Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

14:09 - 25/06/2024

Νέα στοιχεία για το «Περσεφόνη»: Δεν ήταν πάρτι νεαρών – Πλούσιοι από το Καζακστάν στη θαλαμηγό – Οι πολιτικές διασυνδέσεις, τα πετρέλαια και το ξέπλυμα “μαύρου χρήματος”

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Το σκάφος είναι ναυλωμένο από πακιστανική εταρεία – Τη ναύλωση έκανε Καζακστανός επιχειρηματίας που ασχολείται με πετρελαιοειδή και πρόσφατα είχε εξεταστεί και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Καζακστανοί ολιγάρχες φέρονται να ευθύνονται για την πρόσφατη πυρκαγιά στην Ύδρα. Είναι οι επιβάτες της θαλαμηγού που το βράδυ της περασμένης Παρασκευής βρισκόταν ελλιμενισμένη στον όρμο όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά, μετά από χρήση βεγγαλικών.

Δεν συνελήφθησαν ούτε εξετάστηκαν ως μάρτυρες. Μετά τον κατάπλου του υπερπολυτελούς γιοτ στη Βουλιαγμένη το μεσημέρι του Σαββάτου και ενώ στην έρευνα για το συμβάν είχαν εμπλακεί Πυροσβεστική και Λιμενικό, τους επετράπη να αποχωρήσουν. Μετέβησαν στο αεροδρόμιο, απ’ όπου αποχώρησαν από τη χώρα. Αντ’ αυτών οι Αρχές συνέλαβαν τα μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού, 13 Έλληνες που αντιμετωπίζουν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και αύριο απολογούνται στον ανακριτή.

Ποιοί είναι
Στενός συγγενής ενός από των μεγαλύτερων επιχειρηματιών του Καζακστάν είναι το άτομο που ναύλωσε την πολυτελή θαλαμηγό «Περσεφόνη». Δεν θα μπορούσε άλλωστε να την ενοικιάσει κάποιος εκτός αν είναι δισεκατομμυριούχος καθώς η τιμή ενοικίασης της πολυτελούς θαλαμηγού φτάνει τις 250.000 ευρώ την εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, ο Καζακστανός επιχειρηματίας ασχολείται με πετρελαιοειδή και πρόσφατα είχε εξεταστεί και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος χωρίς ωστόσο να βρεθούν αποδείξεις.

Όπως επιβεβαίωσαν στην Καθημερινή αρμόδιοι αξιωματούχοι που είδαν τη λίστα επιβατών του σκάφους, ανάμεσά τους βρίσκονται ισχυροί Καζακστανοί επιχειρηματίες από το περιβάλλον του πρώην προέδρου της χώρας, Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ, που το 2022 αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Καζακστάν μαζί με την οικογένειά του.

Με τα νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας η αρχική εντύπωση ότι το σκάφος ναυλώθηκε από νεαρά άτομα, καταρρίπτεται καθώς από τους 10 υπηκόους Καζακστάν οι πέντε είναι ηλικίας άνω των 70 ετών, ενώ μεταξύ των υπόλοιπων πέντε είναι ένας 21χρονος, ένας 39χρονος και ένας 45χρονος.

Πηγές του ieidiseis σημειώνουν ότι από την έρευνα προκύπτει ως πιθανότερο σενάριο να μην έλαβε χώρα πάρτι αλλά δείπνο με συμμετέχοντες τους 10 υπηκόους από το Καζακστάν που είχαν νοικιάσει το σκάφος.

Πρόκειται για υπηκόους Καζακστάν με πολύ μεγάλη οικονομική επιφάνεια, οι οποίοι βάσει του προγράμματός τους θα έφταναν με τη θαλαμηγό στην Αττική το Σάββατο και λίγες ώρες αργότερα θα έφυγαν από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προγραμματισμένη πτήση για την πατρίδα τους.

Δεν περιλαμβάνονται μεταξύ των συλληφθέντων, ούτε είναι κατηγορούμενοι, ενώ ταξίδεψαν κανονικά για το Καζακστάν. Σημειώνεται ότι η θαλαμηγός που νοίκιασαν για τις διακοπές τους κοστίζει περίπου 200.000 ευρώ την εβδομάδα.

Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως το σκάφος είναι ναυλωμένο από πακιστανική εταρεία.

Οι μαρτυρίες
Στοιχεία που καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς των μελών του πληρώματος του «Περσεφόνη» που υποστηρίζουν ότι δεν γνωρίζουν το παραμικρό για το πώς ξέσπασε η φωτιά το βράδυ της Παρασκευής (21/6) που έκαψε 300 στρέμματα θαμνώδους και δασικής έκτασης στον όρμο Μπίστι της Ύδρας έφερε στη δημοσιότητα το protothema.gr.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα έρευνες της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, οι 13 συλληφθέντες οι οποίοι αντιμετωπίζουν διώξη κακουργηματικού χαρακτήρα και θα απολογηθούν την Τετάρτη (26/6), φαίνεται να αγόρασαν περισσότερα φωτιστικά σήματα κινδύνου, καθώς αρκετά ήταν αυτά που βρέθηκαν άθικτα μέσα στη θαλαμηγό «Περσεφόνη», από την οποία φέρεται να εκτοξεύθηκαν πυροτεχνήματα τα οποία ενδέχεται να προκάλεσαν τη φωτιά στο νησί του Αργοσαρωνικού.

Από τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο της προανάκρισης, τα μέλη του πληρώματος όχι μόνο επιχείρησαν να σβήσουν τα ίχνη του εμπρησμού απομακρύνοντας από την παραλία τα στοιχεία που τους ενοχοποιούσαν, αλλά έσπευσαν και να απομακρυνθούν από το σημείο όταν είδαν να φτάνει το τέντερ σκάφος που ήταν στον διπλανό όρμο, τα μέλη του πληρώματους του οποίου κινητοποιήθηκαν όταν είδαν λάμψη και στη συνέχεια πυρκαγιά στη συγκεκριμένη παραλία.

Οι μαρτυρίες
Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής στο νότιο μέρος της Ύδρας όπου υπήρχαν δύο σκάφη. Το «Περσεφόνη» με 13μελες πλήρωμα και επιβάτες 17 καζακστανούς βρίσκεται στον όρμο Μπίστι. Το τουριστικό σκάφος έχει καταφύγει εκεί επειδή στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 6 μποφόρ και το πλήρωμα δεν θέλει να ταλαιπωρήσει τους 17 επιβάτες.

Την ίδια ώρα σε διπλανο όρμο βρισκόταν ένα άλλο σκάφος, το οποίο αρχικά δεν έχει οπτική επαφή με το «Περσεφόνη». Ωστόσο περίπου στις 22:45 οι επιβαίνοντες σε αυτό βλέπουν μια λάμψη και στη συνέχεια φωτιά να ξεσπάει στον διπλανό από αυτόν που βρίσκονταν όρμο. Ο όρμος Μπίστι είναι μια δύσβατη περιοχή, χωρίς πρόσβαση από την ξηρα, η οποία μπορεί να προσεγγιστεί μόνο με σκάφος.

Μόλις οι επιβάινοντες στο δεύτερο σκάφος αντιλαμβάνονται τη φωτιά, κατεβάζουν το τέντερ και κατευθύνονται προς τον όρμο Μπίστι. Εκεί διαπιστώνουν ότι το βοηθητικό σκάφος του «Περσεφόνη» έχει ήδη φτάσει στην παραλία και τα μέλη του πληρώματος προσπαθούν να μαζέψουν τα απομεινάρια αυτών που είχαν ρίξει προκαλώντας την πυρκαγιά – πιθανότατα πρόκειται για πυροτεχνήματα.

Αντί, όμως, το τέντερ του «Περσεφόνη» να μείνει στο σημείο και να συνεργαστεί με όσους βρίσκονταν στο βοηθητικό σκάφος που τους πλησίαζε, μόλις το αντιλήφθηκαν, επέστρεψαν στο γιοτ με τους επιβάτες από το Καζακστάν και αναχώρησαν άμεσα για τη μαρίνα της Βουλιαγμένης.

Σημειωτέον, δε, ότι το «Περσεφόνη» δεν είχε ενημερώσει το λιμεναρχείο ότι θα «έπιανε» στον όρμο Μπίστι ως όφειλε βάσει της ναυτικής νομοθεσίας.

pentapostagma.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*