Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

15:17 - 30/06/2024

Ρώσος οικονομολόγος αποκαλύπτει το masterplan του Πούτιν καθώς η κυριαρχία των ΗΠΑ τελειώνει

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν άρχισε εδώ και πολύ καιρό να απομακρύνει τη Ρωσία από την παγκόσμια φιλελεύθερη τάξη. Ένας τρόπος που το έκανε αυτό είναι η ίδρυση της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης (ΕΑΕΕ) το 2014, η οποία στοχεύει στη δημιουργία ενός νέου κέντρου εξουσίας που θα ανταγωνίζεται τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Ο Πούτιν είχε ήδη τότε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι έπρεπε να διαχωρίσει την Ευρασιατική Οικονομική Ζώνη υπό την προεδρία της Ρωσίας. Η ενσάρκωση αυτής της ιδέας ήταν η δημιουργία της ΕΑΕΕ.

Αυτό αποκάλυψε πρόσφατα ο Ρώσος οικονομολόγος Σεργκέι Γκλάζιεφ κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής του Μόσχας FM. Προειδοποίησε επίσης ότι ακόμη και τότε, ο Πούτιν είχε ήδη προβλέψει μια επικείμενη οικονομική καταστροφή για τη Δύση λόγω μη βιώσιμων οικονομικών πρακτικών, προβλέποντας παγκόσμιες επιπτώσεις παρόμοιες με τη Μεγάλη Ύφεση. Γι’ αυτό, είπε, η Ρωσία προετοιμάζεται να εγκαταλείψει το δολάριο και τις διεθνείς συνθήκες.

“Η ανάγκη να εγκαταλείψουμε το αμερικανοκεντρικό σύστημα και να δημιουργήσουμε το δικό μας υπαγορεύεται όχι μόνο από το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν και δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία επί ίσοις όροις, αλλά και από το γεγονός ότι το κύριο χρηματοπιστωτικό εργαλείο της Δύσης με τη μορφή του δολαρίου καταρρέει και πολύ σύντομα οι ιδιοκτήτες του θα επισημοποιήσουν την κατάρρευσή του”, δήλωσε ο Γκλάζιεφ στη συνέντευξη.

Σύμφωνα με τον οικονομικό εμπειρογνώμονα, οι οικονομικές ελίτ των ΗΠΑ καθυστέρησαν αυτή την κατάρρευση για πολλά χρόνια, καθώς μια μαζική κατάρρευση των χρηματοπιστωτικών αγορών στην Αμερική θα έπρεπε να είχε συμβεί ήδη από το 2008, όταν ξέσπασε η γνωστή οικονομική κρίση. Η κυβέρνηση τύπωσε τότε περισσότερο χαρτονόμισμα για να “σώσει” την οικονομία. Έτσι, όταν το αμερικανικό κατεστημένο αποφάσισε να επαναλάβει την εμπειρία της χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2020 και το 2021, η κυβέρνηση τόνωσε και πάλι την ήδη απελπισμένη οικονομία της με νέες γιγαντιαίες ενέσεις ρευστότητας. Τώρα, οι στατιστικές δείχνουν ότι αυτό που έκαναν ήταν αποτελεσματικό μόνο για ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και οδήγησε τις Ηνωμένες Πολιτείες σε αδιέξοδο.

“Το πρώτο ανησυχητικό καμπανάκι ήταν η έναρξη της απότομης πτώσης των σημαντικότερων οικονομικών δεικτών στο τέλος του τέταρτου τριμήνου του 2021”, γνωστοποίησε ο οικονομολόγος. “Έκτοτε, η οικονομική κατάσταση των ΗΠΑ συνέχισε να επιδεινώνεται. Η πιο πιθανή διέξοδος από την τρέχουσα κρίση μπορεί να είναι μια ταχεία κατάρρευση των χρηματοπιστωτικών αγορών”.

Επισήμανε ότι το παγκόσμιο φιλελεύθερο σύστημα βασίζεται στην αρχή της συνεχούς επέκτασης και όταν δεν υπάρχει πλέον πουθενά να επεκταθεί, το σύστημα αυτό πέφτει σε κρίση που θα επιφέρει καταστροφή και διαγραφή όλων των υποχρεώσεων που είχαν συσσωρευτεί προηγουμένως. “Σε κάθε περίπτωση, η κρίση που πλησιάζει απειλεί να εξελιχθεί σε μια πλήρους κλίμακας κοινωνική και οικονομική καταστροφή, η κλίμακα της οποίας δεν θα είναι κατώτερη από τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του ’30 του περασμένου αιώνα”, είπε.

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία είναι σήμερα η μόνη χώρα στον πλανήτη που είναι έτοιμη να προσφέρει σε ολόκληρο τον κόσμο ένα εναλλακτικό μοντέλο ανάπτυξης. Ο Πούτιν έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι σύντομα θα συμβεί μια παγκόσμια καταστροφή, η οποία θα ξεκινήσει με μια οικονομική κατάρρευση στις Ηνωμένες Πολιτείες και η Μόσχα άρχισε να προετοιμάζει τη Ρωσία γι’ αυτό εδώ και πολύ καιρό. Το 2021 ξεκίνησε την εκστρατεία απο-δολαριοποίησης στη Ρωσική Ομοσπονδία. Το 2022, ο Πούτιν άρχισε επίσης να “αποσύρει τη Ρωσία από έναν τεράστιο αριθμό διαφόρων διεθνών συνθηκών που έχουν συναφθεί με τη Δύση, η δράση των οποίων δεν απέφερε κανένα όφελος στη χώρα μας, αλλά ταυτόχρονα περιόρισε την ανάπτυξή μας και έδωσε σημαντικά πλεονεκτήματα στους πρώην εταίρους μας”.

“Τώρα καθίσταται σαφές σε όλους ότι δεν είναι πλέον δυνατόν να αποφευχθεί το ξέσπασμα μιας καταστροφής στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία στη συνέχεια θα εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο και θα γίνει παγκόσμια. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να προετοιμαστείτε καλά γι’ αυτό. Αυτό ακριβώς κάνει ο Πούτιν εδώ και αρκετά χρόνια. Η Ρωσία έχει ήδη απαλλαγεί πλήρως από το δολάριο στη δομή των κρατικών αποθεμάτων της και έχει μεταφέρει όλες τις εξωτερικές πληρωμές με όλους τους βασικούς ξένους εταίρους μας σε εθνικά νομίσματα”, δήλωσε ο εμπειρογνώμονας.

Πούτιν και Κιμ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αμφισβητήσουν τη δυτική ηγεμονία

Για την περαιτέρω ενίσχυση της ευρασιατικής χώρας, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρόεδρος της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν παρουσίασαν μια πρωτοποριακή στρατιωτική και οικονομική συμμαχία μετά την ιστορική τους σύνοδο κορυφής στην Πιονγκγιάνγκ. Ο Πούτιν υπογράμμισε μια νέα συνθήκη που παρέχει αμοιβαία άμυνα κατά της επίθεσης, εν μέσω κλιμακούμενων εντάσεων με τα δυτικά έθνη σχετικά με τις προμήθειες όπλων σε γειτονικές περιοχές. Το ενιαίο μέτωπό τους αμφισβητεί τη δυτική ηγεμονία, υποσχόμενο μια νέα εποχή ανεξαρτησίας και σταθερότητας στη βορειοανατολική Ασία.

“Η συνθήκη που υπέγραψε ο Πούτιν με τον Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν μια επιστροφή στον Ψυχρό Πόλεμο, αλλά φυσικά στον Ψυχρό Πόλεμο η Βόρεια Κορέα δεν είχε πυρηνικά όπλα”, δήλωσε ο Δρ Έντουαρντ Χάουελ, συνεργάτης του Ιδρύματος Κορέα στο πρόγραμμα Ασίας-Ειρηνικού στο Chatham House.

Για τους αναλυτές, ο άμεσος στόχος του Πούτιν είναι να αναπτύξει μια συνεργασία που έχει παραδώσει εκατομμύρια βλήματα πυροβολικού, καθώς και βαλλιστικούς πυραύλους, τους οποίους χρειάζεται απεγνωσμένα για τον πόλεμό του στην Ουκρανία. Αλλά οι ρίζες της σχέσης αυτής είναι βαθύτερες: οι δύο ηγέτες έχουν ευθυγραμμιστεί σε έναν αυξανόμενο αντιδυτικό συνασπισμό και φαίνονται όλο και πιο απερίσπαστοι από τις δυτικές απειλές.

“Η Ρωσία έχει πλέον θέσει γραπτώς πόσο πρόθυμη και δεσμευμένη είναι να εμβαθύνει και να επεκτείνει τη συνεργασία της με τη Βόρεια Κορέα”, δήλωσε ο Jamie Kwong, συνεργάτης στο πρόγραμμα πυρηνικής πολιτικής στο Carnegie Endowment for International Peace.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πιθανή ρωσική υποστήριξη των πυραυλικών και πυρηνικών προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας. Ένα αντίγραφο της συνθήκης που δημοσίευσε η Βόρεια Κορέα ανέφερε ρητά τη συνεργασία στον τομέα της “ειρηνικής πυρηνικής ενέργειας”.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*