Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

01:08 - 26/06/2024

ΜΕΛΕΤΗ: Επικίνδυνες χημικές ουσίες από τον εκτροχιασμό τρένου στην Ανατολική Παλαιστίνη εξαπλώθηκαν σε 16 πολιτείες των ΗΠΑ… ενώ η EPA το συγκάλυψε

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Μια πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη διαπίστωσε ότι τα χημικά που διέρρευσαν κατά την καταστροφή του τρένου στην Ανατολική Παλαιστίνη πέρυσι εξαπλώθηκαν πολύ περισσότερο από ό,τι αναμενόταν αρχικά, φτάνοντας σε 16 πολιτείες και προκαλώντας ανησυχίες για την υγεία των κοινοτήτων γύρω από το ατύχημα.

Η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Environmental Research Letters, διαπίστωσε ότι η ρύπανση που προήλθε από την καύση χλωριούχου βινυλίου, ενός γνωστού καρκινογόνου, επεκτάθηκε σε 540.000 τετραγωνικά μίλια από το Ουισκόνσιν έως το Μέιν και τη Νότια Καρολίνα. Αυτό, επισημαίνουν οι συγγραφείς, αποδεικνύει ότι “οι επιπτώσεις της πυρκαγιάς ήταν μεγαλύτερες σε κλίμακα και έκταση από τις αρχικές προβλέψεις.” Αρχικά αναμενόταν ότι επρόκειτο σε μεγάλο βαθμό για ένα τοπικό ζήτημα μόλυνσης.

Το εν λόγω ατύχημα ήταν ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη μια αμαξοστοιχία της Norfolk Southern στο East Palestine του Οχάιο, μια πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Πενσυλβάνια καθώς και στους πρόποδες των Απαλαχίων. Στο ατύχημα εκτροχιάστηκαν δεκάδες βαγόνια του τρένου, πολλά από τα οποία μετέφεραν επικίνδυνα υλικά που έπιασαν φωτιά και έκαιγαν για αρκετές ημέρες. Επειδή οι αρχές ανησυχούσαν ότι θα μπορούσε να προκληθεί σημαντική έκρηξη, αποστράγγισαν χλωριούχο βινύλιο από πέντε από τα βαγόνια του τρένου σε μια τάφρο και το έβαλαν φωτιά σε ελεγχόμενη καύση, με την ελπίδα να ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις.

Αργότερα αποκαλύφθηκε, ωστόσο, ότι η ελεγχόμενη καύση παραβίαζε τους κανόνες της EPA και ο επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών αναγνώρισε ότι η καύση δεν ήταν απαραίτητη.

Για τη μελέτη, οι ερευνητές πήραν δείγματα ανόργανων ενώσεων από βροχή και χιόνι σε πολλές τοποθεσίες στις ΗΠΑ.

Ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, ο συντονιστής του Εθνικού Προγράμματος Ατμοσφαιρικής Εναπόθεσης Ντέιβιντ Γκέι, δήλωσε ότι παρόλο που δεν προκαλεί προβλήματα όπως “το λιώσιμο του χάλυβα ή το φάγωμα της μπογιάς από τα κτίρια”, εξακολουθεί να είναι ένα “πολύ ακραίο” πρόβλημα.

Το Εθνικό Πρόγραμμα Ατμοσφαιρικής Εναπόθεσης ελέγχει τακτικά τις βροχοπτώσεις σε 250 τοποθεσίες σε όλες τις ΗΠΑ για να παρακολουθεί τη ρύπανση που ξεπλένεται από την ατμόσφαιρα, και είπε ότι οι αριθμοί αυτοί ξεπερνούν κατά πολύ αυτούς που καταγράφηκαν σε πολλές τοποθεσίες κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 ετών.

Οι ειδικοί που δεν συμμετείχαν στη μελέτη συμφωνούν ότι πρόκειται για λόγο ανησυχίας, συμπεριλαμβανομένης μιας ειδικού στις επιπτώσεις του χλωριούχου βινυλίου, η οποία δήλωσε στην Washington Post ότι ανησυχεί για τις πιθανές μακροπρόθεσμες περιβαλλοντικές επιπτώσεις στις κοινότητες που βρίσκονται εντός της εμβέλειας του χημικού.

110 εκατομμύρια άνθρωποι επηρεάζονται

Τελικά, ο αντίκτυπος του ατυχήματος έφτασε στο ένα τρίτο του πληθυσμού των ΗΠΑ, δηλαδή σε 110 εκατομμύρια ανθρώπους.

“Έχουμε χημικές και μετεωρολογικές παρατηρήσεις ότι οι ρύποι αυτοί προήλθαν από το ατύχημα του τρένου. Δεν νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι καταλαβαίνουν πόσο μεγάλο ήταν”, πρόσθεσε ο Gay.

Μετά το ατύχημα τον περασμένο Φεβρουάριο, οι κάτοικοι της περιοχής εκκενώθηκαν και τους επετράπη να επιστρέψουν στα σπίτια τους περίπου μία εβδομάδα αργότερα, οπότε και υπήρξαν πολλαπλές αναφορές για οσμές και ασθένειες.

Οι κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι μια “ισχυρή χημική οσμή παρέμενε στον αέρα για εβδομάδες” και πολλοί αντιμετώπισαν προβλήματα όπως πονοκεφάλους, εξανθήματα και ναυτία.

Όταν οι ερευνητές ξεκίνησαν τη μελέτη τους, ανέμεναν να βρουν ρύπανση σε περιοχές όπως το Οχάιο, η Πενσυλβάνια και η Δυτική Νέα Υόρκη, αλλά διαπίστωσαν ότι ένα σύστημα χαμηλής πίεσης έσπρωξε τη ρύπανση σε τμήματα του Ουισκόνσιν και του Μίσιγκαν και πιθανότατα επηρέασε όλες τις Μεγάλες Λίμνες εκτός από τη λίμνη Superior. Επίσης, έφτασε μέχρι τη Νότια Καρολίνα και τη Βιρτζίνια.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ορισμένα από τα υψηλότερα επίπεδα που εντόπισαν ήταν στα προσήνεμα από το ατύχημα κοντά στα σύνορα μεταξύ Νέας Υόρκης και Καναδά. Ωστόσο, υπήρχαν επίσης “εξαιρετικά υψηλά” επίπεδα pH στη βροχή σε περιοχές πολύ πιο μακριά, όπως το βόρειο Μέιν.

Επιπλέον, δεν έλεγξαν για οργανικές ενώσεις όπως τα PFAS ή η διοξίνη, οι οποίες πιστεύεται ευρέως ότι εξαπλώθηκαν επίσης κατά το ατύχημα, οπότε η ζημία θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο σημαντική από ό,τι δείχνει η μελέτη.

“Αυτό το ατύχημα δεν συνέβη μόνο στο Οχάιο. Άγγιξε πολλούς ανθρώπους”, δήλωσε ο Gay.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*