Διαφημίσεις

Η θερμοπληξία προκαλεί πολλούς θανάτους στην Ιαπωνία, όπου ο πληθυσμός είναι ο πιο ηλικιωμένος στον κόσμο μετά το Μονακό
Έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από θερμοπληξία στο Τόκιο αυτές τις ημέρες, ενώ η Ιαπωνία βιώνει ένα ασυνήθιστο, για την περίοδο των βροχών, κύμα καύσωνα που οδήγησε τις Αρχές να εκδώσουν μία σειρά υγειονομικών προειδοποιήσεων.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου (06-07/07), η περιφέρεια της Σιζουόκα (κέντρο) ήταν η πρώτη στην Ιαπωνία που είδε τον υδράργυρο να φθάνει στους 40 βαθμούς Κελσίου για τη φετινή χρονιά, ξεπερνώντας το όριο των 35° Κελσίου που αντιστοιχεί στον ορισμό των μετεωρολογικών υπηρεσιών για μια «εξαιρετικά ζεστή» ημέρα.

Μία τόσο ζέστη ημέρα κατά την περίοδο των βροχών είναι όχι μόνο πρόωρη αλλά και «αρκετά σπάνια» και προκαλείται, εν μέρει, από ένα ισχυρό σύστημα υψηλής πίεσης στον Νότιο Ειρηνικό, όπως δήλωσε αξιωματούχος της ιαπωνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Χωρίς τον κλιματισμό, δυσκολεύομαι να επιβιώσω»
Οι θερμοκρασίες έφθασαν σε υψηλά επίπεδα, κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου, τη Δευτέρα (08/07) στο Τόκιο και τη Γουακαγιάμα (δυτικά), σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τις τελευταίες ημέρες, οι Αρχές εξέδωσαν προειδοποιήσεις για μεγάλο μέρος της χώρας, καλώντας τους κατοίκους να αποφεύγουν την άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να χρησιμοποιούν κλιματιστικά.

Η πρωτεύουσα κατέγραψε τρεις νεκρούς που σχετίζονται με περιστατικά θερμοπληξίας το Σάββατο (06/07) και άλλους τρεις τη Δευτέρα, όταν ο υδράργυρος κινήθηκε γύρω στους 35° Κελσίου στα μέσα της ημέρας, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της πόλης.

«Χωρίς τον κλιματισμό, δυσκολεύομαι να επιβιώσω», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σουμίκο Γιαμαμότο, μια 75χρονη κάτοικος του Τόκιο. «Χάρη στις συμβουλές που δόθηκαν από την τηλεόραση, προσπαθώ να ενυδατώνομαι όσο το δυνατόν πιο πολύ», δήλωσε.

Η θερμοπληξία προκαλεί πολλούς θανάτους στην Ιαπωνία, όπου ο πληθυσμός είναι ο πιο ηλικιωμένος στον κόσμο μετά το Μονακό. Οι ηλικιωμένοι θεωρούνται ιδιαίτερα ευάλωτοι στη ζέστη, όπως τα μικρά παιδιά και οι άνθρωποι που ζουν μόνοι τους ή δεν διαθέτουν κλιματισμό.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ιαπωνίας εξέδωσε επίσης προειδοποίηση για την αύξηση του αριθμού των νεκρών λόγω της θερμικής καταπόνησης, ο οποίος αυξήθηκε από μερικές εκατοντάδες τον χρόνο πριν από 20 χρόνια σε σχεδόν 1.500 το 2022.

Ο αριθμός των νεκρών υποδηλώνει ότι ο κίνδυνος θερμοπληξίας αντιστοιχεί πλέον με αυτόν μια «μεγάλης φυσικής καταστροφής», σύμφωνα με τον Σύλλογο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek