίρων, λιμνοδεξαμενή Σκινιά κ.τ.λ. ).

Η λειψυδρία οδήγησε τον Δήμο Μίνωα Πεδιάδας στην λήψη των αναγκαίων μέτρων με ευθύνη των τοπικών επιτροπών (αφού το πρόβλημα δεν είναι οριζόντιο στο Δήμο αλλά έχει τοπικά χαρακτηριστικά) και στην πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, (υδρονομείς και επόπτες) για την καλύτερη διαχείριση του προβλήματος, την ώρα που σε οικισμούς που υδρεύονται από επιφανειακές πηγές παρατηρείται έντονο πρόβλημα που οφείλεται σε μείωση των ποσοτήτων νερού.

Ειδικότερα, στο έγγραφό του, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

“Ήδη από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους έχει ξεκινήσει η μεταφορά νερού σε καθημερινή βάση με υδροφόρα οχήματα για την επαρκή κάλυψη των υδρευτικών αναγκών των οικισμών του Δήμου. Το πρόβλημα της επάρκειας νερού εντείνεται καθημερινά και συνεχώς παρουσιάζονται προβλήματα ως προς την ομαλή υδροδότηση των οικισμών της περιοχής αρμοδιότητας και ευθύνης της ΔΕΥΑΜΠ.

Παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση έχει λάβει μέτρα (αξιοποιώντας και το σύστημα τηλεμετρίας) που αφορούν στον περιορισμό των αντλούμενων ποσοτήτων, στην επιτάχυνση της ανταπόκρισης ως προς την αποκατάσταση των βλαβών, στην ενίσχυση του ελέγχου του υδρευτικού συστήματος και στην ενημέρωση των πολιτών, οι πιέσεις που ασκούνται στο υδρευτικό σύστημα είναι πολύ μεγάλες και συνεχώς εντεινόμενες.

Για τον άμεσο μετριασμό του προβλήματος είναι επιτακτική η αξιοποίηση περισσότερων πηγών υδροληψίας, οι τμηματικές αντικαταστάσεις πεπαλαιωμένων κεντρικών δικτύων που εμφανίζουν μεγάλη συχνότητα βλαβών και διαρροών, η αντικατάσταση και η διάνοιξη νέων γεωτρήσεων καθώς επίσης και η δυνατότητα μεγαλύτερης αποθήκευσης ποσότητας νερού σε δεξαμενές.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΥΑ αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα από τις επιπτώσεις του καταστροφικού σεισμού σε 6 γεωτρήσεις, 3 δεξαμενές, ορισμένα δίκτυα συνολικού μήκους 15 χιλιομέτρων, υποδομές κ.λπ. και ενώ έχει υποβάλλει αίτημα για χρηματοδότηση με 300.000 ευρώ δεν έχει λάβει καμία ενίσχυση προκειμένου να προχωρήσει σε αποκαταστάσεις.

Για την άρδευση εκτός από τον εκσυγχρονισμό – αντικατάσταση πεπαλαιωμένων δικτύων για την μείωση των διαρροών, ανόρυξη νέων γεωτρήσεων και επισκευή – συντήρηση υφιστάμενων, χρήση νέων τεχνολογιών όπως άρδευση ακριβείας με την χρήση ψηφιακών υδρομέτρων κ.τ.λ. χρειάζονται και άμεσα μέτρα τα οποία προωθούμε και επιπλέον ενέργειες για τις οποίες θα ζητήσουμε τη χρηματοδότηση των υπουργείων και της Περιφέρειας μετά την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Για όλα τα παραπάνω σας καταθέτουμε αίτημα κήρυξης του Δήμου Μινώα Πεδιάδας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω παρατεταμένης ανομβρίας – λειψυδρίας για όλη την υπόλοιπη αρδευτική περίοδοέως 31 Οκτωβρίου 2024“.

ecozen.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Λίγη υπομονή.. Ακόμη δεν ξεκίνησαν τα έργα στη Θεσσαλία.. Γενικώς σε Αυτή τη χώρα δεν γίνονται έργα. Ότι δεν λειτουργεί καταργείται άμεσα.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*